自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

琴日先有單阿媽掉個仔係雪地,今日又黎多單!!
枉為人母!唔識教唔想教就唔好生啦

4歲女童半夜尿床激嬲媽媽 零下10度被鎖入廁所罰企4小時暴斃

南韓近日天氣嚴寒,多處地區跌至零下10度,體感溫度更低至零下19度,但京畿道一名狠心媽媽竟因4歲女兒半夜不小心尿床,叫她到沒有暖氣的廁所罰企4小時,最終女童疑抵受不住嚴寒暴斃。
根據《中央日報》報道,事發當日女童的爸爸不在,家中只有34歲的媽媽、4歲女童及2名兄弟姊妹。
女童因半夜不小心尿床,想叫醒媽媽幫忙,媽媽一怒之下將女兒鎖入廁所,要她獨自在沒有暖氣的廁所罰企,自己則返回床上。當時的清晨氣溫可能低過零下10度。
直至早上7時,廁所突傳來巨響,媽媽被吵醒後前往廁所查看,發現女兒倒在地上,並出現呼吸困難,遂將女兒帶回房間休息。
不過,女兒的情況沒有好轉,到下午3時,女兒失去意識,媽媽才緊急將她送院搶救,最終返魂乏術。
京畿道議政府市警署隨即以虐待兒童致死罪拘捕該名狠心媽媽,並已進行驗屍工作,調查詳細死因。警方發現,女童的臉部和身體有多處傷痕,相信媽媽早有虐兒前科。
事件曝光後,網民均怒斥該名媽媽狠心,不想湊小朋友就不要生,還已經生了3個,
4歲小孩不能控制大小便很正常,有養過小孩都知道吧。
https://topick.hket.com/article/2242274/4%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E7%AB%A5%E5%8D%8A%E5%A4%9C%E5%B0%BF%E5%BA%8A%E6%BF%80%E5%AC%B2%E5%AA%BD%E5%AA%BD%E3%80%80%E9%9B%B6%E4%B8%8B10%E5%BA%A6%E8%A2%AB%E9%8E%96%E5%85%A5%E5%BB%81%E6%89%80%E7%BD%B0%E4%BC%814%E5%B0%8F%E6%99%82%E6%9A%B4%E6%96%83?r=mcsdfb#&pid=pee_thumb_20190103_J_1024.jpg

SiuBBee    發表於 19-1-4 15:54

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 fish5417 的帖子

一時火遮眼會注成大錯

珍珠宮

做得出咁既事又訓得著
我唔信呢個阿媽會後悔

APIGMA    發表於 19-1-4 16:27

侯爵府

賴尿都唔洗咁呀 換左佢咪得,跟本係殺死自己個女

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

根本個亞媽就係虐兒,唔鍾意咪生出來啦

珍珠宮

回覆樓主

個阿媽本身已有虐兒前科,佢邊會後悔

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

點解廁所可以反鎖

個阿媽卦住瞓,瞓到個女都凍死

大宅

我仔仔3歲瞓覺尿床我會諗盡辦法安慰佢等佢唔好唔開心
點解有人可以咁忍心,,,

個女仔真係唔好彩, 遇著個咁惡毒o既媽媽

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

竟然可以自己走去瞓番????
朝早見個女呼吸困難就應該即刻去醫院啦, 仲等到下午, 係咪人嚟架!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

小女孩滿身瘀痕,媽媽早有前科

祝願小妹妹一路好走,來生為父母竉愛

男爵府

個阿媽都係嬲女仔阻住佢瞓覺 唔想洗床單姐,咪求其換條褲去第二張瞓住先 第二朝再洗囉,唔洗咁嘅

男爵府

我女女都就四歲,有時都會尿床,都係安慰佢清潔完安排好佢訓先,完全難以理解點解會有咁狠心既呀媽,十月懷胎用條命換個小朋友返嚟唔係應該好珍惜咩!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

珍珠宮

CEl 發表於 19-1-4 12:02
回覆 fish5417 的帖子

一時火遮眼會注成大錯

似乎唔係一時火遮眼咁簡單

警方發現,女童的臉部和身體有多處傷痕,相信媽媽早有虐兒前科。」

男爵府

2024年龍年勳章

小朋友好可憐 點做得出

伯爵府

唉…

水晶宮

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

公爵府

Nicole-hui88 發表於 19-1-4 12:06
根本個亞媽就係虐兒,唔鍾意咪生出來啦

已經有共4個孩子,可能不認為要十分十分珍惜小朋友,將自己情緒放在最重要位置,太過份了

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係後悔死

珍珠宮

2018復活節勳章

aliensss2008 發表於 19-1-4 12:04
做得出咁既事又訓得著
我唔信呢個阿媽會後悔

同意

首頁

尾頁

跳至