夫婦情感

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

老公學歷低過我,開始時我有份工而佢就做即日出糧既散工,果時生活最開心覺得佢個人好好。
後尾不幸地裁員我失業到而家仲搵緊工,佢被逼做長工,而家環境叫穩定左,但佢搵到錢就開始成日埋怨我。

我唔夠力叫佢幫手整D野佢就話我當佢工人,話我係咪覺得佢份工唔洗做。話佢兩句佢就黑面仲成晚不停窒你就算我已經唔出聲。見佢買野返黎比我食我好開心問佢買左乜,佢就話"點解你唔問我做野辛唔辛苦?",平時佢一放工10問9冇反應,佢成日呻公司D野我就STOP左個電視聽佢呻成個鍾...個個月都嘈,辛苦到我覺得我同唔到呢個人行落然去,而佢不斷自我感覺良好覺得我好差佢好好咁成日講說話比我聽...最重要既係佢成日話如果佢唔係同我一齊佢唔洗咁辛苦打工,一枝公伸請公屋炒下散之類...每次聽完都入心入肺...

真心想請教各位JM,分享下有冇覺得嫁錯?你既下一步係點做去決定去留?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔係出氣唔出氣嘅問題,
係你老公懶,唔想擔起個家,
最好你養埋佢!
呢D男人執到都喊三聲,
快揾工,乜都做住先,
儲私己,
你老公自私,養唔熟!

瑪瑙宮

Keiwaichan22 發表於 17-9-11 13:56
一枝公伸請公屋炒下散 ...

咁懶散的做人態度? 不過, 我都唔應該話佢懶散, 人各有志.

咁樣, 你問下自己係咪重想同佢一齊?

不過, 佢話唔見你關心下佢做野辛苦, 咁你係咪無呢?

別墅

我好辛苦淨係識喊...好冇用...
我覺得如果我失業佢就咁對我,我好有陰影覺得同呢個人行唔到下半世..
返外家隨時得,但人要面...我而家好無助....

別墅

佢都講過話如果我返到工份糧夠COVER屋企,佢唔介意打理屋企全職煮飯公...仲有佢成日話我同佢追求既野唔同,佢覺得住儲錢買屋安居樂業對佢黎講唔係佢追求...變左就成日一副"你攪到我咁辛苦同你洗哂我份糧"既態度對住我....

瑪瑙宮

Keiwaichan22 發表於 17-9-11 14:17
佢都講過話如果我返到工份糧夠COVER屋企,佢唔介意打理屋企全職煮飯公...仲有佢成日話我同佢追求既野唔同,佢 ...

喊完你就知點做架喇. 我都唔明你點解會揀佢黎嫁, 咁懶散拍拖唔知? 拍拖果時佢好積極?

咩你 COVER 到佢做 ftb, 千祈咪制添呀.

別墅

回覆 Nancy20090615 的帖子

絕對成日同佢分析又聽佢呻....但佢就成日將"唔係你我唔洗咁辛苦"掛口邊仲成日發晦氣....

別墅

你真係好聰明...拍拖到談婚論嫁佢都好積極好好,賺得少都比哂我..諗住條件唔好但人好...而家....我係佢負擔咯...

別墅

回覆 soso1227 的帖子

咁我而家返唔返外家好?我冇同屋企人講...實在嫁得唔好有苦自己知...

水晶宮

回覆樓主

有無小朋友?

別墅

回覆 puppydingo 的帖子

就出世....

瑪瑙宮

回覆 Keiwaichan22 的帖子

你咪由得佢炒散過世同一支公申請公屋完成人生大業囉. 唔好喊喇, 傻妹, 唔好為佢晒眼淚. 好在無細路添.

別墅

預產期11月......心碎係從來冇諗過佢個人係咁.....

瑪瑙宮

Keiwaichan22 發表於 17-9-11 14:33

預產期11月......心碎係從來冇諗過佢個人係咁.....

你要同娘家商量架喇. 一係你粗身大細坐好个月再諗喇. 大肚婆要保持情緒穩定.

男爵府

回覆:做左老公出氣袋點算好?

呢件蛋散真是不知所謂?,樓主你有學曆好快會揾到工作,樓主如冇小朋友重洗乜顧慮咁多,掉左件垃圾重新出發?

別墅

知道....我冷靜下會諗下點同屋企人講...佢係我父母面前攞哂分...因為之前一直係好好先生咁既姿態...唉...好難開口...我真係覺得自己好蠢...

瑪瑙宮

Keiwaichan22 發表於 17-9-11 14:39

知道....我冷靜下會諗下點同屋企人講...佢係我父母面前攞哂分...因為之前一直 ...
你唔係返娘家坐月? 到時好好傾下.

別墅

回覆 tommy715 的帖子

第一個小朋友因為身體唔好冇左...呢胎我真係好想要....而家又攪成咁...以往既硬淨都變左軟弱..個心好痛

別墅

之前佢話我同外家住得咁近,叫我阿媽搭車黎就得...唔係太想我搬返去坐月...

瑪瑙宮

Keiwaichan22 發表於 17-9-11 14:47

之前佢話我同外家住得咁近,叫我阿媽搭車黎就得...唔係太想我搬返去坐月... ...

咁如果你媽知道左尼件事, 過黎實爆佢, 好唔好暫時唔好講住, 你就要忍忍先, 坐好月先再諗.

首頁
12345...12

尾頁

跳至