懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係做左 ivf 同 pgs 先有今次呢個 bb , 上星期一照過都係睇唔到心跳 ,v醫生睇埋我上星期個 hgc 指數唔夠高 , 尋日再照多次都係照唔到 bb 心跳 , 因為我係做埋 ivf 同 pgs 關係 , 醫生叫我吸番胎出黎 , 但我真係唔想咁快放棄 , 因為我同 bb 一齊經歷好多先得到佢番黎 , 我 search 過有 d 媽咪都係 8w 什至 10w先驗到心跳 !!

想請教下大家我依加有咩可以幫助 bb !!
睇中醫安胎可以嗎 ! 如果有可以介紹我嗎 !?

我真係唔想放棄呀 , 因為我已經 41 , 自知再有機會唔大 , 希望大家幫下我 !

感謝 !!!

大宅

gn01662768 發表於 18-8-28 06:02
我係做左 ivf 同 pgs 先有今次呢個 bb , 上星期一照過都係睇唔到心跳 ,v醫生睇埋我上星期個 hgc 指數唔夠 ...

你HCG 指數係幾多?果時我5wks 過10000 。

我都係做ivf 陀緊對Twins 既。我係5w6 照到第一個bb心跳,第二個果時得營養囊未有心跳,醫生都講過話7w無就好大機會都唔得。我果時都有問過醫生好多人都8w後先見到心跳,但佢解釋ivf 植入個期準確,出現心跳時間誤差唔會去到咁後。
所以希望你都要有定心理準備。但當然我明白作為媽媽既,如果仲有1%機會都會去試。現階段,我建議休息多點。嘗試過多一星期再照吧。

大宅

我係做左 ivf 同 pgs 先有今次呢個 bb , 上星期一照過都係睇唔到心跳 ,v醫生睇埋我上星期個 hgc 指數唔夠 ...

你睇吓驗血指數隔日有冇番double , 叫醫生開一兩星期病假休息吓。 我做ivf 時要去到7 weeks 先有閃閃。祝bb & 媽媽加油(emoji)(emoji)

別墅

回覆樓主:

多謝你地 , 其實我都有心理準備 , 但只要有 1% 機會都唔想放棄 !!

別墅

gn01662768 發表於 18-8-28 08:30
多謝你地 , 其實我都有心理準備 , 但只要有 1% 機會都唔想放棄 !!

加油牙!我知道做ivf既媽媽(因為我都係ivf媽媽),其實5容易做但希望你繼續堅持,天會保你同bb

別墅

AikoMok 發表於 18-8-28 08:34
加油牙!我知道做ivf既媽媽(因為我都係ivf媽媽),其實5容易做但希望你繼續堅持,天會保你同bb
...

多謝你支持呀 !

別墅

回覆樓主:

其實呢幾日睇中醫安胎可以一試嗎 ?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

加油吖,希望bb癡實你!

大宅

其實做 ivf 有閃閃誤差唔會太大, 你要有心理準備....始終初期 (0-12WEEK) 都係BB 自己發育, 媽媽幫既唔太多. 發育唔倒可能 BB 本身有問題要淘汰, 所以你都唔好太過傷心!

現在如果今日剛7 WEEK 既, 可以等多一個星期, 期間食雞蛋, 牛奶等等, 希望可以協助 BB 長大~!

我自己就唔太建議4 圍去睇中醫, 始終休息訓覺係最長胎!!!.....當然你亦可同老公商量睇唔睇中醫啦...

希望你BB 長大, 痴實媽媽! 加油!!!

象牙宮

8w 什至 10w先驗到心跳 !!
可以等至10W。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

IVF得黎的BB真系吾易, 過程自己又辛苦.
希望BB能夠痴實你,健康成長

複式洋房

我同你完全一樣,40高龄經歴好多之後試ivf先有呢個小寶貝,6w2照過一次只得胎囊,醫生仲話size偏細只有5w, 前晩7w3流鮮血入左急症住院一晩觀察,醫生照都糸話得胎囊,流血流啡佢吔話無咩可以做,寫左幾日假叫我休息,之後返私家自己跟進,私家叫我星期六返去照,由放胎後我已經日日雞蛋、牛奶,魚湯、食以高蛋白食物為主。

好難過,好唔想放棄,希望bb繼續加油落下(emoji)

大家同bb一切努力(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

pigpigFF 發表於 18-8-28 10:00
IVF得黎的BB真系吾易, 過程自己又辛苦.
希望BB能夠痴實你,健康成長

我都希望呀 多謝你

別墅

rjangel 發表於 18-8-28 11:31
我同你完全一樣,40高龄經歴好多之後試ivf先有呢個小寶貝,6w2照過一次只得胎囊,醫生仲話size偏細只有5w, ...

你依加情況點 ?

大家一齊作最後努力 , 唔好有後悔 , 希望有奇蹟出現啦 ! 加油 !!

複式洋房

gn01662768 發表於 18-8-28 11:47
你依加情況點 ?

大家一齊作最後努力 , 唔好有後悔 , 希望有奇蹟出現啦 ! 加油 !!

仲流緊粉红血,而家系屋企休息。

咁医生有無叫你幾時再照?

珍珠宮

回覆樓主

祝福bb,唔好輕易放棄!希望有奇跡出現。

別墅

rjangel 發表於 18-8-28 12:01
仲流緊粉红血,而家系屋企休息。

咁医生有無叫你幾時再照?

醫生已經冇叫我再照 , 叫我番台灣吸番出黎 , 因為平過香港好多 , 但我仲想睇多個禮拜先決定 , 雖然知機會渺茫 , 但我都唔想放棄 !!

你要 keep 住休息 , 祝福你呀 !!

別墅

RubyYu07 發表於 18-8-28 12:48
祝福bb,唔好輕易放棄!希望有奇跡出現。

多謝你呀 , 希望奇蹟出現係我身上啦 !

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

加油呀

複式洋房

gn01662768 發表於 18-8-28 14:00
醫生已經冇叫我再照 , 叫我番台灣吸番出黎 , 因為平過香港好多 , 但我仲想睇多個禮拜先決定 , 雖然知機會 ...

今日好差,不斷流血(emoji)

首頁

尾頁

跳至