夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

從來無諗過上BK, 要入呢版開post,留言...自從7月中發現老公出面有外遇, 人生360度反轉.
不停問自己做錯咩? 係咪生左bb後疏忽左老公? 係咪自己條命生得吾好...?
老公係咪吾識呢個女仔就吾會發生呢d事...?
短時間內好想搵到個答案, 不停追查, 追問, 反問自己...

一開始, 老公有表明吾會放棄屋企, 會同個女仔斷.
一如其他過來人jm咁講, 佢只不過一個大話蓋一個大話.
當我一層一層好似洋蔥咁打開佢每一個大話,
我發現自己已經無眼淚, 甚至無力氣, 因為心累夠及淡夠了.

十年感情, 同我講話無左愛情感覺, 將我變左屋企人感覺.
佢而家要出去追求愛情, 因為呢個愛情fill up 佢個life.
究竟我一開始只係開射緊佢既好形象, 只睇到佢好既一面;
定係男人真係可以話變就變?

好多謝個第三者刻意放枝指甲油係個行李裡面,
我先發現老公吾係工幹, 而係同個第三者去旅行.
亦因為咁, 我清醒看透他所謂的愛情是很膚淺.
我先可以決心放低我同佢既包袱, 不再繼續執著.

有時太在意失去什麼, 最後會發現失去的是美好的自己.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你老公心野的話,
唔係呢個小三都可以有第二個,
男人玩還玩,9成都唔想離婚,
呢個小三迫唔到你老公就由你入手,
你如果未有好路數,
就keep 住個男人做提款機先,
Plan好先走,唔好俾狐狸精得逞。

大宅

我好少留言, 但你既故事同我現在發生既事一模一樣, 睇左我實在忍唔住要留言, 我同老公結婚8年, 有1仔1囡, 佢出軌, 我知道後原諒左佢, 但隔左一個月, 突然講話同我無左愛情, 變左家人, 聽到我眼都突埋, 一段關係耐左, 仲點會可以保持火熱? 佢好自私, 好決絕話要離開, 要獨身, 我有話過, 你突然變到咁, 係咪同第三者搭返上, 佢死都唔認, 我地會分居, 人要變起上黎係好可怕, 你保重

wcpcelia    發表於 17-9-8 15:05

水晶宮

唔知講咩去安慰你, 因為你字裡行間已經表示咗自己既堅強同氣度, 我相信你一定可以捱過, 而且美好既將來亦都在不遠等著你~

P.S. 做咩講到呢度好多怨婦怨男聚埋一堆咁啫, 唔係架, 我鐘意呢度係因為大家都好正經, 好肯交出真心, 大家都好守望相助, 我自己覺得呢度好似個大家庭, 好 warm ~

大宅

kittytempo 發表於 17-9-8 13:37
從來無諗過上BK, 要入呢版開post,留言...自從7月中發現老公出面有外遇, 人生360度反轉.
不停問自己做錯咩? ...

很喜歡「最後發現失去美好的自己」
找回自我,好好愛護自己。
祝你幸福!

大宅

回覆樓主:

無論最後點,都祝福你有美好嘅將來。
可以嘗試下用小朋友勾起你地一齊開心嘅時刻?
响我角度,無得見小朋友嘅成長無得攬小朋友瞓覺,會係一生嘅遺憾。
加油

侯爵府

BK Milk勳章

我已經放左手!

問心真係唔捨得,我同前夫結婚19年,我都估唔到佢係咁既人。我為左自己同個仔,決心離婚!

瑪瑙宮

明天會更好的

翡翠宮

WELL DONE!

世界好大, 海闊天空
真係完全唔應該困住自己係呢個山洞入面.
你一開步走, 條路自然會行到出黎
無謂再望o個d無謂人.

男爵府

既然佢果心都唔你度,勉強冇幸福,學識放低對自己都好

大宅

回覆 kittytempo 的帖子

加油!我好明白你感受. 我同佢成廿幾年感情, 我一直都唔知佢係咁既人. 我都會諗究竟我做錯D咩?

我老公成日都同我講唔會放棄我同個屋企.. 但另一方面繼續做佢自己鍾意做既野. 而且認為自己只係做緊所有男人都會做既野. 我對佢都開始心淡了.

大宅

好媽媽勳章

真心講,我泰國c父都有同我講現今既男人個個都鍾意出去玩,佢每日睇唔少上黎箍煲客,所以唔關你條命或做得好唔好既問題。

大宅

回覆 hello1972 的帖子

謝謝你.我老公係一個責任性吾強既人,
好喜歡逃避, 甚至逃避到同個小三去足7日旅行, 都吾會顧個BB.
其實佢所謂既愛情感覺係好膚淺, 好似我地十八廿二拍拖時要追求既感覺,
只可以好開心, 但一面對生活/現實時, 又用逃避去解決.
所以小朋友對佢黎講只不過係責任, BB出世到而家15個月,
佢只陪過BB去3次公園玩.
佢出到聲講會fill up晒其他schedule, 最後先比時間屋企(包括我同BB).

大宅

回覆 babyhi 的帖子

我諗通左係個男人問題, 係佢吾適合我, 而我亦無謂再花更多時間, 精神同健康去同佢糾纏.

大宅

回覆 glimmachan 的帖子

佢只不過合理化緊自己所犯既錯誤.我發現佢吾係工幹, 而係同小三去旅行.
佢仲反駁我「你話我吾坦白, 你夠吾坦白」.
想將槍頭指番向我...
佢咁講其實想將自己既錯隱藏到最細最微少.

大宅

被所愛的人欺騙同背叛真係好痛苦的,我都曾經試過.... 希望樓主你可以盡快收拾心情考慮自己同小朋友要走的路

呢個時候只需要為自己同小朋友諗,攞佢多點錢自己使黎扮靚,做自己開心既嘢,唔好在家做黃面婆

大宅

kittytempo 發表於 17-9-8 19:10
回覆 glimmachan 的帖子

佢只不過合理化緊自己所犯既錯誤.我發現佢吾係工幹, 而係同小三去旅行.

如是我,我一定忍唔住回應佢一句:垃圾,敢做唔敢認。ok,你去玩女人,係我錯,我對你唔住。你去玩女係正確。
然後我會公開在facebook同大家講:我老公去玩女人,我錯晒, 為此在此道歉 ,因為我比唔到新鮮感佢。係我迫佢同小三去旅行。
佢夠膽唔認錯仲屈我迫佢,我係一定會同佢玩野。睇下邊個理虧。

子爵府

回覆樓主:

其實欺騙妳的,不是男人。佢地本性就係咁衰。

欺騙女人的,是女人自己。以為自己會例外。

子爵府

BK Milk勳章

男人冇本心

複式洋房

明天會更好,珍惜

首頁

尾頁

跳至