夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由於最近生活同婚姻出現好多問題,所以朋友介紹之下去咗睇八字流年,之後好多事真係發生左!

可能因為有心理準備,所以事情發生時反應又不是很大,再去搵師傅求助的時候,師傅跟我說,佢睇命睇了這麼多年,發現很多時,好的女人大多數遇上壞的男人;而好的男人卻遇上壞的女人,然後慨嘆了一聲!
我一向不太迷信,但當無助的時候唯有找找其他方法,如果天意所有野真的要這樣發生,我唯有繼續走下去...

今日聽到一個長輩說,他的外甥是一個好男人,全程投入工作養家,但結果卻被老婆嫌佢係工作狂,結果離婚了!幾年後男的遇上另一個女人,一心諗住同佢再婚,搏多兩年(男的只有四十幾),點知這個女人卻講金唔講心,結果又係分手

我都想知,點解個天咁搞笑,唔比兩個好相遇

SiuBBee    發表於 18-5-15 20:42

侯爵府

AudiQ7 發表於 18-5-15 19:34
由於最近生活同婚姻出現好多問題,所以朋友介紹之下去咗睇八字流年,之後好多事真係發生左!

可能因為有心 ...
世事就是這様,或许前世拖欠,今世償還。

大宅

其實一段關係 真係需要講求平衡, 唔可以任何一方不斷付出,而另一方只係接收 ……因為單方面付出會透支 ,而接收那位慢慢會覺得 係老奉 ,所以關係漸漸就失衡 ,付出嗰位不斷努力 ,可能令佢冇時間去陪另一邊 ,另一邊就會覺得被受冷落, 如果付出那位係唔甘心,佢又會覺得接受那一方好無用 ,完全唔體貼自己……於是外來有啲人稍微關心佢地,就覺得遇到知音一樣 ,所以每段關係平衡同互動係好重要!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

可能因為有心 ...
唉......................天意弄人,用得著喇

珍珠宮

回覆樓主:

我認同師傅所講壞女人同好男人, 好女人同壞男人, 身邊真的有這樣的情況。

大宅

mln 發表於 18-5-16 16:02
我認同師傅所講壞女人同好男人, 好女人同壞男人, 身邊真的有這樣的情況。
...

師父概嘆了一聲,我深深感受到

子爵府

回覆樓主:

好女好男:駛乜搵師傅!咁幸福
壞女壞男:壞埋一堆,駛乜搵師傅
剩返得壞女好男和好女壞男,先會去搵師傅,所以師傅見親都係呢種組合囉

師傅不如兼職拉紅線,拉埋佢見的好女和好男,咁更造福人群也

大宅

anyuser18 發表於 18-5-16 21:20
好女好男:駛乜搵師傅!咁幸福
壞女壞男:壞埋一堆,駛乜搵師傅
剩返得壞女好男和好女壞男,先會去搵師傅, ...

未必的,我朋友本來唔信呢啲嘢,生活平淡,平凡工作平凡婚姻,結果因為個個都話準,佢抱住玩下心態去睇...
點知個師父叫佢上年要小心佢老公有第二個,尤其上年四月開始,睇實啲唔好比佢去咁多應酬,佢打死都話無可能,因為連我都覺得無可能(佢地係捱左好耐,經歷好多先可以結婚,個男仲一路好錫佢)!
結果,佢老公四月出席左個婚禮,遇返中學初戀...就咁就搞婚外情。我朋友再去見師父,師父話如果過到上年12月就可能唔洗離婚,點知佢老公12月中真係提出離婚(emoji)(emoji)‍♀️

子爵府

AudiQ7 發表於 18-5-16 22:43
未必的,我朋友本來唔信呢啲嘢,生活平淡,平凡工作平凡婚姻,結果因為個個都話準,佢抱住玩下心態去睇... ...

