影視娛樂

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

曹承佑我淨係記得「假如愛有天意」,女主角我自己唔識,但好似拍電影。雖然都係講檢察官,但劇情緊湊,未到最後一刻都未知真正兇手,有冇人睇咗,一齊傾吓。

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有睇呀

伯爵府

回覆樓主:

好野,開左舖

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

暫時開咗一集,我覺得好睇啊。節奏快,緊張

大宅

Iris-Lo 發表於 17-6-22 19:14
曹承佑我淨係記得「假如愛有天意」,女主角我自己唔識,但好似拍電影。雖然都係講檢察官,但劇情緊湊,未到 ...

睇神的禮物14天已經覺得曹好正,呢套和裴幾有火花,暫時頗有戲味呀!

amchk    發表於 17-7-5 00:37

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

呢部好睇呀,看過幾部裴斗娜的電影,電視劇還是首次,曹承佑不用說了,面癱這麼難演也能演出彩來,演技無用置疑吧,雖然又係檢察官同警察查案,但仍然拍出了新意

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Iris-Lo 發表於 17-6-22 19:14
曹承佑我淨係記得「假如愛有天意」,女主角我自己唔識,但好似拍電影。雖然都係講檢察官,但劇情緊湊,未到 ...

終於有人開舖,我剛剛開睇咗兩集咋,等我努力追埋先

曹承佑我只睇過神的禮物14天

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

第六集超高智慧的男女主角合作向夜店媽媽生套料嗰段特別精彩,一個硬繃繃冷靜分析理性辯駁,一個人性化干擾對方心理,好耐無見過咁有默契的拍檔,似唔似Sherlock and John?

呢套無改錯名,每集帶我哋走入深幽的森林,時不時撲出幾隻吼叫的野獸,有面目狡詐有善於隱藏,何方獵人又不知幾時早已佈陣,總之前路不可知,一步一驚心,我哋就愈睇愈糊塗,編劇好野

大宅

Pr0udfish 發表於 17-6-26 17:07
第六集超高智慧的男女主角合作向夜店媽媽生套料嗰段特別精彩,一個硬繃繃冷靜分析理性辯駁,一個人性化干擾 ...

我仲未有時間睇,聽你咁講依家即刻睇吓先

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

每星期睇完都覺得好精彩好燒腦,好想搵啲野寫下,但我事實睇到頭都大埋,無能為力呀

唯有貼張曹影帝玉照,以表心意

伯爵府

Pr0udfish 發表於 17-7-3 15:58
每星期睇完都覺得好精彩好燒腦,好想搵啲野寫下,但我事實睇到頭都大埋,無能為力呀

唯有貼張曹影帝玉照, ...
咁難明咩?我未睇最新兩集呀, 比起其他要用腦個D, 呢套相對易明

伯爵府

2018復活節勳章

soscho 發表於 17-7-3 16:11
咁難明咩?我未睇最新兩集呀, 比起其他要用腦個D, 呢套相對易明
難呀, 我覺得, 對白已經難跟, 黃始木的腦電波更特別難跟, 譬如他如何擺佈榮恩秀, 確保她每一步魯莽舉動跟他的估算準確無訛, 真心難明呀

大宅

Pr0udfish 發表於 17-7-3 17:56
難呀, 我覺得, 對白已經難跟, 黃始木的腦電波更特別難跟, 譬如他如何擺佈榮恩秀, 確保她每一步魯莽舉動跟他 ...

雖然比較燒腦,但我好鍾意睇呢類型劇,越睇越鍾意曹承佑,佢把聲好好聽。

Pr0udfish    發表於 17-7-4 11:17

大宅

Pr0udfish 發表於 17-7-3 17:56
難呀, 我覺得, 對白已經難跟, 黃始木的腦電波更特別難跟, 譬如他如何擺佈榮恩秀, 確保她每一步魯莽舉動跟他 ...

冇錯,真心難明,好多時曹的佈局揭開後也難完全了解,要慢慢諗下,真係好燒腦。好似最近那集追查被害人手機下落那段戲的佈局好深,編導演也精彩。但近年韓劇的愛情故事太千篇一律,我寧願燒腦好過燒時間。繼續支持曹承佑!

伯爵府

luckybaby2003 發表於 17-7-5 10:37
冇錯,真心難明,好多時曹的佈局揭開後也難完全了解,要慢慢諗下,真係好燒腦。好似最近那集追查被害人手 ...
檢察長利用軍官同朴兵之間嘅予盾, 除去眼中釘都好老謀深算

伯爵府

2018復活節勳章

luckybaby2003 發表於 17-7-5 10:37
冇錯,真心難明,好多時曹的佈局揭開後也難完全了解,要慢慢諗下,真係好燒腦。好似最近那集追查被害人手 ...

係呀, 好似第八集, 榮恩秀騙徐檢去兇案現場嗰段就睇到我充滿疑惑,她的動機真係單純為證明徐檢非犯人嗎? 有冇可能她同徐檢扯貓尾做戲俾黃始木睇呢?佢地知道黃檢暗中跟蹤住榮嗎? 黃檢拎埋枝槍去為咩呢? 榮幾乎被徐捏死,黃都無出手喎

我拉埋老公一齊睇, 睇完猛討論各人思路同佈局,點解乜, 點解物, 結論都係都係得個桔

大宅

Pr0udfish 發表於 17-7-5 17:02
係呀, 好似第八集, 榮恩秀騙徐檢去兇案現場嗰段就睇到我充滿疑惑,她的動機真係單純為證明徐檢非犯人嗎? 有 ...

榮在day one就想替爸爸報仇,幾認定是檢察長陰謀,但當中牽涉什麼人物關係就要調查搜證。她應該是百分之百站在黃始木那邊,她和徐也不知道黃在跟蹤,榮更私怨地希望徐指證檢察長是殺人兇手。至於黃拿槍是單純自衞,(點解咁易比支槍佢呢?)他是非常冷靜和冇同理心所以沒有急於出手救榮吧!

伯爵府

2018復活節勳章

luckybaby2003 發表於 17-7-5 18:02
榮在day one就想替爸爸報仇,幾認定是檢察長陰謀,但當中牽涉什麼人物關係就要調查搜證。她應該是百分之百 ...

你的理解非常正路啊,但我成日懶係要幫編劇諗多啲嘛

侯爵府

劇情緊湊,夜晚㷛太令人緊張加用腦,瞓唔著。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

第九集,依然十分精彩

黃檢竟然將幾個懷疑敵人徵召入特檢組,令個組合非常有趣,唯有一個智力超高的人至可以自己一個人要行盤咁複雜的棋

尹檢原來有個死於交通意外的孩子,會否因為執法司法不公,令佢心生仇恨,今集加重了他的嫌疑?涉及場意外的會係什麼大人物嗎?

李檢察長退下來,係選定了前路,要進入更大的利益集團的意思嗎?上星期佢自己才感慨因一餐飯行上了不歸路的路,今集又想用一餐飯買起整個特檢組?枉我前幾集仲以為他良知未泯,有心借助黃始木重新整頓他的檢法部門

今日又係睇到頭都脹埋,一集用咗成兩個鐘至睇得完

首頁
12345...6

尾頁

跳至