影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

此劇以追蹤懸疑為主題, 講述國民主播姜宇賢(李瑞鎮飾)在陷入無法預測的圈套以後發生衝擊性事件,雖然事件疑點重重,但老刑警高東國(成東鎰飾)以特有的執著進行調查,漸漸撥開了案件的迷霧,最後找出誰都沒有料想到的衝擊真相的故事

睇左2集, 好緊張, 全無冷場, 講述李瑞鎮為左搵老婆同個仔嘅經過, 呢套劇得7集, 放工追埋新個2集

大宅

soscho 發表於 19-2-20 13:47
此劇以追蹤懸疑為主題, 講述國民主播姜宇賢(李瑞鎮飾)在陷入無法預測的圈套以後發生衝擊性事件,雖然事件 ...

我睇了4集,雖然幾殘暴(對我來說),但劇情有追看性,拍得緊張,呢種題材放在電視劇都相當大胆。成東日做得好好,當然男主也好

伯爵府

luckybaby2003 發表於 19-2-20 15:47
我睇了4集,雖然幾殘暴(對我來說),但劇情有追看性,拍得緊張,呢種題材放在電視劇都相當大胆。成東日做 ...
我一路以為剩係秘書對李有嘢, 點知老婆原來有第二個, 好多事好似好正路 - 變態的獵人, 婚外情, 成東日同李的過去(我未睇3, 4, 唔知有冇講到), 應該冇咁簡單

大宅

soscho 發表於 19-2-20 15:52
我一路以為剩係秘書對李有嘢, 點知老婆原來有第二個, 好多事好似好正路 - 變態的獵人, 婚外情, 成東日同李 ...

佢老婆有婚外情嗰下都幾shock,但那女演員不似是配男一嗰種,選角上可能有點端倪。已經講咗成和女記者和李的關係,等你睇完再傾,所有事全有關連,起因都是那邪惡集團。

伯爵府

luckybaby2003 發表於 19-2-20 15:59
佢老婆有婚外情嗰下都幾shock,但那女演員不似是配男一嗰種,選角上可能有點端倪。已經講咗成和女記者和李 ...
係呀, 老婆係另一套劇 - 秘密媽媽演副線, 都有D戲份, 可能呢度佢只是過客, 我估應該俾賤男殺左, 唔係點會唔聽電話

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

報到!我昨日一口氣睇咗兩集,不過夜晚睇第二集時去到尾段好似瞓著咗,陣間要補睇

我覺得第一集氣氛尤其營造得夠詭異呀,一層又一層謊言我以為睇緊鬼片 不過李瑞鎮畀人咁毆法都仲行得走得就離譜咗啲囉。我初時有諗過成件事係男主角自編自導的,但脷都斷埋又未免那過吧。呢部劇的意識真係極殘忍

伯爵府

2018復活節勳章

luckybaby2003 發表於 19-2-20 15:59
佢老婆有婚外情嗰下都幾shock,但那女演員不似是配男一嗰種,選角上可能有點端倪。已經講咗成和女記者和李 ...

徐英姬演過好多電影仲攞過影后,但電視劇我就第一次見到佢,我估佢會佔相當戲份卦

伯爵府

Pr0udfish 發表於 19-2-20 16:43
報到!我昨日一口氣睇咗兩集,不過夜晚睇第二集時去到尾段好似瞓著咗,陣間要補睇

我覺得第一集 ...
我都想問點解李成日成口血, 係自己咬脷定肥佬剪左?

李俾肥佬拮正大脾都仲可以番轉頭隊番佢, 仲切走埋腳趾, 犀利過超人

大宅

Pr0udfish 發表於 19-2-20 16:46
徐英姬演過好多電影仲攞過影后,但電視劇我就第一次見到佢,我估佢會佔相當戲份卦
...

你都入唻傾真好,果然戲迷,做老婆嘅演員我唔識,後面嘅戲好過做女記者的多多聲。李的反應和身手也說得過去,因為他曾在那種特種部隊受訓。有咩介紹?我睇完李屍就只揀呢套

伯爵府

2018復活節勳章

soscho 發表於 19-2-20 16:48
我都想問點解李成日成口血, 係自己咬脷定肥佬剪左?

李俾肥佬拮正大脾都仲可以番轉頭隊番佢, 仲切走埋腳 ...

好似係肥佬剪佢㗎

你唔講我都唔記得連腳趾都切埋 哈哈,實行嚇C其他想開未開的JM

伯爵府

2018復活節勳章

luckybaby2003 發表於 19-2-20 16:52
你都入唻傾真好,果然戲迷,做老婆嘅演員我唔識,後面嘅戲好過做女記者的多多聲。李的反應和身手也說得過 ...

我剛睇完巨星柳白,諗住調劑下Kingdom 同 Sky Castle 的沉重,過完冷河又走嚟開套重口味囉

仲諗住開耀眼,劇情好似幾有意思,雖然男女主角我都麻麻地

伯爵府

Pr0udfish 發表於 19-2-20 17:10
好似係肥佬剪佢㗎

你唔講我都唔記得連腳趾都切埋 哈哈,實行嚇C其他想開未開的JM

諗諗下,好似係個獵人用刀刮完佢塊面之後再加多刀,嗰度係咪就係切咗佢條脷,因為如果係肥佬切,佢之後冇理由同個仔講到嘢

我咁認真嘅

大宅

soscho 發表於 19-2-20 17:52
諗諗下,好似係個獵人用刀刮完佢塊面之後再加多刀,嗰度係咪就係切咗佢條脷,因為如果係肥佬切,佢之後冇 ...

係(emoji)唔係切,好恐怖,之後冇啞到㗎。有啲殘忍鏡頭我冇睇,有時間再睇番先。

伯爵府

luckybaby2003 發表於 19-2-20 18:16
係(emoji)唔係切,好恐怖,之後冇啞到㗎。有啲殘忍鏡頭我冇睇,有時間再睇番先。
...
我又唔覺恐怖, 起碼形容到個仔冇左半邊面, 肥佬腳趾呢D都無映出黎 (可能費事整道具同化裝)

珍珠宮

一定追
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

soscho 發表於 19-2-21 08:45
我又唔覺恐怖, 起碼形容到個仔冇左半邊面, 肥佬腳趾呢D都無映出黎 (可能費事整道具同化裝)
...

你堅呀!呢度我聽都覺得恐怖,小朋友我想冇可能出現在營幕

伯爵府

回覆 luckybaby2003 的帖子

我唔明點解秘書要走佬?
撞死高刑警個仔的男人是否獵人2號?

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 soscho 的帖子

昨晚補睇返第二集, 真係獵人話阿主播靠把口搵食特登"界"佢一刀, 割咀好割脷也好, 超神奇地男主角竟然仲好清晰咁講到嘢

伯爵府

2018復活節勳章

金秘書原本係記者, 即係夥同姜主播組成間公司想爆洪代表大鑊? 主播畀人攪成咁金一定要走佬囉但我唔明如果佢地係幫手洗黑錢的話, 即有份犯罪喎, 所以我其實係唔識估
車死高刑警個仔係日本人, 成個眼腫高庚杓咁款嗰個, 佢報復高刑警遞捕佢非法買賣毒品

伯爵府

Pr0udfish 發表於 19-2-21 16:07

金秘書原本係記者, 即係夥同姜主播組成間公司想爆洪代表大鑊? 主播畀人攪成咁金一定要 ...
唉吔! 呢度D人又唔識, 個個又差唔多樣, 又黑mun mun

睇左3集半, 我以為秘書同E1跑步女仔係兩個人

首頁

尾頁

跳至