呢啲嘢要信會有一千個理由去信

我就唔會信

似層層咁都唔會,因為,信嚟做乜呢?只係自己驚,仲有進貢師傅,完全對我無效

sure 每個人可自己選擇啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我半信半疑

我細過去睇命 個師傅話我命短 雖然生活唔算富有

但會有個錫我同愛我專一既男人 雖然人生苦短但活在當下

細個時我唔信 而家我信了

不過我始終都係覺得 如期信命 不如信自己

男爵府

可能因為有心 ...

你搵得師傅,即係都信啦!信就應該知道乜野係命運,我聽過有人講,人一出世已經註定邊個係你老婆、老公,但真係信不信由你喇!
而我就相信天意,但天意往往弄人 ,例如茫茫人海,點解會遇到,但之後又分開?我當然鍾意靚女,但靚女唔鍾意我,好喇!到遇到有靚女鍾意我,又對我好好,我又鍾意佢,點知一陣又話唔鍾意,開心一個月,令我痛苦一世,何必呢?既然唔可以一齊,又何必俾我遇到呢?答案只能問天,但天又唔會答我,惟有自己承受吧!所以只有無奈。

男爵府

亮燈 發表於 18-5-17 07:09
你搵得師傅,即係都信啦!信就應該知道乜野係命運,我聽過有人講,人一出世已經註定邊個係你老婆、老公, ...
你似自尋煩惱多,個個都鐘意靚女㗎啦,但要睇自己條件去搵適合容易好多
簡簡單單,開開心心!

男爵府

KAVEN 發表於 18-5-17 08:23
你似自尋煩惱多,個個都鐘意靚女㗎啦,但要睇自己條件去搵適合容易好多 ...

錯喇!你唔好以為醜女易溝或者冇人溝,我見過好多,醜女配俊男,美女配醜男,我都唔知點解?而我呢個醜男就配唔到美女。

琥珀宮

翡翠宮

好唔好, 個個人既定義唔同
點樣配, at the end第一步都要有吸引力
你好好, 不過對佢黎講係0吸引力
有咩辦法?

伯爵府

另一種原因:

因為好多好男人,不善言辭,少交際,不打扮,樣子麻麻...
好多好女人,看不上他們...
過好,每一天!

瑪瑙宮

好唔好只係個人觀感, 當初唔好又點會嫁佢/娶佢.

我囝唔錯架, 又去搵錢, 放工又買埋又煮埋比女朋友食, 姐食佢會打點攬埋黎做, 好少男人係咁喎, 咁係咪幾好, 但係佢又粗口又易燥喎, 咁又唔好喇. 咁我情願佢又番工放工煮埋比我食, 我又遇唔到尼 D 男人

男爵府

亮燈 發表於 18-5-17 08:29
錯喇!你唔好以為醜女易溝或者冇人溝,我見過好多,醜女配俊男,美女配醜男,我都唔知點解?而我呢個醜男 ...
仁兄,咁樣搭配緊有原因啵,主要都系錢,醜男醜女冇錢一定唔會咁樣配,唔啱邏輯,冇錢你話佢哋系真愛?咪玩啦!你快D搵多啲錢先講啦
簡簡單單,開開心心!

男爵府

KAVEN 發表於 18-5-17 12:10
仁兄,咁樣搭配緊有原因啵,主要都系錢,醜男醜女冇錢一定唔會咁樣配,唔啱邏輯,冇錢你話佢哋系真愛?咪玩 ...

如果我搵到錢就唔使你教啦! 你講既我都同意,除左錢,仲可能有個人之長、特殊技能、技巧,呢樣就真係冇得認叻喇!

男爵府

亮燈 發表於 18-5-17 12:14
如果我搵到錢就唔使你教啦! 你講既我都同意,除左錢,仲可能有個人之長、特殊技能、技巧,呢樣 ...
好深澳阿姐我真系唔明。咁唯有認命啦
簡簡單單,開開心心!

首頁

尾頁

跳至