想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

12:04網頁先轉可以掛號,到我入好野個人資料就話full咗。。。禁F5彈返出去就滿掛號當時只係12:08!!!我今晚訓唔著呀!!!我搶唔到呀!冇晒計。。屋企上網plan好cheap,唔通要去網吧搶!?

別墅

lovelyfreda 發表於 17-8-31 00:27
12:04網頁先轉可以掛號,到我入好野個人資料就話full咗。。。禁F5彈返出去就滿掛號當時只係12:08!!!我今晚 ...

Facebook pm佢地,話唔識bk,會有人幫到妳,我記得好耐之前有bk過王EC,但其實是未到期可以bk,但我又唔識,所以就上fb pm佢地,佢地可能見我問左好多野,怕左我,所以幫我bk了

ps(不過我次是明明未到期,就話要bk,完全大白痴的),但妳今次過左,而bk唔到,唔知佢地幫唔幫到妳!妳可以照問下,希望幫到妳

大宅

www118 發表於 17-8-31 00:52
Facebook pm佢地,話唔識bk,會有人幫到妳,我記得好耐之前有bk過王EC,但其實是未到期可以bk,但我又唔識 ...

我有即刻facebook message,佢剛剛6:00am覆我叫我平日再試,話星期六人多。。。如果10月2日都book唔到。。就真係同王家瑋無緣分啦。。。

大宅

回覆樓主:

雖然我搶唔到9月30日,診所叫我再試2號。。如果都搶唔到,佢地會幫我!今晚可以訓得安樂D啦!王家瑋的團隊比我嘅第一印象真的好好哦!

複式洋房

lovelyfreda 發表於 17-8-31 00:27
12:04網頁先轉可以掛號,到我入好野個人資料就話full咗。。。禁F5彈返出去就滿掛號當時只係12:08!!!我今晚 ...

不需要初診掛王醫師,你可以先初診掛謝醫師,之後回診掛回王醫師就可以。
我八月二十五看謝醫師,當天開針帶回港,今天回診王醫師,下星期二已經可以打排卵針了。

大宅

xiaolungbao 發表於 17-9-1 16:08
不需要初診掛王醫師,你可以先初診掛謝醫師,之後回診掛回王醫師就可以。
我八月二十五看謝醫師,當天開針 ...

我去台灣個幾日都冇謝醫生可以掛號!診所已經答應我如果book唔到2號,佢地會幫我!

別墅

lovelyfreda 發表於 17-9-1 16:16
我去台灣個幾日都冇謝醫生可以掛號!診所已經答應我如果book唔到2號,佢地會幫我!
...

恭喜晒!祝妳一路順利

大宅

回覆樓主:

琴晚12點終於book到10月2號!!但都係12:04分先轉可預約。。今朝再睇都有籌,未派完!

複式洋房

我早幾日打電話去王醫師診所預約,姑娘要我網上預約,之後我FB預約,王醫師有覆我盡量幫我,到今日經期,我FB約,王醫師要我訂好機票再約,大家係咪咁架?

大宅

kikilai2015 發表於 17-9-5 18:09
我早幾日打電話去王醫師診所預約,姑娘要我網上預約,之後我FB預約,王醫師有覆我盡量幫我,到今日經期,我 ...

依家一定要網上預約。。如果唔得先會幫你。。王家瑋一定要早1個月book,個網上系統會放30日後嘅籌。星期六預咗係book唔到,我親身試過啦(睇上文)平日嘅話,一早5,6點如果唔係台灣紅日,應該都會book到,睇下你想涯到12點或者一早起身book!我5月已經買咗機票,國慶機票貴,早d買定抵D囉!王家瑋會體諒我地山長水遠咁搵佢地睇。你上網都book唔到當然可以好以我咁樣去求情啦!

複式洋房

有冇人打算今個月或者下個月王家瑋度做咗Ivf? 我打算做ivf ,有冇人可唔可以比多D資料我,可以PM我,thanks

大宅

kikilai2015 發表於 17-9-5 20:43
有冇人打算今個月或者下個月王家瑋度做咗Ivf? 我打算做ivf ,有冇人可唔可以比多D資料我,可以PM我,thank ...

