夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家有左8個月,本身有個2歲仔仔
係尋日我發現c6打左啲說話:做唔做佢女朋友,又話你對我我冇感覺咩。佢應該dele左同人既對話。
呢啲說話我係係Samsung有個複製位到睇到。
到而家佢都唔應。
本身我都唔想要呢個bb但c6話要。咁我留低左佢

我可以點做呀?

子爵府

hazley 發表於 18-11-11 09:37
係尋日我發現c6打左啲說話:做唔做佢女朋友,又話你對我我冇感覺咩。佢應 ...

首先,BB 係自己的,唔好因為先生对你的背叛,不好,而对BB不好,一定要把事情分開。

我覺得你先生係愛你的,有D似一早计劃要你有BB,困著你,令他有時間玩。

看他的談話內容,应該婚前,個人都係唔定,口花花個D,有沒有前科?

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-11-11 10:06
首先,BB 係自己的,唔好因為先生对你的背叛,不好,而对BB不好,一定要把事情分開。

我覺得你先生係愛你 ...

有前科嫁,我地只係26,7歲。

papa408    發表於 18-12-28 15:14

子爵府

hazley 發表於 18-11-11 09:37
係尋日我發現c6打左啲說話:做唔做佢女朋友,又話你對我我冇感覺咩。佢應 ...
如果婚姻出問題,家人的支援有多少?你現在的保障有多少?

了解後著,支持後,看看有几多籌碼在手。
注意,出奇不意,估你唔到的人係最難應付的。我指你要給他估你唔到,而令他多花時間在你身上。
你現在最强手牌係BB唔寫他做爸爸。。。、这点可以因為这事情要他回談判桌,是你要求有更多寶際保障的時候。

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-11-11 10:16
如果婚姻出問題,家人的支援有多少?你現在的保障有多少?

了解後著,支持後,看看有几多籌碼在手。

我估佢都唔介意,寫唔寫佢做爸爸。
因為第1個小朋友,佢從來都冇理過
所以我發現有第2個時已經唔想要。
家人都會幫手湊湊小朋友。

子爵府

當然我只係過路,谈的只是分享,建議。因不知你實際的情況,你要自己.計算所有風險,你做人的理念,目標等。

但今次談判佔上風的机會,比生後谈大。
當然,先生心不定,如果又唔幫手家務,都難處理的。

珍珠宮

減齡達人勳章

有前科! 第1個小朋友,佢已經都冇理過,點解仲要生第2個呢?唔好話意外,甘大個人,要避有好多方法!
你都8個月啦,咪生完先算。
長遠你要諗清楚條路點行?你老公後生,跟本就未定性,又有前科,你咪喺屋企湊仔,佢繼續出去玩。

複式洋房

FennieMan 發表於 18-11-11 10:34
有前科! 第1個小朋友,佢已經都冇理過,點解仲要生第2個呢?唔好話意外,甘大個人,要避有好多方法!
你都 ...

用埋damdam 都有。重唔係意外?
星期一至四仔仔會係我媽到住
星期五至日我先自己湊反。
星期一至日c6都開工,佢係自己車搵食
所以好小見個仔,個仔都唔跟佢。
久已久之,就變到冇理個仔

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你有工作又有家人幫手已經比好多人優勝。
你老公咁年輕,仲想玩,
但佢仲想要個家,
所以一定蛇咬都唔認。
如果你目標唔係離婚,
迫佢認亦無意思。
無論如何,先將BB生下來,
坐月將身體養好,
然後再keep fit。
咁搞一搞至少半年,
趁機看看自己情感上丶經濟上冇左佢得唔得,
再睇下佢肯唔肯做D野令你安心。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hazley 發表於 18-11-11 10:41

大宅

男人系咁衰架啦,我個個都系咁,成日同女仔WhatsApp,又講曖昧野,又成日讚好人地fb,ig

瑪瑙宮

佢無乜理个仔, 都無乜理你架喇, 生埋坐好个月先, 自己同 bb 平安最重要, 唔好同佢尼刻黎理論. 先 26,7 , 有排玩.

複式洋房

soso1227 發表於 18-11-11 11:39
你有工作又有家人幫手已經比好多人優勝。
你老公咁年輕,仲想玩,
但佢仲想要個家,

我想同佢離婚,但佢唔肯

複式洋房

Nancy20090615 發表於 18-11-11 13:01
佢無乜理个仔, 都無乜理你架喇, 生埋坐好个月先, 自己同 bb 平安最重要, 唔好同佢尼刻黎理論. 先 26,7 , ...

請真,我已經唔想要個bb

大宅

hazley 發表於 18-11-11 13:03

樓主不要激動萬大事情都生咗先計劃?好好為自己和2个B打算啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 hazley 的帖子

BB係你親生骨肉,佢老豆唔係佢揀,
而係你揀,
咁你可以選擇不要佢老豆,
但不能不要佢,
BB無辜,希望你好好對佢

複式洋房

soso1227 發表於 18-11-11 13:19
回覆 hazley 的帖子

BB係你親生骨肉,佢老豆唔係佢揀,

好辛苦,我夠景可以點做?

子爵府

hazley 發表於 18-11-11 10:41

你們梗係中途穿上, 又或用太薄的型號吧!
我用薄型號, 不會在內完事的.

子爵府

hazley 發表於 18-11-11 13:01
我想同佢離婚,但佢唔肯

既然妳有離婚的決心, 那就不要令自己心情不好, 一切重新再建立吧, 離婚只是時間已, 那怕他不肯. 不用理他, 對他冷啖一下吧, 如果他不急, 那更證明妳的決心是對的, 如果開始緊張, 那要他改變才看看是否比機會, 先安心養胎吧, 不要給他影響情緒, 或者妳先搬回家, 直到坐月後再決定吧!

妳年紀小, 還有更好的機會. 我太太都30+才生仔, 40+開始半自由, 妳還快我們差不多10年呢! 最緊要自強, 並且不要重複錯誤, 如最後真的離婚的結局, 不要急於再婚或拍拖, 了解清楚和給妳的保障呀!

子爵府

hazley 發表於 18-11-11 13:03

大的孩子有多大? 男還是女?

孩子是自己的寶物, 沒錯的, 女的會細心, 第日會帶埋老公來孝順妳, 男的會保護妳, 但妳要給他們愛, 教他們什麼時公理, 要了解對方的感愛. 試下比10年時候自己和孩子吧, 10年後都只係37歲, 就算在這個時候才出現新的戀情, 都大把時間玩和享受.

處理得好, 仍然是很美好的~

首頁

尾頁

跳至