想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我又怕又哭又等左幾年, 忍唔住自己咁冇用做個CHECKING都怕, 所以的起心前幾日做照輸卵管,

唔知係米網上評論過於驚嚇, 原來過程一D都唔痛
搵左個朋友介紹女醫生睇,佢係BK都好出名, 出名黑人憎冇醫德ETC,(我唸大家都知邊位, 佢係佐敦的)
我冇唸過會搵佢, 都冇唸住搵佢做LEE個CHECKING, 不過拖左咁多年, 又睇下佢有幾串咀,
照之前約見過Dr.周一次, 佢談吐好似特首林鄭... 我問佢個過程係米好痛 佢話:冇人講過會痛, (果然好串咀)

照輸卵管果日,佢首先幫我做陰超,

叫佢唔好咁大力,
當然個醫生話我,:你咁講即係話我, 我會好唔開心",

咁我當然回佢:咁我真係怕痛AR MA,你冇咁敏感啦~!

之後做完, 佢又笑笑口:係米唔痛呢, 幾叻女AR,完左啦

然後, 去佢轉介張X明醫生照, 我果下係一片茫然, 因為終於要面對....
間放射診所都幾有"味道",幾舊式感覺, 聽到有幾個上左年紀護士(有一個係伯伯),聽收音機, 感覺個情景好茶記FEEL....可能佢地仲係LUNCH時間, 而我早到左,

好快等到我入去, 我見到部好復古
實驗室儀器咁, 但令我感覺更驚, 又殘又舊D人又上左年紀......張X RAY床似"SAW" 入面果D咁恐怖......我好想喊....~.~
入到去個X 光室, 仲以為係AR 伯會睇住我做checking, 原來仲有2位"奶奶級"護士在場, 佢地態度好好, 冷靜唔野

講,
只叫我放鬆, 我話: 你個格局好難叫我放鬆wor.....佢地好似有D冇奈

張醫生入黎啦, 佢好靜好簡單講會做D咩STEP,
我因為唔想分散注意力就聊佢地講野, 不停問:係米好痛?唔該真係要慢慢黎, 我試過M痛到休克..."

張醫生好熟練地放左鴨咀入去, 好輕好快冇感覺, 到放管啦, 點知, 係冇咩感覺!!!!!
如果我冇"型住痛, 可能真係一D感覺都冇,

佢好輕描淡寫話:唔, 你真怕痛出聲啦, 我會即刻停止" 點知我"期待中的痛苦, 冇出現過:)

然後佢話做到一半, 轉身啦, 果時先FEEL到有少少”食錯野開始時的痛”, 好少好少,你唔刻意唸佢, 其實痛左都唔覺……

就係咁, 成個CHECKING完成了, 我好開心, 想即走, 但個姑娘反而叫我瞓係到一陣先,慢慢先換衫走, 之後, 個痛係有少少增加, 係食錯野痛, 飲多幾杯熱水暖下就舒緩, 仲可以即時行街, 不過係有好少的血絲

個過程好簡單,冇不適, 其實DODO仲入過做ULTRA SOUND同放鴨鉗好多…

我上網睇過好多D驚嚇COMMENT,
自己幻想出黎照輸卵管感覺--------.打左D會令你有撕裂性痛苦的液體!
體內會出血, 仲會可能影響你健康,

但事實係......0感覺

Dr. 周真係好串,好似習慣咁, 講每句野都係”GUT”住晒, 其實我又冇咩所謂, 不過佢講野好乾脆

佢話我:”成日睇網上D 人亂講野, 你又信, 我講野要收錢, 留言唔洗收你錢, 佢地係不負責任,佢地敢唔敢用真名AR?我就敢啦, 我係有牌專業架MA…”

佢好目標為本, 佢最後仲攪野地話”咁我講得冇錯啦,係唔痛架MA, 咁你係米有責任上網同我澄清一下啦wor ”
我話”哈~都會嘅” (笑左)

另外, 本來我搵左網上另一個係雅蘭做照管的女醫生, (好評,細心,唔痛), 初時姑娘話DR. 周話只睇佢自己refer的放射部醫生report,
我話:“咁你refer果個係男醫生…我唔中意…(其實我只係覺得叛自己搵會好D, 同埋想自己再格價..) ”
點知, 之後個姑娘覆: ” 醫生話ok, 都照幫我睇我揀的放射部醫生Report”
但格價後, 價錢上差2XX,就算
揀番Dr. 周一條龍服務喇

希望這分享可以幫到大家啦~

大宅

回覆樓主:

你在邊到照?

