夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

DEL
不能承受的痛. 只能怪自己不成熟...

侯爵府

回覆樓主

相信未習慣....你一定會走出迷宮,回頭一看覺得今天的你很傻

大宅

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

好老土但真係work既一句話:時間總會沖淡一切!加油!

大宅

回覆樓主

我也曾期盼過佢既一句對不起 我知錯了
最後我等到了
但我想講既係
當佢真係要回頭
你既傷痛依然都存在
何不他現在都咁決絕
你就當作佢比個機會你離開佢
要知道離開一定比活受罪更好
有一句話 為什麼有飯唔食 硬要食屎

複式洋房

回覆樓主

你係男定女方?因為有時女方會做得好絕

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

temptemptemp 發表於 18-4-30 00:31
已經冇見幾個月了, 可以搵到佢但好怕睇到佢既回覆所以冇搵. 到而家都好祈望佢會主動搵我, 那怕只係一句二 ...

既然當初選擇分開就唔好諗咁多,向前看啦!盡量搵D嘢做充實吓自己多餘嘅時間,冇時間就唔會咁多無謂嘢諗架喇,時間會慢慢沖淡一切,加油。

複式洋房

jackiemei 發表於 18-4-30 00:50
相信未習慣....你一定會走出迷宮,回頭一看覺得今天的你很傻

係, 有佢係身邊的時間太耐了....我知好傻但係愛一個人就係會令人變傻睇唔清???

複式洋房

Esther~kwok~lau 發表於 18-4-30 07:24
好老土但真係work既一句話:時間總會沖淡一切!加油!
好過初頭好多了.........淡既係習慣佢不在既生活, 但愛仍未有淡過, 增加的只有對自己的責怪.....

複式洋房

yandonbb 發表於 18-4-30 10:33
我也曾期盼過佢既一句對不起 我知錯了
最後我等到了
但我想講既係

我係想她俾個機會對佢更好.....我知佢唔會回頭了, 因為對佢黎講同我一齊先係食屎........

*我冇做對佢唔住既事, 佢係想要自由唔受婚姻既束綁.....

複式洋房

huisimon 發表於 18-4-30 11:01
你係男定女方?因為有時女方會做得好絕
我是男的~~

複式洋房

小夫人 發表於 18-4-30 11:31
既然當初選擇分開就唔好諗咁多,向前看啦!盡量搵D嘢做充實吓自己多餘嘅時間,冇時間就唔會咁多無謂嘢諗架 ...

明白, 因為以往我所有既諗法就係一齊向前, 但突然被分開暫時唔知點行前........ 所有野都停晒冇動力了...

琥珀宮

大宅

temptemptemp 發表於 18-4-30 00:31
已經冇見幾個月了, 可以搵到佢但好怕睇到佢既回覆所以冇搵. 到而家都好祈望佢會主動搵我, 那怕只係一句二 ...

如果已經係有人變左,放過對方等於放過自己啦,放手你至可以有更好……

複式洋房

rodona333 發表於 18-4-30 13:47
如果已經係有人變左,放過對方等於放過自己啦,放手你至可以有更好……
...
變左, 佢更清楚知道自己只需要對自己負責, 關係只係負累, 令佢唔可以想點就點...

子爵府

回覆樓主:

你面對緊嘅係失落,失去嘅痛
唔止失去太太,更加係失落咗一個你期望嘅未來,可能係一個你想嘅家庭生活?

咁失去真係要時間來醫治
俾啲時間自己
失戀失婚有人都痛好耐
你失過戀未嘅呢?之前嘅經歷係點?點行過
其實,時間就係最好嘅醫生
試吓限住一日只俾一段時間自己去諗
剩下的用心安排吓運動,興趣,工作之類打發時間
或者會幫你呢段時間過得舒服少少
我試人會買堆lego呀,模型呀嚟砌,整好間屋呀,總之郁住對手等自己分散吓

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

回覆樓主:

原來你係ching⋯⋯

要維繫一段好嘅婚姻關係係要雙方面架,你單方面付出&努力係起唔到有作用架,咁做只會令大家更加痛苦,同加重對方壓力...

分開初期身邊少咗個人係會比較難適應,比D時間啦!慢慢你會習慣一個人嘅生活。

其實我都一個婚姻失敗者,所以我絕對明白你而家呢份痛&無奈,我同ex一齊20年都可以走出嚟,所以你都會做到架...加油

複式洋房

我都被分居佐一個多月!我仲要冇工作!開頭同你一樣想修補但佢都係不太理採,很決絕要離婚,但我們搵了家事調解,令雙方都去認清大家存在的問題,現仍努力修補,結果未知架,但你都可嘗試搵下幫手囉!

複式洋房

anyuser18 發表於 18-4-30 16:35
你面對緊嘅係失落,失去嘅痛
唔止失去太太,更 ...
你講得好口岩, 我覺得係失去左係未來, 家庭~~~~第一次訓身落一段關係LAW~~~~~
已經搵緊自己有興趣既野, 唔好令自己停留, 謝謝

複式洋房

小夫人 發表於 18-4-30 17:44
原來你係ching⋯⋯

要維繫一段好嘅婚姻關係係要雙方面架,你單方面付出&努力係起唔到有作用架,咁做只會令 ...
謝謝你既鼓勵. 同路人, 我會吸取經驗對下一段關係更好, 更珍惜, 唔會俾自己重覆犯錯.........
佢都有好努力嘗試改變去配合既, 但真係接受唔到都唔辨法, 呢個決定日後可能對雙方都好.

我知道自己絕對唔係慘, 只係好傷, 唔好俾自己沉淪係D回憶幻想上面, 加油!!!

唔係失敗者, 我地係不繼學習令自己成為更好既太太 / 先生.........雖然呢刻係個對象係佢, 但要向好既方面諗

複式洋房

awingbb 發表於 18-4-30 17:48
我都被分居佐一個多月!我仲要冇工作!開頭同你一樣想修補但佢都係不太理採,很決絕要離婚,但我們搵了家 ...
係, 好無奈, 好心慌.... 我都想安排輔導, 但佢太獨立, 只信自己, 唔會見, 連朋友都唔會傾數.........
我都好無奈.........佢真係比我堅強太多....

你都要加油呀, 希望你地都會重新珍惜對方既好, 放大對方既優點, 包容不足, 捱過困難迎來幸福.....

首頁

尾頁

跳至