懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

朋友剛有左~話驚受到無禮對待~想去私家生~睇D廣告應該3、4萬埋單~我自已&絶大部分朋友全部公立生的~請問各位媽咪係咪真係幾萬埋單?會唔會郁D額外收費?

男爵府

先謝謝大家

複式洋房

冇事冇幹預六、七萬啦

大宅

laisausau 發表於 17-6-2 10:18
朋友剛有左~話驚受到無禮對待~想去私家生~睇D廣告應該3、4萬埋單~我自已&絶大部分朋友全部公立生的~請問各 ...

3、4萬應該無十幾年前既價錢!而家起碼要6萬幾7萬,所以我都綢帳緊,留返7萬嚟裝修BB房好定用嚟生好,ivf已洗了十幾萬!

子爵府

朋友剛有左~話驚受到無禮對待~想去私家生~睇D廣告應該3、4萬埋單~我自已&絶大部分朋友全部公立生的~請問各 ...
3-4 萬係醫生費, 仲有n咁多樣, 兒科, 麻醉, 等.....真係6-7 萬啦~養和就更加唔止.
你是但上一間c+ 醫院網都睇到收費表, 有咩未包咁.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

複式洋房

無特別野就應該6-7萬走得!

大宅

仲要睇bb出世後要唔要照燈etc etc... 同埋如果到時候緊急開刀又加錢,不過希望妳朋友係最smooth, 順順利利,應該都預6-8萬,仲要睇邊間私院。

男爵府

bearbmama 發表於 17-6-2 12:06
仲要睇bb出世後要唔要照燈etc etc... 同埋如果到時候緊急開刀又加錢,不過希望妳朋友係最smooth, 順順利利 ...

唉~公主病發我勸都冇用~惟有希望佢可以冷靜d諗下~生完B$仲去如流水~2公婆加埋應該可以有50K但未買樓~作為人母我真心唔支持佢成日亂用$

大宅

laisausau 發表於 17-6-2 15:35
唉~公主病發我勸都冇用~惟有希望佢可以冷靜d諗下~生完B$仲去如流水~2公婆加埋應該可以有50K但未買樓~作為 ...

明呀,生完好多錢用,香港買樓又貴。

別墅

個人選擇來ge,一世人生得幾多次!大把人萬幾人工用2萬ge 手袋啦。我覺得個d人重有問題

男爵府

bearbmama 發表於 17-6-2 15:38
明呀,生完好多錢用,香港買樓又貴。

係呀~想買車買樓仲想生唔止一個26丶7歲其實唔叫細個唔知世情~但又唔可以勸太多~
私家醫院服務真係好咁多咩?我自已係威記~覺得幾好呀~同埋剛好係禁雙非之後~心理作用卦~覺得d姑娘對local&有禮貌嘅産婦特別好

伯爵府

laisausau 發表於 17-6-2 16:41
係呀~想買車買樓仲想生唔止一個26丶7歲其實唔叫細個唔知世情~但又唔可以勸太多~
私家醫院服務 ...

我支持私家生。又唔係生一打。。。我會用幾萬令自己舒服d

男爵府

Chubu 發表於 17-6-2 16:36
個人選擇來ge,一世人生得幾多次!大把人萬幾人工用2萬ge 手袋啦。我覺得個d人重有問題
...

如果我係佢~老公表明想留多D$俾BB出世後用~我諗我唔會太堅持~~~搵一萬駛十萬果D~我膜拜睇D醫院簡介~下面細細粒星寫住未包醫生其他收費~唔知指咩服務???

係呢邊間私院好D?

別墅

上年仁安開刀,5日4夜,二人房(最後隔離床從來冇人出現過,我獨霸晒全間房),埋單$78000

男爵府

豕者女且 發表於 17-6-2 17:12
上年仁安開刀,5日4夜,二人房(最後隔離床從來冇人出現過,我獨霸晒全間房),埋單$78000
...

Thx

大宅

我也支持私家生,服務同環境並非公立醫院可比,而且一生人生仔應該無幾多次,對自己好D都應該。
而且私家生無論順產開刀都有醫生在場,公立就要你試順產到唔得先幫你開刀,而且順產仲係助產士接生。
咁比較之下,私家一定完勝。
而且你朋友邊度生都是佢個人選擇,如果佢覺得經濟許可,咪由得佢私家生。

大宅

laisausau 發表於 17-6-2 16:41
私家醫院服務 ...

朋友啲嘢,俾咗意見就算,始終佢自己嘅事,廢事搞到大家唔開心呀。

我老公叫我私家生,咁我見佢ok 我就揀。但如果妳朋友同老公意見唔同,其實都應該了解下個老公係咪有經濟考慮,不過都係嗰句,妳作為朋友好難講太多,無謂最後好心但被人嬲咗。

大宅

我醫生順產開我6萬幾,不過預埋雜費應該要8萬左右

男爵府

bearbmama 發表於 17-6-2 18:03
朋友啲嘢,俾咗意見就算,始終佢自己嘅事,廢事搞到大家唔開心呀。

我老公叫我私家生,咁我見佢ok 我就揀 ...

係呀費時講多~所以來問下大概幾多$埋單~thx
真係朋友先會間中炳佢2野~唔係咁公主病一早升級皇太后啦佢自己都知道

男爵府

小芊兒 發表於 17-6-2 19:13
我醫生順產開我6萬幾,不過預埋雜費應該要8萬左右

謝謝你

首頁

尾頁

跳至