大宅

回覆樓主:

我都1516唔知照唔照好吖(emoji)
有啲人話照左好傷
有啲人話照左會通容易有BB[/sm

大宅

DEL

大宅

fairymeow 發表於 17-9-22 23:56
有啲人話照左好傷
希望長文你有心機參考一下, 唔怕的, 醫生都係話機會係會大D, UM.....希望啦~^^
但都係聽專業意見, 自己一個人真係好易唸埋一邊~~

洋房

fairymeow 發表於 17-9-22 23:56
有啲人話照左好傷

for me, 照完格月就中左!

大宅

sweetwins 發表於 17-9-23 12:27
希望長文你有心機參考一下, 唔怕的, 醫生都係話機會係會大D, UM.....希望啦~^^
但都係聽專業意見, 自己一個 ...

謝謝你吖
好有心機。。。
但我想請問你會咩原因去照既。。
我c6丁丁型態得2%
我想佢補身既同時,我都做定準備

大宅

Wing1227 發表於 17-9-23 14:26
for me, 照完格月就中左!

恭喜你吖
我應唔應該再等老公check多次丁丁先
唔好浪費咁易中既機會

大宅

fairymeow 發表於 17-9-23 16:30
謝謝你吖
好有心機。。。
但我想請問你會咩原因去照既。。
想生bb 同怕塞:(其實冇唸照左易bingo lee 件事 只係煩少一件困擾自己的事 放鬆好多

大宅

sweetwins 發表於 17-9-25 00:16
想生bb 同怕塞:(其實冇唸照左易bingo lee 件事 只係煩少一件困擾自己的事 放鬆好多
...

無錯
确係好困擾

別墅

sweetwins 發表於 17-9-22 18:57
我又怕又哭又等左幾年, 忍唔住自己咁冇用做CHECKING都怕, 所以把起心前幾日做照輸卵管, 我唔知係米好彩定可 ...

我想問下照幾耐的?平時陰超扛開對腳已經俾醫生笑要做運動(因為唔能夠打太開),所以如果整長時間會大脾抽筋

大宅

Kit1004 發表於 17-9-25 12:06
我想問下照幾耐的?平時陰超扛開對腳已經俾醫生笑要做運動(因為唔能夠打太開),所以如果整長時間會大脾 ...

好快r 我唸 10mins 攪掂成個過程

別墅

我又怕又哭又等左幾年, 忍唔住自己咁冇用做CHECKING都怕, 所以把起心前幾日做照輸卵管, 我唔知係米好彩定可 ...

我想知邊間照輸卵管
可唔可以pm我資料?thx

別墅

sweetwins 發表於 17-9-25 18:38
好快r 我唸 10mins 攪掂成個過程

我剛剛照完,現在坐低休息緊,俾想像中冇咁痛,有點m到肚谷谷咁,因為我m痛仲要痛好多,好彩醫生話冇塞咋,不過都唔知點解都係冇bb。。。

大宅

我聽日去仁安照,醫生話好似m 痛咁,多謝你既長文!大家加油!

大宅

fionyy 發表於 17-9-26 12:31
我想知邊間照輸卵管
可唔可以pm我資料?thx
我睇周美仙 佢係不育科 不過佢好串(對我來說得把口 但佢見解好果斷 好專業)但好多人頂佢唔順 佢會轉介放射部張建明醫生, 過程不會痛, 你可以放心 希望大家都快D bingo la

大宅

Manmanman12345 發表於 17-9-27 23:32
我聽日去仁安照,醫生話好似m 痛咁,多謝你既長文!大家加油!
放心 係就算痛也只是初起攪肚痛 你唔搵佢(痛) 基本冇特別

大宅

Kit1004 發表於 17-9-26 12:56
我剛剛照完,現在坐低休息緊,俾想像中冇咁痛,有點m到肚谷谷咁,因為我m痛仲要痛好多,好彩醫生話冇塞咋 ...
我也是 但起碼健康 這才是重點 bb 再比自己休息一下再努力 我想信 thing happen in best moment ;)

大宅

我是自然懷孕,找周醫生做產檢的,同學介紹,覺得她係串,但她講的說話會令人好放心和好有信心的。大家看診所的姑娘都是很開心的,就知周醫生對她們不錯,應該是好老闆來的。

大宅

sweetwins 發表於 17-9-28 08:11
放心 係就算痛也只是初起攪肚痛 你唔搵佢(痛) 基本冇特別

我係仁安做完啦,姑娘同醫生都好好呀,邊個位有少少痛講解得好清楚,又溫柔,環境又好,都係$2300,即日知結果

首頁

尾頁

跳至