親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

暑假第一次搭AirAsia去曼谷, 兩大一細, 唔俾錢劃位係唔係好大機會3個位都分開晒?
另外有冇人買過佢既飛機餐? 係唔係機上唔可以自己開野食? 因為又冇電視又冇野食, 要個女3個鐘坐定定好難下....所以諗緊要唔要買個餐俾佢食下, 有d世藝...

男爵府

olivia511 發表於 17-5-23 15:10
暑假第一次搭AA去曼谷, 兩大一細, 唔俾錢劃位係唔係好大機會3個位都分開晒?
另外有冇人買過佢既飛機餐? 係 ...

網上預訂餐很便宜,值得訂

禁止訪問

男爵府

暑假第一次搭AA去曼谷, 兩大一細, 唔俾錢劃位係唔係好大機會3個位都分開晒?

AirAsia飛機餐雖然份量細但味道不錯又夠熱,之前訂要$3x,後來還降了價,個人覺得好抵食。廉航不可自携食物,見過有人帶漢堡包、咖啡等,這點要靠乘客自律了。

公爵府

親子王國15週年勳章

餐值,位唔值

珍珠宮

我覺得兩樣都值

男爵府

我都係第一次搭AA, 暑假係旺季, 所以我上個月已經劃埋位, 每程$69(三位), 即$138來回(有些位會平些), 一來吾想到時分開坐, 二來呀仔話想坐前些, 搭其它機我地吾UPGRADE或補$, 次次坐機亦位或坐到好後. 所以今次有得選, 比少少$試下. 咪當食左個LUNCH, 最緊要係吾使心掛掛(我係要PLAN好曬才安心果種人).
至於餐, 都係$20, 我吾會帶野上機食, 怕比人話影響去旅行既心情, $20仲有支水, 好抵. 朋友話味道都OK架.

伯爵府

回覆樓主:

- airasia飛機餐味道不錯,價錢都合理

- 佢哋同peach一樣都係電腦派位,uo係人手嘅。 即係話如果電腦派咗你哋分開,地勤人員都唔會幫到你。

- 但係上到飛機 ,如果有吉位你哋係可以調位嘅。 上次我同朋友分開坐, 飛機準備起飛,空中服務員同我講,而家你可以換位啦, 我就自己掉咗佢一個近我朋友而冇人嘅位置

我係有親自同空中服務員確定 只要唔係換特別位唔洗加錢,佢地亦都容許咁做

不過同樓上同一意見,唔好期待有乘客會同你哋換位
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

伯爵府

回覆樓主:

另外唔係間間廉航都唔畀人帶嘢上去食
peach係ok嘅
樓主都可以check air asia畀唔畀

另外aa係american airlines
如果我冇記錯airasia係ak ( 如果有錯請指正

樓主check in時記得搞清楚
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

子爵府

clubman1800 發表於 17-5-23 15:46
AirAsia 係 A320 細機, 座位係 3 + 3

你可以臨出機之前一晚, 上網睇下多唔多位剩, 如果有好多吉位可以選, ...
完全明白, 我明白唔讓又好似好衰, 但讓又自己條氣唔順呢個問題~ 同埋我都未必夠厚面皮出聲問人換位...
睇完大家覆, 我會俾錢劃定位了~ Thanks~

子爵府

monreve888 發表於 17-5-23 21:18
我都係第一次搭AA, 暑假係旺季, 所以我上個月已經劃埋位, 每程$69(三位), 即$138來回(有些位會平些), 一來 ...
你都係飛曼谷舊機場? 我見我訂餐要 $22 蚊既? 我見可以跟可樂呢! 個女最鍾意.....
睇完你地覆, 我都會訂個餐俾個女了! Thanks~

男爵府

飛機餐抵食架,有個燒雞飯,我仔至愛,上次佢一人食兩盒呀,食埋我果個!
我都有見過人帶成份麥當當上機,不過好少數囉,空姐都會提醒盡快食完,應該係唔帶得。
我有劃位,預期擔心會否同小朋友分開坐,不如俾多幾十買個安心,橫掂機票都平左啦!

子爵府

珠豬媽 發表於 17-5-23 21:47
peach係ok嘅

o....我肯定係book左 Airasia 去曼谷舊機場, 原來唔係叫AA咩? 我其實唔係好識~ 失禮晒!

男爵府

珠豬媽 發表於 17-5-23 21:47
peach係ok嘅

airasia 係“FD”

男爵府

olivia511 發表於 17-5-24 10:07
完全明白, 我明白唔讓又好似好衰, 但讓又自己條氣唔順呢個問題~ 同埋我都未必夠厚面皮出聲問人換位...
睇 ...

我畀$92劃红位
優先上機
優先落機
優先行李

wcpcelia    發表於 17-9-14 11:11

水晶宮

暑假第一次搭AirAsia去曼谷, 兩大一細, 唔俾錢劃位係唔係好大機會3個位都分開晒?
另外有冇人買過佢既飛機餐 ...

我無訂位, 只買來回程餐。 唔知現在仲係咪呢個價。 $20包1款餐+水/汽水/咖啡。d餐選擇都多, 味道唔錯又夠熱。雖然份量唔太大, 但我覺得剛剛好。

珍珠宮

複式洋房

回覆:monreve888 的帖子

想請問舊曼谷機場設備如何呢?距離市區大約幾耐車程呢? Thx!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

上次坐 Airasia 去KL同澳洲,我係網上check in 時見去澳洲果程分開坐先比錢劃位,唔知去泰國得唔得。因為去泰國無同小朋友,我地分開坐都無所謂,所以無試過網上check in

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pcleung1001 發表於 17-9-14 07:56
想請問舊曼谷機場設備如何呢?距離市區大約幾耐車程呢? Thx!
你預 45 分鐘左右,但聽講舊機場封左條橋,如果回程最好預多D時間。

首頁

尾頁

跳至