懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

而家第二胎, 諗起上次陣痛左18個鐘先生, 而家諗起都重毛管動同驚驚地, 會突然想開刀, 但又好矛盾, 覺得順產對BB好d, 有無好似我一樣咁矛盾嫁(emoji)

同我老公講, 佢就話緊係順產, 慳錢, 真係頂佢個肺, 叫佢自己決定陪唔陪產, 又話你叫我咪去囉, 到叫佢去, 又話你又話"可能會另你分心禾", 擺明淆底獸!

水晶宮

ceci9136 發表於 17-3-30 13:18
而家第二胎, 諗起上次陣痛左18個鐘先生, 而家諗起都重毛管動同驚驚地, 會突然想開刀, 但又好矛盾, 覺得順產 ...
冇喎,可能我生第一胎經驗唔差,反而仲覺得好正面,而家第二胎都完全冇諗開刀。越驚會越痛喎。

大宅

而家第二胎, 諗起上次陣痛左18個鐘先生, 而家諗起都重毛管動同驚驚地, 會突然想開刀, 但又好矛盾, 覺得順產 ...

我生完1個月。。。我都諗緊如果有第二個。。。唔知仲敢唔敢順產。。

翡翠宮

第二胎有經驗架喇,起碼識得點去用力,產前行多D路幫助順產

男爵府

唔洗擔心,第二胎順產爽好多架!我第一胎都係典咗一日一夜,廿幾三十個鐘先開晒,但第二胎快到dum一聲,起屋企痛咗陣,去到醫院已經開到七度,快到飛出黎咁滯,仲要唔覺得特別痛!回想第一胎辛苦好多!醫生話生過一次,第二胎多數順利好多架喇

大宅

開心吸收勳章

改造人 發表於 17-3-30 14:56
唔洗擔心,第二胎順產爽好多架!我第一胎都係典咗一日一夜,廿幾三十個鐘先開晒,但第二胎快到dum一聲,起 ...

聽你咁講安心好多(emoji)

大宅

開心吸收勳章

EstrellaDamm 發表於 17-3-30 13:22
冇喎,可能我生第一胎經驗唔差,反而仲覺得好正面,而家第二胎都完全冇諗開刀。越驚會越痛喎。 ...

諗起就會覺得如果又痛十幾個鐘就(emoji)

珍珠宮

ceci9136 發表於 17-3-30 22:40
諗起就會覺得如果又痛十幾個鐘就(emoji)

唔會十幾個鐘啦,你預第2胎快一半,我都怕順產咖,因為真係好那痛,不過只係生b果時先咁痛姐,忍一忍又過去咖啦

別墅

我對上係食全餐,痛10個鐘再送一刀,比我選,我會選再痛十零個鐘好過果一刀

別墅

回覆 改造人 的帖子

嘩,真係咁正?我本來都打算開POST問下各位JM意見,都係第二胎︿第一胎痛0左19個鐘,入產房大痛0左5個鐘,而家諗起都好驚驚好想死......一有0左第二胎0的恐怖畫面即係出返晒0黎,都有諗過開刀,但又見好多JM都話第二胎一定會快好多, 所以都係考慮唔開刀,不過有諗過做無痛, 就算痛少一半0個10個鐘我都唔想呀, 大家有咩意見?

男爵府

chingb08 發表於 17-3-31 18:17
回覆 改造人 的帖子

嘩,真係咁正?我本來都打算開POST問下各位JM意見,都係第二胎︿第一胎痛0左19個鐘,入 ...

我第一胎就係痛得太耐,最後做咗無痛,本來第二胎都想做,但一開始我醫生已經話「第二胎應該都唔洗做架喇~」,真係比佢講中,莫講話無痛,連止痛針都無時間打(幾乎連衫都除唔切)。你既然第一胎都頂過,第二胎肯定easy job!都順過一次,而家先黎無啦啦開刀最唔抵!

子爵府

我第一胎大痛左4個鐘,而家38w4,時不時都會諗番起今次有幾痛,不過都會頂硬上

男爵府

回覆樓主:

我上個月掙扎完,終於決定順產。上一胎响東區催生,只靠笑氣,生到顛晒,7個鐘b囡出世。今次陀細b高風險,跟個教授醫生只開刀唔接順產,本來諗住開刀就開刀,點知最後衡量過,決定揾第二個醫生順產。我反而唔想無必要下俾人劏一刀。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

sinhangbb 發表於 17-4-1 13:14
我岩岩生左BB半個月多D,由陣痛0度未開,到穿水,到開晒10度,全程都只係用左兩個鐘多D,咁我生下一胎係咪 ...

快到咁,你下胎要考慮嘅已經唔係舒唔舒服d嘅問題,而係去到預產期你要搬去醫院門口扎營!(除非你老公識得起屋企或者的士上幫你接生

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

第二胎普遍會快好多架,加油

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

都可以理解呢種心情,但如果可以順產,我都會選擇順產,但我兩胎都唔具備呢個條件。上個月生第二胎都系開刀,開刀生B,身體慢康復。

珍珠宮

第一胎係順產,好慶幸自己堅持到底。我諗如果有第二胎,都會選擇順產。雖然好痛,但應該會容易生D~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

改造人 發表於 17-3-30 14:56
唔洗擔心,第二胎順產爽好多架!我第一胎都係典咗一日一夜,廿幾三十個鐘先開晒,但第二胎快到dum一聲,起 ...

我第一胎痛左20個鐘,再加上bb面向天勁難生,生完行又痛企又痛去大去小都痛,仲坐左個幾兩個月水泡,今胎有左已經立刻決定要開刀唔想再經歷呢啲,我最怕係食全餐,而家見你咁講又想試下順

伯爵府

我第一胎催生都痛到喊,同我C6講甘辛苦唔生,要求開刀到最後都係堅持順產

首頁

尾頁

跳至