婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期去產檢有4d相,老公放咗係佢屋企到谷分享, 姑奶一講咁男仔樣,我都唔出聲,等我老公ko佢,由一開始知性別佢地成家人都成日係咁仔仔仔仔仔,我已經好想發癲,依家生女好有問題呀?咁叻你地自己生!

但最正既係,擒日同老公行街,好開心買野畀個女啦,奶奶打嚟,話我個女好。醜。樣。我隔住個電話都聽到,老公好似條件反射咁講「你啲女先醜樣呀,我個女不知幾靚」之後講多幾句老公話唔同佢講,廢事佢又唔開心

想講老公叻仔,一句ko兩件,但依家諗緊之後條路點搞,老公個邊成家都想要仔,仲要係自己係女人!老公有叫我唔好理。可以點唔好理?

珍珠宮

你控制唔到人地點唸嘢, 生仔生女天註定,呢D糸男家問題, 唔使理佢.
下次唔好放超聲波相入群組, 因為畢竟bb 未出世, 唔係咁好

琥珀宮

tinker1212 發表於 18-6-3 10:59
上星期去產檢有4d相,老公放咗係佢屋企到谷分享, 姑奶一講咁男仔樣,我都唔出聲,等我老公ko佢,由一開始知 ...

醜樣因為似阿嫲
不過老人家慣左要咁講
不過其實佢講咩都唔使理佢

子爵府

回覆樓主:

會唔會係反話,老一輩D人係咁
我媽成日鬧我讚阿仔,又話我仔醜又奀

我有個朋友好憎人讚佢B,佢話佢仔一俾人讚完就病佢係fb叫人叫佢仔做瘦猛猛
唔使介意人地講乜啦,自己BB自己鍾意咪得。
第日出左世D 三姑六婆,街上D師奶仲多意見

大宅

回覆樓主:

本身我都以為係老人家話小朋友唔讚得,其實佢講咗好多咩啲眼鼻成pet 野,係咁講唔靚唔靚,老公還擊時就話佢家姐輪廓好,我先咁嬲,不過最嬲都係成日講點解唔係仔,呢句我真係忍唔到,點解唔係仔真係要問你個仔架喎,第一個未生就講定生2個,你畀錢我養都要有時間教架,同埋生幾多個,叫你個女生好無?仲有第二個包生仔架?
呢個舖好負能量,但真係咩都忍到,話我個女就一定唔得!佢再嚟真係當面爆,老公都無情講

子爵府

回覆樓主

係呀,女嚟架,叫佢地第時唔好見唔好抱添呀!小朋友有自己父母愛錫已經最幸福,無謂人無謂說話唔洗理!
Hi

侯爵府

tinker1212 發表於 18-6-3 12:35
本身我都以為係老人家話小朋友唔讚得,其實佢講咗好多咩啲眼鼻成pet 野,係咁講唔靚唔靚,老公還擊時就話佢 ...

咪鬼理你99啦,一句話哩個唔係仔黎架,你唔好理啦、你都唔中意個孫,唔好提啦。

大宅

回覆樓主:

咁4d相係除左自己同老公覺得靚之外其他人覺得醜都好正常姐 唔好上心。
到生左出黎有個實物既,咪一樣有好野就似佢哋男家,有衰野就似女家。所以呢~唔好理99講野,影響自己就佢贏

Ceci師傅    發表於 18-6-4 10:36

男爵府

上星期去產檢有4d相,老公放咗係佢屋企到谷分享, 姑奶一講咁男仔樣,我都唔出聲,等我老公ko佢,由一開始知 ...

C6好野

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

老實說講,4D相真係幾醜樣

不過你老公已經答得好,你唔洗嬲

大宅

回覆樓主

如果係我,佢地全家都唔中意自己女女,我都唔會帶女女番去見佢地,從此斷絕來往。

珍珠宮

回覆樓主:

事實係喎~你諗住點理?
佢地要仔,你老公唔迫你,咪得囉~你又唔係同佢地生~
我99死摧我生女,D說話不知幾難聽,我同老公都堅持自己嘅計劃,不過老公都有講明,叫佢收口,佢唔收,結果到我生女時,係無通知過99,就怕佢行為過激~

大宅

回覆 tinker1212 的帖子

男家好想要仔,都唔影響你,你唔需要去諗"理唔理佢地"喎

大宅

下次99再咁講, 你咪話"阿99, 生仔生女唔係我話事喎, 你問返你個仔點解我唔係生仔啦"

呢D無謂人, 無謂野, 唔洗理

祝順利同BB健康快樂~~

侯爵府

我愛Corina 發表於 18-6-4 00:41
老實說講,4D相真係幾醜樣

不過你老公已經答得好,你唔洗嬲

係囉,其實我都有同我老公講咁醜既

我估應該冇咩bb 4d相好靚

大宅

回覆樓主:

其實我自己認同4d真係唔係好靚既,但我唔鐘意奶奶借啲意講阿女唔靚,問心,有邊個阿媽鐘意自己個仔女畀人話仲要叫做好親個啲。

至於理唔理,我係無可能同男家無來往,只因老公同屋企人關係好好,而佢地對我係咪好差呢,我可以肯定講唔係,只係有時唔知佢地抽咩筋講啲說話令人好想講你用腦諗清楚先講啦個啲。

只怕生完佢地步步進逼,搞差我同老公關係,咁我會覺好唔抵。

大宅

tinker1212 發表於 18-6-4 18:52
其實我自己認同4d真係唔係好靚既,但我唔鐘意奶奶借啲意講阿女唔靚,問心,有邊個阿媽鐘意自己個仔女畀人話 ...

其他你老公識即時話返「你個女至肉酸」證明老公都識顧自己老婆仔女先,又唔會搞琴你同老公關係差

伯爵府

生仔生女唔到你去黎,順其自然

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

比個LIKE你C6

男爵府

回覆樓主

唔緊要,都係話醜樣啫,我老公呀媽仲正,第一胎關係未去到破裂時比佢睇,佢話:咩嚟,咁核突,人嚟架?自此我無再比佢睇,包括而家影既相,老公比佢睇係佢既事,唔關我事!

首頁

尾頁

跳至