親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

差不多三年無坐飛機旅行, 於是上年年尾決定係暑假平平地玩幾日.

飛機坐泰航, 住就係On Nut 的X2 Vibe Bangkok Sukhumvit Hotel, 兩大一小機票連酒店大約HK$8300.

Day 1

坐最早一班泰航, 大約當地時間09:45落機, 過完關攞埋行李差不多10:15, 之後落B Floor 換泰株以及坐機鐵去酒店.

因為時間尚早, 未夠鐘check in所以先到On Nut 站的Century The Movie Plaza 食午餐, 個商場有很多日本餐廳, 我地選了炸豬扖, 跟住拖住行李過對面行 Tesco行兩點多回酒店攞房.

休息一陣就坐車去 Mega Bangna行街, 當晚去了一間迴轉火鍋打邊爐.

大宅

Day 2

Join了淘寶一日遊, 晨早6點半係 Pullman Bangkok King Power 酒店集合, 大約八點十五分去到美功, 遊覽完就出發去丹嫩水上市場, 六個人坐一條船, 無聊坐90分鐘就泊岸, 之後就坐回旅遊巴返Kingpower王權免稅店, 團友們可以選擇自行解散或者等到四點坐佢地車去Asiatique夜市.
我地大約四點九已經去到夜市, 周圍遊逛吃完晚餐, 七點半就去坐免費船
.
返到On Nut去左TescoFood court買左一個好好味芒果糯米飯回酒店.

Day 3

係小朋友日同佢去Kidzania返工, 由十點幾玩到人地關門, 夜晚就去 Goji Kitchen & Bar buffet.

大宅

Day 4

Join Klook 一日券 + 湊團往返交通接駁去Safari World,8點半係勝利紀念碑的Century Mall集合, 大約十點去到先參觀野生動物園, 之後領隊再帶我地去海洋那邊參觀, 三點半集合坐旅遊巴返市區.
跟住就去 Asok T21行街兼食晚飯.

Day 5

訓到自然就去水門市場食紅大哥海南雞飯, 之後漫無目的係Siam周圍逛, 以及去Big C買手信, 之後滿載而歸返酒店, 夜晚去Century The Movie Plaza 食拉麵.

Day6

因為今日就要離開曼谷, 所以收拾好行李再一次去T21food court午餐, 之後就坐機鐵去機場.

大宅

姆明家族 發表於 18-10-2 10:25
Day 4Join Klook 一日券 + 湊團往返交通接駁去Safari World,8點半係勝利紀念碑的Century Mall集合, 大約十 ...

Join 淘寶一日團 你覺得當日行程ok 嗎?啱唔啱小朋友 我有2小同行 如果去美功會不會不適合

子爵府

姆明家族 發表於 18-10-2 10:17
Day 2Join了淘寶一日遊, 晨早6點半係 Pullman Bangkok King Power 酒店集合, 大約八點十五分去到美功, 遊覽 ...

buffet ok 嗎?

大宅

annawing 發表於 18-10-2 21:14
Join 淘寶一日團 你覺得當日行程ok 嗎?啱唔啱小朋友 我有2小同行 如果去美功會不會不適合
...

Join 淘寶係平,但係集合時間太早,如果小朋友太細去美功會怕撞到佢,因為d人顧住影相。

大宅

fghjkl 發表於 18-10-2 21:44
buffet ok 嗎?

我地剛好join到星期三,小朋友免費個 promo,好抵食,而且食物水準唔錯。

wcpcelia    發表於 18-10-3 10:24

子爵府

姆明家族 發表於 18-10-2 22:01
我地剛好join到星期三,小朋友免費個 promo,好抵食,而且食物水準唔錯。
...

thx

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

姆明家族 發表於 18-10-2 21:56
Join 淘寶係平,但係集合時間太早,如果小朋友太細去美功會怕撞到佢,因為d人顧住影相。
...

唔該曬 另外想問下kidzania 你係walk-in 或是預早買票 好似可玩足一日 唔分時段

大宅

回覆 annawing 的帖子

我係 Hopetrip 訂家庭套票 around HK$430 (包兩大一小), 無分時段玩全日的.

wcpcelia    發表於 18-10-4 10:09

複式洋房

姆明家族 發表於 18-10-3 19:49

我係 Hopetrip 訂家庭套票 around HK$430 (包兩大一小), 無分時段玩全日的.

請問你klook接送去safari2大1小大約多少錢?另外⋯玩到3點多走,會玩得好趕嗎?

大宅

Maggiehomui 發表於 18-11-4 00:49
請問你klook接送去safari2大1小大約多少錢?另外⋯玩到3點多走,會玩得好趕嗎?
...

Around HK$730,我覺得夠時間玩,唔錯。

複式洋房

姆明家族 發表於 18-11-4 09:33
Around HK$730,我覺得夠時間玩,唔錯。

連埋入場費?

大宅

Maggiehomui 發表於 18-11-8 22:38
連埋入場費?

yes

複式洋房

姆明家族 發表於 18-11-8 23:28
yes

thank you

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

感謝分享

公爵府

姆明家族 發表於 18-10-2 10:25
Day 4Join Klook 一日券 + 湊團往返交通接駁去Safari World,8點半係勝利紀念碑的Century Mall集合, 大約十 ...

男爵府

姆明家族 發表於 18-10-3 19:49

你好,想請問一下,入面有冇地方食嘢呀?定係可以出番商場食完再番入去玩架?

首頁

尾頁

跳至