懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

做完藥流第4日,血量明顯一日比一日少,但子宮keep 住痛。。應該話似收縮受傷既感覺。正常嘛?

之前流左好多血塊同見到小小組織,但就好似無個胎。

下星期三先覆診,擔心中

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我只係痛左2個鐘左右(10w無左),我好似生仔咁自己搓肚,推左好大團血塊出黎,大幾網球咁大,之後就好似普通黎m咁,無特別痛
想認識多啲屯門友

大宅

kenny1211 發表於 17-9-8 13:36
做完藥流第4日,血量明顯一日比一日少,但子宮keep 住痛。。應該話似收縮受傷既感覺。正常嘛?

之前流左好 ...

我都係食葯個日勁痛,立即有d豬紅痾咗出嚟。之後嗰幾日都有少少痛,唔太多血。樓主你咁快可以覆診,我要等2星期先有得覆診
你有無坐小月

男爵府

就喺食完藥果日痛,一開始好似平時黎M果種痛,後來就越黎越痛,最後疴咗一舊淡黃色嘅出黎。

別墅

ty2201 發表於 17-9-9 17:51
我都係食葯個日勁痛,立即有d豬紅痾咗出嚟。之後嗰幾日都有少少痛,唔太多血。樓主你咁快可以覆診,我要等 ...

今日用藥後5日,好似黎m 第一,二日甘扯住仲痛。飲左益母草,排多左組織出黎,之後再飲。。唔知係咪多得濟,痛都爆,差d 想入返院。後來子宮收縮,流左多小小血,但已經無組織排,子宮先放鬆返。。無入院。
所以你如果飲益母草要小心唔好太多,因個子宮收縮效果都幾明顯,但有用既,希望快d 排清哂。

今日第5日,琴日排左一次大血後,子宮就無哂痛,只有小小緊。但就成日有大便甘既感覺。

我有坐小月呀,我買左本坐小月既書跟入面食療自己坐咋。你都要加油呀,你幾時覆診呀?

別墅

ty2201 發表於 17-9-9 17:51
我都係食葯個日勁痛,立即有d豬紅痾咗出嚟。之後嗰幾日都有少少痛,唔太多血。樓主你咁快可以覆診,我要等 ...

你除左血塊有無搵到組織?因為我排多次組織出黎後明顯係無甘痛,如果仲係keep 住m 痛甘應該仲未排清得到

大宅

kenny1211 發表於 17-9-9 18:54
你除左血塊有無搵到組織?因為我排多次組織出黎後明顯係無甘痛,如果仲係keep 住m 痛甘應該仲未排清得到
...

我飲左木耳煲瘦肉之後立既有m痛feel,血都多了好似見到组織流左出黎(有少少白红色).
今日我食葯第3日,要9月25先有得覆診丫

別墅

ty2201 發表於 17-9-9 20:07
我飲左木耳煲瘦肉之後立既有m痛feel,血都多了好似見到组織流左出黎(有少少白红色).
今日我食葯第3日,要9 ...

我係qe 做的,10日左右就安排覆診。
希望可以排清,身心都好攰

大宅

kenny1211 發表於 17-9-9 20:14
我係qe 做的,10日左右就安排覆診。
希望可以排清,身心都好攰

你咁快可以覆診
希望大家可以排清

別墅

ty2201 發表於 17-9-9 20:53
你咁快可以覆診
希望大家可以排清

其實間唔中都會有痛,收縮一排又鬆小小甘,你會唔會甘既感覺?有d 擔心唔正常

大宅

kenny1211 發表於 17-9-9 21:05
其實間唔中都會有痛,收縮一排又鬆小小甘,你會唔會甘既感覺?有d 擔心唔正常
...

昨天就耐唔中忍忍痛,今天飲左木耳水先有痛

別墅

ty2201 發表於 17-9-9 21:23

頭先排左好多組織出黎

別墅

ty2201 發表於 17-9-9 21:23

好大舊(手掌甘長),而且好明顯唔係血塊,我係卡住係陰道口,自己用小小力拉出黎(唔痛),但一定會發覺,如果未見到有,只見到小小,就應該未排清,努力食幫助排清既食物。希望幫到你

見到甘多組織出黎,更感受到自己曾經懷孕,好心痛

大宅

kenny1211 發表於 17-9-9 23:28
好大舊(手掌甘長),而且好明顯唔係血塊,我係卡住係陰道口,自己用小小力拉出黎(唔痛),但一定會發覺 ...

大家好, 我再上星期五證明超過八周個胎都冇成形冇心跳, 已經食了一星期中藥都未能幫助排出, 現婦科醫生寫咗信俾我話去任何一間政府醫院塞藥都可以, 真的嗎?請問是食藥定塞藥呢?去邊一間好?

大宅

kenny1211 發表於 17-9-9 23:28
好大舊(手掌甘長),而且好明顯唔係血塊,我係卡住係陰道口,自己用小小力拉出黎(唔痛),但一定會發覺 ...

請問有什麼程序? 去醫院邊度登記呢? 我個區係去瑪嘉烈, 咁係咪去瑪嘉烈婦科登記定係去急症室登記呢? 謝謝!

別墅

mandy_0326 發表於 17-9-10 23:37
大家好, 我再上星期五證明超過八周個胎都冇成形冇心跳, 已經食了一星期中藥都未能幫助排出, 現婦科醫生寫 ...

我係係qe 食藥的,收到轉介信就可以去急症,去到都有排等,所以建議係係近屋企既醫院,一來甘可以返屋企等,之後再返去,二來用藥後有咩事間醫院都近d .

排完急症後,醫生會檢查,之後安排主診上房,我當時係夜晚唔想stay over night , 而且無流血,又咩都無準備( m 巾,衫褲,充電器等)所以我就選擇左2日後一早見醫生。

2日後9點見醫生,之後決定用藥,之後都要等上房,3點上房,食左3次藥後10點半,都未有大返應,普通黎m 甘,就問左醫生可唔可以返屋企,因為好想老公係身邊,一個人係醫院真係身心都痛。

今日係藥流後第6日,仲有組織排出,但已經無痛。後日返去覆診希望清哂。

大宅

kenny1211 發表於 17-9-11 12:03
我係係qe 食藥的,收到轉介信就可以去急症,去到都有排等,所以建議係係近屋企既醫院,一來甘可以返屋企等 ...

唔該晒!咁我瑪嘉烈問吓程序, 我都想快點攪掂,可以坐小月。快點回復正常生活!

別墅

mandy_0326 發表於 17-9-11 13:16
唔該晒!咁我瑪嘉烈問吓程序, 我都想快點攪掂,可以坐小月。快點回復正常生活!
...

如果你ready 好,甘你可以執定小小入院用既用品,m 巾可以帶d 孕婦m 巾,長衫長褲,內褲,可以帶多條,有需要換。一個充滿電既充電器,可以用電話,醫院唔比充電的

大宅

kenny1211 發表於 17-9-11 15:55
如果你ready 好,甘你可以執定小小入院用既用品,m 巾可以帶d 孕婦m 巾,長衫長褲,內褲,可以帶多條,有 ...

多謝您的提點,唔該晒!

珍珠宮

回覆樓主

呢兩日好好休息,等禮拜三

首頁

尾頁

跳至