自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

是咁的,我係樓上舖度返工,舖頭開11點,咁平時我會早d返舖頭享受我既早餐,今朝有個客衝左入黎我有同佢講開十一點,佢話買少少野,我見仲未夠鐘開舖,叫佢行一轉再返黎,佢話係出面等,佢出左去就係fb度pm我老闆投訴我話我鬧佢又話我兇神惡殺,事實上我無做過呢d野,我只不過同佢講開11點同叫佢行一轉,我老闆知道我唔係咁既人,我老闆一話包佢sf櫃就轉語氣話我可能身體唔舒服或心情唔好,好老實講句你好聲好氣既我一定俾你買,好多時我就放工走得既時候有客人話買少少野,我都會俾佢買埋先放工既,我打出黎唔係為左d咩,只不過想大家將心比心,唔好為左d野而講大話屈人,想大家明白前線員工既苦處,我只不過打份工ja ,呻完多謝大家收看

珍珠宮

回覆樓主

好多人係咁佛口蛇心
我好明白你
細個做零售業pt
我都試過對住啲客,解釋完話明白、知道
轉頭去我上司投訴
仲無中生有話我態度差

如果真係有口角,我都肯認錯丫
但明明事發時好平和,乜口角都冇
我啖氣難下
只能講,呢個世界有種人為達到自己目的,會不擇手段發難
務求煮死人

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

香港人無嘢叻…投訴一定講王,總之唔啱佢心水,不如佢意,D嘢唔係同佢度身訂造,佢幫襯小小小小,都要投訴,當自己啱晒,道理係佢嗰度嘛。。

禁止訪問

大宅

回覆樓主

我有曾經聽一個同事講:「人地投訴你其他野都可以兜,唯獨投訴你態度差就死梗,上到去(上級)你無得拆架啦...」

但我心諗,投訴得你既話,一樣會話你態度差架啦,無做無講既過野都可以作出黎,都幾難搞

子爵府

擺明R著數

wcpcelia    發表於 17-12-23 21:17

珍珠宮

ccjelly 發表於 17-12-23 20:32
我有曾經聽一個同事講:「人地投訴你其他野都可以兜,唯獨投訴你態度差就死梗,上到去(上級)你無得拆架 ...

你講得好岩
我過左咁多年,仲好記得當時既難堪
我細個年紀輕,忍住氣就道歉了
大個回想,我當時應該直接辭職。。。

男爵府

畀面勳章

yurijm 發表於 17-12-23 20:25
好多人係咁佛口蛇心
我好明白你
細個做零售業pt

如果我真係有做過既我會認,佢已經係人地個媽媽黎,點解可以做出呢d野,為左慳少少錢,因呢件事我唔開心有懷疑自己啱唔啱呢份工,老闆同d同事知道都叫我唔好唔開心,老闆佢地對我好好,我好中意呢份工

男爵府

畀面勳章

SARIDON 發表於 17-12-23 20:25
香港人無嘢叻…投訴一定講王,總之唔啱佢心水,不如佢意,D嘢唔係同佢度身訂造,佢幫襯小小小小,都要投訴 ...

好多人會話大陸人麻煩,其實最麻煩係香港人,咩都要投訴,唔投訴係唔安樂既,總之佢係麻煩人

寶石宮

2023年兔年勳章

siu_yan0308 發表於 17-12-23 20:17
是咁的,我係樓上舖度返工,舖頭開11點,咁平時我會早d返舖頭享受我既早餐,今朝有個客衝左入黎我有同佢講 ...

不要上心 佢早到投訴可能為免費sf櫃

伯爵府

回覆 siu_yan0308 的帖子

個條友,好cheap,傻傻地。

伯爵府

同情!最緊要不要被尼D人搞到自己失控.只要做好自己本份

男爵府

畀面勳章

winnielaha 發表於 17-12-23 20:27
有老閉就不怕了

我老闆好好既,我知自己之前成日都做錯野,佢地又好少會鬧我,佢地知道我份人係點,我唔係無禮貌係語氣無高低而可能令有d客人誤會

水晶宮

siu_yan0308 發表於 17-12-23 20:45
好多人會話大陸人麻煩,其實最麻煩係香港人,咩都要投訴,唔投訴係唔安樂既,總之佢係麻煩人
...

agree, 香港人比大陸人更麻煩。我身邊好多朋友做零售業真係聽唔少激氣野

伯爵府

siu_yan0308 發表於 17-12-23 20:45
...
香港人自以為事,以為高人一等,但衰格起上黎比大陸人更甚

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

勁煩呀嗰個人,以後早返去都關門嘆早餐啦

男爵府

畀面勳章

Poyau 發表於 17-12-23 20:46
不要上心 佢早到投訴可能為免費sf櫃

其實舖頭今日係開十二點,咁我係full time所以11點前返到,佢自己早左黎,佢好聲好氣問我一定會俾佢買,佢係fb話諗住早d黎買可以慳sf錢,所以我老闆咪包佢sf

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我同事俾人投訴無笑容,要見理訓話,之後再投訴我同事果啲唔係笑,係譏笑佢。

男爵府

畀面勳章

Whitechocolate 發表於 17-12-23 20:47

個條友,好cheap,傻傻地。

如果佢好聲好氣既俾佢買兼俾個折佢又點話ja,唔明對我有咩意見唔可以直接同我講,真係咁想買既咪問下可唔可以俾你買先,一出面就pm我老闆屈我

男爵府

畀面勳章

ccysj01 發表於 17-12-23 20:47

同情!最緊要不要被尼D人搞到自己失控.只要做好自己本份

對d客我無失控,只不過偷偷咁喊,喊既原因係我明明無做過俾人屈

首頁
12345...6

尾頁

跳至