自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仲好心大心細買唔買Dyson好,因為覺得佢都幾重,又怕電磁好快打柴。見到Panasonic 又有部新機好似幾好咁,但係同Dyson一樣咁貴

有冇用家可以俾啲中肯嘅意見我?

男爵府

陪月勳章

Beiku 發表於 18-1-23 10:15
我仲好心大心細買唔買Dyson好,因為覺得佢都幾重,又怕電磁好快打柴。見到Panasonic 又有部新機好似幾好咁 ...
我想試Pan記新呢部, 一來日本造, 又窄過Dyson, 雖然部Dyson真係好好好吸引, 屋企人用緊V8, 但都重, 吸力好好, 又多配件, 但我用唔著咁多
因為未拎過Pan記o個部上手, 唔知真實有幾重, 但感覺Pan記冇咁bulky

大宅

hoiching0516 發表於 18-1-23 11:14
我想試Pan記新呢部, 一來日本造, 又窄過Dyson, 雖然部Dyson真係好好好吸引, 屋企人用緊V8, 但都重, 吸力好 ...

我去不同舖頭試過Dyson好多次,都依然覺得佢重手。Panasonic個部望落好似輕鬆啲,但未攞過上手,而且又好似冇Dyson咁多配件。所以仲係心大心細

男爵府

陪月勳章

Beiku 發表於 18-1-23 11:33
我去不同舖頭試過Dyson好多次,都依然覺得佢重手。Panasonic個部望落好似輕鬆啲,但未攞過上手,而且又好 ...
Pan記website上面寫有3件配件, Dyson V8同一價錢但已經有唔知6定7個頭, 但我覺得用唔晒, 又要搵地方放都好麻煩....
我prefer made in japan XDDDD

屋企附近有間panshop, 搵日有時間去試上手睇下點先

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我諗緊蒸氣吸塵二合一,bissell 見淘寶,香港唔知邊度有,好強,係大舊左d,拖電線

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我仲好心大心細買唔買Dyson好,因為覺得佢都幾重,又怕電磁好快打柴。見到Panasonic 又有部新機好似幾好咁 ...

我用緊Dyson V8, 未夠一年,每次叉完電只可以吸一分鐘,P記冇用過

wcpcelia    發表於 18-1-24 15:28
uhtcl2006    發表於 18-1-24 01:20

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

Dyson上手覺得佢頭重又加埋出風口唔掂, 三菱果隻反正好好推, pan記就輕身同靚仔見panashop 有折平過瘋宅好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

不如你試下機先,p仔吸力我覺得唔夠,但佢個吸頭夠細長,重量差唔多。

珍珠宮

回覆樓主

Panasonic嗰部幾錢?

侯爵府

回覆樓主:

楼主, 上網search下牧田牌吖. 有人称佢係Dyson殺手. 我而家用紧12V, 4AH鋰電磁. 成套買都要$12-1300.
唔重, 配快速充电1個鈡搞掂. 充一次可以吸到2-3次. 3000尺的話要日日充.
之前工人放假, 我咪自己吸塵, 但部旧機唔好用, 细部但嘈到死, 而且吸咀好貼地, 吸到好攰. 最衰係一路吸, 個吸咀同棍不停咁甩出黎, 想死. 所以買咗E隻無線嘅, 同舊機分咗手.

子爵府

bufferzone 發表於 18-1-23 23:21
我用緊Dyson V8, 未夠一年,每次叉完電只可以吸一分鐘,P記冇用過

舊電咁快壞?

水晶宮

v8咁差?我v6仲好地地呀

男爵府

BK Milk勳章

你舊電壞左。 買過舊電就得。
我V6用左2年都好地地

大宅

Moti 發表於 18-1-23 23:59
Panasonic嗰部幾錢?

五千幾,貴過樓上舖買Dyson

wcpcelia    發表於 18-1-24 15:28

大宅

一分鐘?唔係嘛....我朋友個部V6用咗好幾年都唔會咁啦

大宅

jyjy1684825 發表於 18-1-24 00:32
楼主, 上網search下牧田牌吖. 有人称佢係Dyson殺手. 我而家用紧12V, 4AH鋰電磁. 成套買都要$12-1300.
唔重 ...

大陸牌子?

侯爵府

Beiku 發表於 18-1-24 06:38
大陸牌子?

日本牌子, 大陸生產.
E個牌子多数做电鑽那類工具, 所以副engine都幾可靠. 買吸塵機都係要實際D好. 我吸猫毛吸咗十幾年, 好清楚咩吸塵機先好用. 以前用開的是日本制造的無線, 好好用, 只是替換的鋰電池品貭唔好又貴,代理仲要山長水遠, 唔通下下都買新?後來請外傭咪買返有線, 唔驶自己吸. 剛掉的那部有線只用了一年多...買無線E部就當对姐姐好D.

禁止訪問

男爵府

我用Panasonic , 好好用,我係日本買,$28xx only, 不用火牛。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小金名 發表於 18-1-24 00:46
舊電咁快壞?

我唔知係咪壞,總之就好快冇電

首頁

尾頁

跳至