親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有冇jm住過,環境,早餐正嗎?

大宅

三國1 發表於 18-7-17 20:34
有冇jm住過,環境,早餐正嗎?

幾日前剛住過。早餐無乜嘢吃,超級多人,但係唔嚴格,小朋友不用另外收費。去得遲要門口排隊入,有點亂,侍應好忙,但都應付唔到人流。電梯好傻,6部電梯,地下成車旅遊車人等,但係一按六個製都著,只要有一部電梯落,其他電梯就唔會落地下,關門超級慢。房好新好靚,陽台都好正。前面有火車軌,同夜市,夜晚有點吵,但係好熱鬧。大堂在8樓。天台個無邊泳池景色超級靚,感覺係華欣最高建築物,我去了第二間酒店,都可以來遠望到它。去水上樂園超級方便,酒店客人嘟手帶就可以入。唔多人,好玩。不過呢個星期都落雨,感覺凍凍地。步行到嘅地方無嘢吃,出去睇落對面好近,但係無路過去,要兜成條公路,車程有點遠。但係性價比算高,頭先講嘅可以當小問題,我訂係400幾人仔,抵住。

wcpcelia    發表於 18-7-21 17:26

珍珠宮

番茄炒蛋 發表於 18-7-19 22:55
幾日前剛住過。早餐無乜嘢吃,超級多人,但係唔嚴格,小朋友不用另外收費。去得遲要門口排隊入,有點亂, ...
謝謝你。你訂個價好平,係邊度訂架? 睇咗兩日酒店資料,多數住第二間

大宅

三國1 發表於 18-7-20 01:41
謝謝你。你訂個價好平,係邊度訂架? 睇咗兩日酒店資料,多數住第二間

原來加埋稅都要600人仔。2個月前係攜程訂嘅。華欣唔算好大,來來去去都係呢區。出入多數100到200泰銖。

珍珠宮

番茄炒蛋 發表於 18-7-20 07:49
原來加埋稅都要600人仔。2個月前係攜程訂嘅。華欣唔算好大,來來去去都係呢區。出入多數100到200泰銖。
...
600人仔都係平呀!華欣唔大架?

子爵府

番茄炒蛋 發表於 18-7-19 22:55
幾日前剛住過。早餐無乜嘢吃,超級多人,但係唔嚴格,小朋友不用另外收費。去得遲要門口排隊入,有點亂, ...

請問早餐幾點叫做遲呢? 好慢多人,我明天去,希望未來幾日好天,thanks

大宅

三國1 發表於 18-7-20 10:06
600人仔都係平呀!華欣唔大架?

唔大,酒店住高層少少,一眼睇晒。坐車你會覺得有點遠,因為坐得耐,其實係因為D路要兜來兜去。我發覺係Holiday in那邊嘅du du車開價好進取,自己叫私家車100泰銖,它開價要200。市中心邊就普遍100或者150。對面有兩個夜市,露天睇(emoji)️到嘅夜市就平D,Cicada很大,但係就貴點,食嘢要去買卷,有點穩笨,因為未必用曬D卷。

大宅

binbin仔 發表於 18-7-20 23:18
請問早餐幾點叫做遲呢? 好慢多人,我明天去,希望未來幾日好天,thanks
...

9點鐘後都要排。希望你有好心情,好天氣去玩,玩得開心D。華欣天氣好涼爽,好舒服。

子爵府

番茄炒蛋 發表於 18-7-21 00:32
9點鐘後都要排。希望你有好心情,好天氣去玩,玩得開心D。華欣天氣好涼爽,好舒服。
...

希望希望Thanks 你

男爵府

binbin仔 發表於 18-7-20 23:18
...

係米好多旅行团?好多大陸人?

男爵府

番茄炒蛋 發表於 18-7-21 00:29
唔大,酒店住高層少少,一眼睇晒。坐車你會覺得有點遠,因為坐得耐,其實係因為D路要兜來兜去。我發覺係Ho ...

請問holiday inn 同cicada 近嗎?
係坐車定行去?

大宅

我掛念嫲嫲 發表於 19-1-14 16:35
請問holiday inn 同cicada 近嗎?
係坐車定行去?

坐車。坐車都要兜一個好遠下嘅高速彎才能返到酒店,好難行去。圍返港幣好似25元。

男爵府

番茄炒蛋 發表於 19-1-14 18:31
坐車。坐車都要兜一個好遠下嘅高速彎才能返到酒店,好難行去。圍返港幣好似25元。
...

唔該曬你
附近有無按摩可介紹
去水上樂園玩時…銀包放locker 定可放房內保管箱?

男爵府

...

係call grab 嗎?

大宅

我掛念嫲嫲 發表於 19-1-14 18:37
唔該曬你
附近有無按摩可介紹
去水上樂園玩時…銀包放locker 定可放房內保管箱?

放房內,不用帶銀包出去,有條手環,在裡面食嘢直接記房號。櫃用來擺外套,因為穿浴袍過去,要登記。好似可以自己帶嘢入去飲?我未試過,但係好似可以。水上樂園幾好玩,刺激,又唔多人排隊。當時用App叫車,唔係我叫的,所以唔知。
酒店個電梯好傻架。在地面等時,一架落咗來,其他電梯會唔落,或者唔郁。但係果架落來個電梯完全企滿曬,逼都逼唔入,人多,或者有旅行團時就一直等,一直等。你趕時間就要預早。

男爵府

番茄炒蛋 發表於 19-1-14 21:46

放房內,不用帶銀包出去,有條手環,在裡面食嘢直接記房號 ...

多謝你提醒
咁樂園行返酒店…5分鐘得唔得呢?
係咪附近無咩食?

大宅

我掛念嫲嫲 發表於 19-1-15 08:44
多謝你提醒
咁樂園行返酒店…5分鐘得唔得呢?
係咪附近無咩食?

哈,落到地下1分鐘唔使就到啦。因為就係對面。附近真系無嘢食,食嘢係要坐車出去。不是很遠。酒店對面可以見到夜市,但係行唔到,中間有條鐵路。酒店見到的那個夜市就平D,(好似係橙色帳篷,夜晚係露台會聽到音響聲,關門無咁吵。)D嘢無咁貴,再左手,見唔到個夜市就係你講那個,裡面發展很成熟了,嘢偏貴。食嘢只能買卷,用卷俾錢。極少食檔收現金。坐車10零分鐘有個商場,裡面多野食,同香港價錢差唔多。

大宅

...

你搭什麼返酒店?在夜市怎樣call 車?

複式洋房

回覆樓主:

Call grab

大宅

rclee2in1 發表於 19-1-17 17:53
你搭什麼返酒店?在夜市怎樣call 車?

多數私家車,有時係嘟嘟車。都係用一個綠色嘅App用當地嘅電話卡call車。用完剷了,唔記得app叫乜名。係曼谷都係預定了15座商務車過去,嘩,全程用了四五個鐘,人都癲。後來我們轉咗去希爾頓住,算係中心區,出去就完全街邊嘟嘟。希爾頓附近有間網紅海鮮店,唔介意簡陋可以一試。

首頁

尾頁

跳至