自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

有冇人試過有肩周炎而又好返?

睇邊科醫生?
用咩方法?

謝謝。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

痛苦經歷, 針灸加物理治療, 自己做運動拉根, 拉完比熱水袋敷痛地方。 可以好的。 但會復發。

珍珠宮

回覆樓主:

針灸舒緩
忍痛做向上伸運動
起碼半年不適才減退
肩周炎是筋發炎黏連
靠伸展去鬆筋

琥珀宮

72leelily 發表於 18-8-25 11:44
針灸舒緩
忍痛做向上伸運動
起碼半年不適才減退

謝謝

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

lily-of-valley 發表於 18-8-25 11:42
痛苦經歷, 針灸加物理治療, 自己做運動拉根, 拉完比熱水袋敷痛地方。 可以好的。 但會復發。 ...

謝謝
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

180 發表於 18-8-25 13:30
謝謝

唔怕, 好得番架, 但真係痛到眼淚自然出來。
我連背脊都摸唔到, 手不能舉高, 到好晒, 約3-4個月。 加油。 2隻手都試過, 仲加埋網球手。 以為隻右手成隻廢咗。

琥珀宮

19841984 發表於 18-8-25 13:45
睇普通科西醫,
食消炎止痛藥,三日就好

咁快

琥珀宮

lily-of-valley 發表於 18-8-25 13:50
唔怕, 好得番架, 但真係痛到眼淚自然出來。
我連背脊都摸唔到, 手不能舉高, 到好晒, 約3-4個月。 加 ...

我情況就係咁,舉唔高隻手, 彎唔到後, 連梳頭都勉強

珊瑚宮

回覆樓主:

象牙宮

180 發表於 18-8-25 14:19
我情況就係咁,舉唔高隻手, 彎唔到後, 連梳頭都勉強

唔怕, 好得番。 但要忍痛拉。 慢慢來將手打圈,前後fing, 忍住痛呀, 你越怕痛, 就越唔郁得。 fing完敷暖水袋或暖包, 30 mins.

我初初唔知, 以為扭傷, 唔郁, 點知越來越痛。 痛到成隻手梗咗。睇鐵打, 話肩周災。 針灸, 止到痛, 但手硬晒, 話比西醫知, 西醫寫纸去政府物理治療。

琥珀宮

lily-of-valley 發表於 18-8-25 15:35
唔怕, 好得番。 但要忍痛拉。 慢慢來將手打圈,前後fing, 忍住痛呀, 你越怕痛, 就越唔郁得。 fing完敷 ...

唔該晒你

琥珀宮

bing-jing 發表於 18-8-25 14:22

珊瑚宮

180 發表於 18-8-25 15:40

毛哭哭 亞婆一陣收工返去揾xxx 你考慮,朋友xx 好掂, 佢爸爸xx 根除現xxx

象牙宮

180 發表於 18-8-25 15:40
唔該晒你

唔使客氣, 我初唔知都好驚。 由痛到唔郁得, 可以郁得D, 鬆D, 無咁痛。 唔係三幾日嘅事。 唔好驚, 會好嘅。
加油Take Care.

伯爵府

19841984 發表於 18-8-25 13:45
睇普通科西醫,
食消炎止痛藥,三日就好

有沒有藥名呢?謝謝

琥珀宮

lily-of-valley 發表於 18-8-25 15:57
唔使客氣, 我初唔知都好驚。 由痛到唔郁得, 可以郁得D, 鬆D, 無咁痛。 唔係三幾日嘅事。 唔好驚, 會 ...

琥珀宮

bing-jing 發表於 18-8-25 15:55

毛哭哭 亞婆一陣收工返去揾xxx 你考慮,朋友xx ...

咁多xxxxxxx..........

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

180 發表於 18-8-25 11:37
有冇人試過有肩周炎而又好返?

睇邊科醫生?

我阿媽,睇物理治療,勤做運動,會好得番。

祝早日康復。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

試吓睇物理治療祝早日康復

首頁

尾頁

跳至