我約左今個月去初診,打算11 月先開始ivf 療程

大宅

kikilai2015 發表於 17-9-5 20:43
有冇人打算今個月或者下個月王家瑋度做咗Ivf? 我打算做ivf ,有冇人可唔可以比多D資料我,可以PM我,thank ...

我會大约2.5月後約見佢

大宅

回覆樓主:

真係好彩!原本以為book唔到30號,以為個系統full咗!29號收到姑娘電話真係好意外!

星期六真係人多到七彩。。我睇完都有10個8個未睇。。診所工作人員真係好辛苦,都唔知幾點先收到工。
我由2:30見咗謝志昌醫師初步評估之後,要等到夜晚8:15先見到王家偉醫師。。
初診要預多D時間等,如果想即日來回初診就唔好揀星期六啦。。如果好以我尋日咁坐最夜個班機都趕唔切落機場!

大宅

lovelyfreda 發表於 17-10-1 18:17
真係好彩!原本以為book唔到30號,以為個系統full咗!29號收到姑娘電話真係好意外!

星期六真係人多到七彩 ...

見完医師點樣呀?講了咩?

有冇好趕甘?...

大宅

bell18 發表於 17-10-2 15:43
見完医師點樣呀?講了咩?

有冇好趕甘?...

一早去聯合,照之前JM比share嘅驗血清單照tick,好快下午就已經有D項目驗到出黎。。AMH好靚。初診係大半個鐘見到謝志昌醫師,比咗病歷佢睇,佢做個summary比王家瑋醫師。。之後就睇住佢網上個應診系統,到差唔多到自己就返去診所。
佢地睇完我個case都好正面因為我得31歲,AMH靚,月經又正常,我最關心嘅輸卵管積水問題佢地應為唔洗做手術,可以直接IVF。至於,做咗割朱瘤個邊卵巢,size比正常細少少 ,但都有卵泡。王家瑋話我會抽到好多粒,應該要做Day 5雪胎先得。抽太多卵一定要休息一個月先做植入。
原本以為佢唔會比針藥我攞走,要12月再黎多次。但佢照開比我攞走。之後就學打針,教完如果唔記得就上YouTube睇片。

姑娘話針藥唔可以寄倉,要手提上機,去機場之前就買包冰凍住D針藥,針藥要keep係25度以下。佢話千萬唔好寄倉,溫度控制唔到。過關前掉咗包冰,上飛機再問空姐攞冰,返到屋但針藥放雪櫃蔬菜格。。

大宅

lovelyfreda 發表於 17-10-2 16:16
一早去聯合,照之前JM比share嘅驗血清單照tick,好快下午就已經有D項目驗到出黎。。AMH好靚。初診係大半個 ...

你覺先在聯合先驗好過在瑋到?
你係day 几初疹?

有冇張清單睇睇?
甘你几時開針,

初疹共比錢呢?

大宅

bell18 發表於 17-10-2 17:43
你覺先在聯合先驗好過在瑋到?
你係day 几初疹?

因為我有驗免疫,我覺得有炒炒晒錢,不過驗咗冇事就當買個平安。另外,我老公都想驗下食物敏感(發現佢好多食物都敏感)
我Day24,初診,所以好多Day2要驗嘅野都冇驗。驗D唔洗經期都驗得嘅項目。

由day3打到day10,8針排卵,再加4針抗排

聯合用咗10000台幣左右,抽咗6-7支血,記得食飽飽先抽,我未食飽見頭暈。。

針藥連診金23000台幣。。診金冇拆開。。所以唔知實際收幾多。

大宅

lovelyfreda 發表於 17-10-2 18:06
因為我有驗免疫,我覺得有炒炒晒錢,不過驗咗冇事就當買個平安。另外,我老公都想驗下食物敏感(發現佢好多 ...

點解要驗免疫嘅?...

大宅

bell18 發表於 17-10-2 18:13
點解要驗免疫嘅?...

試過化學懷孕,驗到有之後個日就即刻出風癩,出到成身都係。。怕有事咪驗咗先囉。。決定做IVF就唔爭在個少少錢。。驗完知冇事都安心d啦!

首頁

尾頁

跳至