夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知呢到有無人决定唔要小朋友既呢 最近我要流産 老公見我心靈身體都承受傷害 而佢覺得反正我地收入支出本來就好tight 佢又獨子要照顧兩老佢話我如果好想生就再試 如果唔想就無所謂
佢本來非常喜歡小朋友的...但佢話玩梗喜歡架....
我們結婚兩年 差不多四十歲...我同老公好多計倾既人 每日也有話题 但幾年後或十年後感情淡了又無小朋友的話關係會悶嗎? 會影響感情嗎?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

biscuitmom 發表於 17-7-23 15:34
唔知呢到有無人决定唔要小朋友既呢 最近我要流産 老公見我心靈身體都承受傷害 而佢覺得反正我地收入支出本 ...

有小朋友仲多磨擦

good_pig    發表於 17-9-14 00:49

男爵府

陀B好辛苦。。。
生活可以将就,生活也可以讲究⋯⋯

瑪瑙宮

成 40 , 要為退休打算, 財政又唔算理想, 重有兩寶要孭, 老公又比我揀, 我會揀唔生.

伯爵府

2024年龍年勳章

Nancy20090615 發表於 17-7-23 16:27
成 40 , 要為退休打算, 財政又唔算理想, 重有兩寶要孭, 老公又比我揀, 我會揀唔生. ...

同感。

大宅

唔知呢到有無人决定唔要小朋友既呢 最近我要流産 老公見我心靈身體都承受傷害 而佢覺得反正我地收入支出本 ...

我同老公都過40歲,結婚就快廿年,結婚時已經決定唔要小朋友。感覺輕鬆,到而家仲好有拍拖感覺。夫妻關係唔會因為有無小朋友而改變,最重要大家相處,有共同話題同愛對方。

男爵府

有小孩"你想走都難,大家磨擦更多,開支大咗,

侯爵府

回覆樓主:

有錢生仔請人湊好舒服好feel
無錢而生仔,又攰又辛苦

mrsma1120    發表於 17-7-24 18:25

水晶宮

養大咗拍吓個屁股就飛走啦.... 由出生第一日憂心到自己死嗰日....

Nancy20090615    發表於 17-7-23 18:55

伯爵府

回覆樓主

拍拖個陣,C6都已經同我講話唔想生,到結婚前問我有冇後悔,我都話冇……識佢到而家都10幾年,都仲有拍拖時嘅feel,我地都唔會覺得悶……可能佢本身唔係咁鐘意細路……

珍珠宮

比我就唔生,生左包你後悔
年纪大,經濟麻麻,又要養長老,咁大負擔,生黎用乜,到你60個小孩先得20,仲要交學費,條數好come 計

瑪瑙宮

回覆 Nancy20090615 的帖子

留番錢第時同 c6 提早退休呢度去果度去享受下人生好過.

你驚第時無話題, 建立下共同興趣.

瑪瑙宮

anna59 發表於 17-7-23 18:50
比我就唔生,生左包你後悔
年纪大,經濟麻麻,又要養長老,咁大負擔,生黎用乜,到你60個小孩先得20,仲要 ...

我細佬就係, 4x 先生, 自己又無乜工開, 老婆係家庭經濟支柱, 無錢買樓, 又申請唔到公屋, 已經叫唔使點理長老, 个囡咁細, 有排捱. 所以如果我 4x 先生, 幾大都唔制.

大宅

其實最緊要你想唔想有小朋友,你鐘唔鐘意。
如果為怕將來悶或者為其他野就唔好,但你想生反而因爲各因素唔生,你將來會後悔

珍珠宮

咁你細佬有冇後悔,唉!其實咁嘅經濟環境,唔生好過生

瑪瑙宮

anna59 發表於 17-7-23 21:14

咁你細佬有冇後悔,唉!其實咁嘅經濟環境,唔生好過生 ...

佢好錫老婆同个囡, 我諗佢無後悔, 但生活係要錢錢錢, 我諗佢都幾頭痕. 退休都要有錢有住處丫, 我都唔知佢地點.

侯爵府

40歲梗係為退休之後的生活打算啦,如果我係你,bb唔會考慮生,搵多D錢好過

珍珠宮

佢現在梗係無野,到60左右就頭痕

男爵府

睇你地點經營份感情,能有個小朋友家庭就會熱鬧d,開心d

瑪瑙宮

anna59 發表於 17-7-23 23:25

佢現在梗係無野,到60左右就頭痕

暫時無大問題, 將來我都唔知點

首頁

尾頁

跳至