夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

JM們會否介意老公單獨同女性朋友,現時的同事,舊同事,舊同學甚至乎前度食飯。如c6話邊晚約了人食飯,大家又會唔會問“同邊個食?有咩人?去邊度食?”等等。問又好似好煩,唔問但自己又想知。

男爵府

rita1208 發表於 18-10-24 16:53
JM們會否介意老公單獨同女性朋友,現時的同事,舊同事,舊同學甚至乎前度食飯。如c6話邊晚約了人食飯,大家 ...

由拍拖開始佢已經冇同女性朋友單獨食飯,冇必要,就算同事應酬通常都係三人以上,佢本身亦冇咩女性朋友。食飯佢自己會講埋同邊個食。

其實佢要呃你,講埋比你聽同邊個食都可以呃,不過如果你嫌佢交帶得唔好,直接叫佢改善算

LeBlue    發表於 18-10-25 18:36

大宅

會俾佢去, 就算你唔俾佢去, 要見既總會有方法.
要睇佢俾幾多安全感你, 如果冇野既冇需要隱瞞

大宅

JM們會否介意老公單獨同女性朋友,現時的同事,舊同事,舊同學甚至乎前度食飯。如c6話邊晚約了人食飯,大家 ...

我跟老公都習慣性會問大家約邊個,系邊區食,約會後大家會分享吓好唔好食, 直得帶朋友or 囡囡去食, 所以問系好平常野,就算系單獨女性朋友都無問題, 講清楚就ok

至於前度女友,老公重視這個家, 一般唔會聯絡。

樓主記住, 互信好緊要,加油哦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會問下,咁當然唔係好似審犯咁問,但想知道老公去邊都好正常啫,正常既交帶

LeBlue    發表於 18-10-25 18:36

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

……

子爵府

其實問幾句唔會煩, 反而覺得對方關心自己, 而且要知近排對方跟咩人來往, 如果是生疏的, 當然要小心些.
這個是責任的問題來.

如果成日去, 當然要問多一點.

瑪瑙宮

問下囉, 反正要呃你點都呃到你.

LeBlue    發表於 18-10-25 18:37

大宅

我C9會問, 去完又問, 又問過係米偷情
好煩

LeBlue    發表於 18-10-25 18:37

別墅

PTMCYS 發表於 18-10-25 08:44
其實問幾句唔會煩, 反而覺得對方關心自己, 而且要知近排對方跟咩人來往, 如果是生疏的, 當然要小心些.
這個 ...

同意,但如果換轉是女方的話,大家又㸃睇?

子爵府

marco2001519 發表於 18-10-25 12:38
同意,但如果換轉是女方的話,大家又㸃睇?

妳指是女方單獨去約會男方? 要看對方是什麼朋友, 如果新識, 當然要問清楚, 不單子關男女關係的事. 好像之前太太約了位男sales 講基金個D, 我會比意見. 再講, 都要知她會否安全, 老婆突然失蹤, 都會有些線索.

男爵府

陪月勳章

唉, 我老公都會同女同事食飯, 有時朝早開會前又會一齊食早餐..... 曾經喺老公whatsapp見到老公同個女同事講呢間果間餐廳......
我睇完之後好唔開心, 又唔見老公約我兩個人食飯, 佢見到啲餐廳都唔係諗起我, 搵我一齊去食......... 佢返工時間就同其他女仔去食飯.....

民房

回覆 monitress_iris 的帖子

比著我我會唔中意架..SO FAR 而家個老公無單獨同女性朋友食飯, 但以前男友(即現在老公) 拍拖時有試過佢EX (好耐無CONTACT) 搵返佢話約佢食飯, 佢當時無同我坦白講, 只講約朋友, 問多2句約邊個.佢先講係EX, 咁我當然唔想, 但無話唔比, 當時問佢乜仲有CONTACT咩, 佢話好少, 但間中講近況...我當然唔LIKE, 但無唔比佢出, 佢話約左好耐, 約左成年...好LA 比佢出(其實咁大個人都無得唔比)

p.s 老公話條女離左婚有個小朋友..

事後同朋友chat, 話離左婚有kids 搵返ex, 條女發姣..話我老公應未必同佢有野, 只係念舊情.

之後佢地有再約食飯, 條女DATE佢睇MOVIE...(因我睇我老公(BF)) WHATSAPPS而知, 而我老公當時又答應睇.
我知道後好嬲, 當時即問佢點解答應佢去食飯...叫佢唔好再同佢CONTACT, 當時老公唔肯唔CONTACT, 仲話只係普通朋友..無野. 我當時已經CRY住咁同佢講佢都唔肯. 仲堅持無野點解要唔CONTACT..COMMON FD.

當年我知我講唔過佢, (因我LOVE佢多過佢LOVE我)...

之後好在, 我睇到條女WHATSAPP問佢買左ticket未, 老公話未買, 佢話好在, 因佢唔c 服唔睇movie住. 最後佢地無出到去.

點解當年我咁緊張?因我知呢個ex 老公同佢拍拖時好love佢...同埋條女有過佢bb, 但私下落左無同我老公講..老公當年嬲得濟同佢分左手..但我拍拖時聽過老公講: 如當年唔係咁....我個仔都5 age大..
所以我知係老公一個遺憾, e+當然無咩, 因我同佢都有自己小朋友了.

但..SO FAR我將呢件事都5,6年了.....但我記到E+

侯爵府

我係問左都唔記得個d 人,我地會sync calendar, 會睇到,我通常係想知個日一齊唔一齊食飯就ok, 佢食食下會send 相,會update status, 所以我無咩問,返黎會講下好無食,好食就同我去食

侯爵府

不過佢有講過黎覺得engage 左係唔應該同女性單獨食飯,食個tea, 飲杯coffee ok, dinner 就唔會。

男爵府

開心地問當傾計無問題既

不過我好少器,絕對唔比C6單獨約女性食飯
食飯撞正係隔離傾幾句另計

C6話佢覺得結左婚既男人好少約女性單獨食飯渦
話一班人食完飯散BAND同女性順路一起坐車便會有
唔知呢...

子爵府

回覆樓主:

我唔會逐次問
而我會講出我每次都想知佢約咩人去邊,請佢自動自覺講
因為我自己都會講所以我想佢講
若佢唔講佢要同我傾點解

大宅

回覆樓主:

謝謝各位回覆。女人係特別敏感D,亦同c6想法好不同,男女當然都可以做普通朋友,但奇怪佢就特別多女性朋友又好傾,可能同女性容易傾心事,兩個麻甩佬就難D!? 而家好難用關心態度去“關心”吓佢D飯局內容,因為佢知我介意佢同異性食飯,覺得我太敏感又冇自由,又話我睇得太多bk綱上關於夫妻D嘢所以亂想。所以我都要就住就住同有技巧地問囉。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我接受同異性單對單食lunch,
但單獨食dinner丶睇戲就唔得。
如果你老公覺得自己冇問題,
唔需要同佢嘈,
佢去一次,你又去一次,
等佢感受下。

琥珀宮

會問

首頁

尾頁

跳至