自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

雙十一買了東西,賣家發錯貨,我也明白轉發到香港是有不能退貨的風險,可是他不肯再補發,也不退款 (他發的貨比我拍的便宜,可是他一點也不退)
我建議我再拍,他也不肯減價,你會留差評嗎?
先講明,本人淘了十年,從未給過差評,明白生意難做,但香港淘寶賣家發錯貨就只能硬食嗎?

大宅

一般都慣性好評, 遇著唔理想就文字直述情況.

子爵府

happymeowy 發表於 18-11-23 15:31
雙十一買了東西,賣家發錯貨,我也明白轉發到香港是有不能退貨的風險,可是他不肯再補發,也不退款 (他發的 ...

你唔需要硬食架,自動過款左未?如果未,就申請退貨退款,運費由賣家負責,通常賣家會嫌香港寄返去大陸轉運費貴而選擇退款就算

大宅

tingting2200 發表於 18-11-23 15:41
你唔需要硬食架,自動過款左未?如果未,就申請退貨退款,運費由賣家負責,通常賣家會嫌香港寄返去大陸轉 ...

佢話只係負責大陸退貨

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

比差評,再貼對話相!一係同淘寶投訴!
我淘齡同你差不多,都甚少比差評,上次比個中評即連絡我,再退左十蚊,件野三十蚊人仔有找,重要話多謝我比機會佢改過,做得更好,點好意思唔出機會人呢(當然知道佢唔想整衰自己個評價)

Niocle娃    發表於 18-11-23 17:36

子爵府

happymeowy 發表於 18-11-23 15:44
佢話只係負責大陸退貨

有D大陸賣家好賴皮,同佢講多都side氣,行動最實際

你影相做証據,然後申請退貨退款,賣家態度賴皮的話,多數會拒絕退貨退款,你再2, 3日(好似係)申請淘客服介用,淘寶會幫你處理

仲有,可以打電話去淘寶投訴佢

珍珠宮

俾過差評3次左右,寄過嚟啲嘢爛晒。我俾咗錢,又唔係得到想要嘅嘢,無可能會俾好評。

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

對方有無你住址或電話號碼?如果無,可比差評。如果有,就比中評啦!我朋友試過比差評,對方直接打電話比我朋友,威脅口吻要佢改番好評。

子爵府

雙十一買了東西,賣家發錯貨,我也明白轉發到香港是有不能退貨的風險,可是他不肯再補發,也不退款 (他發的 ...

只要俾中評,賣家一定主動揾你,冤你,求你删咗中評,會補返少少錢俾你

香港買家,退貨換貨現實係好煩,運費貴,多數不可行

珍珠宮

我比過。發錯顏色,送貨又安排失當,態度唔好想屈我拍錯色。咪送個差評比佢囉!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

使同佢客氣,親

Msolivialeung    發表於 18-11-23 17:36
你若盛開, 蝴蝶便來!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

rr唔使理,從來都無,到現在

男爵府

2018復活節勳章

我淘左都成幾年嘢,之前冇比過任何評論,唯一比過一個差評。因為果次實在太激氣,淘左幾把落雨會漏水嘅遮,唔係漏少少水咁簡單,攪到我成身濕晒。比完差評後,買家要求我取消差評,話退番錢比我,我都冇理佢,因為想比人知道佢啲貨有幾差。雨傘唔可以擋雨真係大笑話。

大宅

大pat豬媽 發表於 18-11-23 16:16
對方有無你住址或電話號碼?如果無,可比差評。如果有,就比中評啦!我朋友試過比差評,對方直接打電話比我 ...

冇留自己地址電話 全是集運倉資料

大宅

tingting2200 發表於 18-11-23 15:41
你唔需要硬食架,自動過款左未?如果未,就申請退貨退款,運費由賣家負責,通常賣家會嫌香港寄返去大陸轉 ...

仲有兩天自動打款

伯爵府

我一定會差評,就算唔係特登都係發錯貨呀,不能接受。

子爵府

kikibebe 發表於 18-11-23 16:46
我淘左都成幾年嘢,之前冇比過任何評論,唯一比過一個差評。因為果次實在太激氣,淘左幾把落雨會漏水嘅遮, ...
玩咩!買把漏水遮!
抵佢差評!

男爵府

好媽媽勳章

happymeowy 發表於 18-11-23 17:13
冇留自己地址電話 全是集運倉資料
冇留可以俾差評, 因為有人試過成日收電話騒擾

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

比過幾次

寶石宮

2023年兔年勳章

kikibebe 發表於 18-11-23 16:46
我淘左都成幾年嘢,之前冇比過任何評論,唯一比過一個差評。因為果次實在太激氣,淘左幾把落雨會漏水嘅遮, ...

雨遮漏水 太陽傘唻

首頁

尾頁

跳至