自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

政府擬於明年推出「免入息審查的公共交通費用補貼計劃」,市民每月公共交通開支超出400港元即可獲25%的補貼,每月上限300港元。https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181101/bkn-20181101151454892-1101_00822_001.html

大宅

回覆樓主:

計完,我慳了7.2,真係多*謝哂

JD930    發表於 18-11-2 11:47

大宅

算吧啦...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

wongjackie 發表於 18-11-1 21:10
計完,我慳了7.2,真係多*謝哂

唔好意思,笑左出黎,個福利真係⋯⋯⋯⋯

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

冢者FF 發表於 18-11-1 20:58
政府擬於明年推出「免入息審查的公共交通費用補貼計劃」,市民每月公共交通開支超出400港元即可獲25%的補貼 ...

一個月唔需$200車費用唔著

寶石宮

2023年兔年勳章

pomanlife 發表於 18-11-1 21:11
唔好意思,笑左出黎,個福利真係⋯⋯⋯⋯

住愉景灣可能攞得晒

JD930    發表於 18-11-2 11:48

彩鑽殿

Poyau 發表於 18-11-1 21:21
住愉景灣可能攞得晒

點解呢?船飛好似有月票

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我車費700蚊,有我份呀

wcpcelia    發表於 18-11-2 18:54

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

用港鐵月票呢?係咪無?通常都過400啦。

大宅

回覆 冢者FF 的帖子

鬼唔係政府想報复之前被巴士公司爆西九站廁所單野咩,小氣到死

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

冢者FF 發表於 18-11-1 20:58
政府擬於明年推出「免入息審查的公共交通費用補貼計劃」,市民每月公共交通開支超出400港元即可獲25%的補貼 ...

補貼电費好过啦…

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Fishqqma 發表於 18-11-1 21:41
我車費700蚊,有我份呀

最高$300,一年也有$3600....
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

回覆樓主:

算吧啦
我一星期過4至5日海,減埋紅日就岩岩唔過400

大宅

開心吸收勳章

回覆 lamtw 的帖子

咁我地ED搭巴士ge咪好唔方便?!
下下要山長水遠揾部機。。。

寶石宮

2023年兔年勳章

pomanlife 發表於 18-11-1 21:22
點解呢?船飛好似有月票

愉景灣船費費

http://www.dbcommunity.hk/icms2/template?series=347

JD930    發表於 18-11-2 11:48

禁止訪問

伯爵府

lolomaymay 發表於 18-11-1 22:13
回覆 冢者FF 的帖子

鬼唔係政府想報复之前被巴士公司爆西九站廁所單野咩,小氣到死 ...

點報復?

首頁

尾頁

跳至