自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

星期五晚, 我落樓下補習社接我囡放學, 我囡未完成功課, 未走得, 咁我就係條街到, 同個朋友傾計, 等我囡.
傾傾吓, 我朋友突然大喝, '你做咩呀, 你影人相呀' , 跟住有人口都震晒咁答, 冇呀.. 冇呀... 瓜田李下呀..... 因為我朋友趕住帶佢個小朋友去補習社, 所以先行走了, 臨行前, 提我記緊check 吓佢個電話影咗d 咩呀, 企在我身後的是 一個男小學生, 還著住校服的, (近南昌站的英x 男校) 咁我叫佢比我睇吓佢手機影咗d 咩相和video, 但冇發現我的相, 但手機內有一幅,一個模特兒公仔, 只著住bra 同底褲的相. 問咗佢幾句,我唸住又冇我的相, 又怕是誤會人, 他只是一個小學生, 冤枉他又很慘的,就咁就放了他. 他只是說瓜田李下呀, 瓜田李下呀咁..
回家途中, 撞到頭先個朋友, 同佢傾翻詳細情形,佢話個細佬一早係我身後,貼近我,踎低駁鞋帶, 佢初初以為是我的親戚, 不以為意, 但佢後來, 又踎係到執書, 郁一郁見到佢用本書擋住個電話, 放在我的裙底, 後來申手將電話放在我的底下, 佢就大聲喝止佢, 我唔知係咁情形, 如果唔係我真係唔會輕易放過佢, 我會報警處理, 一個小學生, 這麼大膽, 真令人震怒,
我當時著住直身半身裙, 長度及滕, 我又唔係著咗條迷你短裙, !!! 呢件事之後, 女性門真係唔好意為只係一個小學生, 以掉以輕心, 我都同我囡講咗呢件事, 叫佢平時要提高警覺, 直覺我覺得個細佬是住在附近的, 因為他没有背著書包, 只是拿了個環保袋, 有幾本書, 拿出來的書是琴書來的.說去學琴. 唉!! 很震怒亦很悲哀, 細細個就做出d 咁的事, 自己都有子女, 呢件事之後, 我唸咗好耐, 應該點樣去教導現今的小孩, 家長們其實點忙都好, 真係要多了解子女, 不要單看做完功課, 温了習没有, 等, 今次後, 我發覺, 有比電話小朋友用的家長, 間中check 吓佢, 睇吓佢影咗d 咩, 都可略佑一二.
:-P

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小學生? 唔係化

洋房

只係小學生,真係大膽

侯爵府

唔好睇小宜家D小學生呀,
我屋企附近有幾間小學,時時見到拖住手出校門口既小學生!

禁止訪問

男爵府

只是小學生, 還夠膽對住個大人做出d 咁事, 真係不敢想像, 佢如果對住d 小學女生, 中學女生真係唔知會點. 直覺佢唔係冇屋企理的, 佢又會去學琴, 但可能父母真係冇関心佢其他野, 唉!! 希望佢真係回頭是岸

水晶宮

佢講咩野 "瓜田李下"呀 ~ 個 c 仔包 !

妳又係....係腳邊有人踎低攪咁耐, 妳又唔企開少少既 ~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

個細路應該係有病態
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

我完全係冇感覺到有人係後面腳底, 唔係個朋友講都唔知, 我都覺得我蠢, 又冇抄底佢個名同電話, 唉!!

原帖由 tammy2008 於 09-3-16 10:34 發表
佢講咩野 "瓜田李下"呀 ~ 個 c 仔包 !

妳又係....係腳邊有人踎低攪咁耐, 妳又唔企開少少既 ~

侯爵府

畀面勳章

而家D細路簡直係猖狂

別墅

伯爵府

小學生都已經咁猖狂!大個D會攪D乜野?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

眞係唔明個小學生咩心態.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔係呀...

別墅

原帖由 carbon 於 09-3-16 21:55 發表
小學生都已經咁猖狂!大個D會攪D乜野?

強姦.....

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

已經唔知講咩好

大宅

乜個小學生咁狼?!

子爵府

咁細個就咁狼死,大咗仲得了
個人意見 不喜請插 任插唔嬲  ...

大宅

佢講「爪田李下」....

究竟係為咗自辯,,定係籍口呢....

我都覺得唔應該放過佢...個行為同言語都表現出一點兒囂張...我覺得!!

首頁

尾頁

跳至