自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

這個朋友曾經是好朋友,但之後有感與對方不夾,加上大家婚後忙於家庭,已冇聯络數年,近來她主動找了我數次,我本着大家已成長,我也不再介懷之前的介蹄,嘗試與對方做番普通朋友。起初,还客客氣氣,但近日我开始有点頂不順她,成日講野有骨,將她自己的負面情緒向我發出來。於是她打來我吾聽,她就炸我whatapp,其实我吾想畫公仔畫出腸,留番D尊嚴比佢。
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乜鬼理佢!!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

Block 咗佢啦,都唔係真正朋友!

男爵府

我已將她的电话号碼入了小熊黑名单,但都吾知点解仲打得通比我

珍珠宮

朋友之碼,5岩傾就5好理佢,就系咁簡單

琥珀宮

畀面勳章

wongsiuchu 發表於 17-8-26 12:39
這個朋友曾經是好朋友,但之後有感與對方不夾,加上大家婚後忙於家庭,已冇聯络數年,近來她主動找了我數次 ...

時間,就係最好嘅方法,雖然炸爆 ws,只要你忍心唔回,始終有日,對方都會放手的

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

不理不睬

大宅

開心吸收勳章

這個朋友曾經是好朋友,但之後有感與對方不夾,加上大家婚後忙於家庭,已冇聯络數年,近來她主動找了我數次 ...

電話薄最底一項有封鎖此來電,電話自己封左佢,我試過封左我奶奶

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

我都有個朋友係甘,仲成日約我,我唔應約。後尾佢大爆發,話次次約我都唔得閒,而且佢唔搵我,我都唔識得搵佢,又話自己自作多情。

我無復佢,希望佢繼續保持沉默。

子爵府

cinda72. 發表於 17-8-26 12:59
盡朋友最後一點緣,
正面指出佢問題所在,
聽既,大家都好,唔聽既,你解決問題,唔駛再煩

仙姐意見好正面

大宅

畀面勳章

之前有介蹄,已經無可能再做朋友!
就算你唔介意,你都唔知對方心內有冇刺!
再加上佢説話帶骨,其實已知嘜事,呢d 人唔識尊重人㗎!
所以你亦冇必要理佢感受,直接比番説話佢聽,學番佢就得喇!

男爵府

我都係,一模一樣,,佢太煩,成日發放負能量同講是非同炫耀,冇聽佢電話就話人做乜唔聽,欠左佢咁圍內個個都唔中意佢,但佢仍然自我感覺良好

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

你忍住唔好理佢一排佢就會收手架喇,堅持唔好理佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

電話可以block咗佢, whatapp可以封存, 可以不理此人!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

Block 咗佢
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

回覆樓主

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唔理佢,佢找到下一個目標自然收手。

珍珠宮

熱血金章

chingmon 發表於 17-8-26 13:28
問佢借錢。

即消失
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

畀面勳章

chingmon 發表於 17-8-26 13:28
問佢借錢。

果然好辦法!

首頁

尾頁

跳至