自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

剛去完旅行,第一次同依個朋友去。
原來佢係要做model式拍照。
好簡單係食店門口拍張相,都要拍十幾二十張。
拍完一次,話個post唔夠出,再拍第二次話隻腳再伸出多少少,再拍第三次話個頭再側少少etc,拍完出黎既post好80年代feel,即係收晒腹側晒頭伸晒腳咁。最慘係差不多每一張相都要拍十幾次先滿意。

現實其實多唔多依d人,定我見識太少。同佢去完一次怕怕。

珍珠宮

回覆樓主:

我衰 我會仲特登影得差啲 佢就唔會再叫我影

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 ivycwl 的帖子

所以話同朋友去旅行就係考驗友誼嘅時候, 多的事去完, 輕則冇下次, 更甚冇friend做!

wcpcelia    發表於 19-4-8 16:01
Mnbvcxdsa    發表於 19-4-7 08:44

用戶要求終止服務

我都同過一次呢啲人去歐洲,去到第三四日已經想返香港,佢勁煩,日日個個景點都要影好多張

伯爵府

我都試過,真係無下次。
我要求超低,有想入鏡的景物,人有齊5官就收貨

子爵府

回覆樓主:

其實日對夜對,唔夾真係好辛苦! 搵到夾的旅伴真係可以令旅行快樂提升

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

如果我老公係咁就好啦.

如果我有咁既技術, 我都會多多要求呀. 有時我都會影多幾張相, 要滿意既先... 不過唔會影過份耐, 無謂阻住地球轉.

大宅

有聽朋友講過 同朋友去旅行
對方不斷批評佢影得佢唔靚
佢覺得自己影得我朋友咁靚 角度咁好 但我朋友做唔到
佢會搵兩人喺同一個景嘅相做比較
覺得我朋友依邊影多左 果邊影少左,etc
聽到都恐怖
最後 行程未完已經嗌左交
返黎無朋友做

珍珠宮

ivycwl 發表於 19-4-7 08:11
好簡單係食店門口拍張相,都要拍十幾二十張 ...

呢d人真係好討厭!

我試過識得一個人, 係朋友嘅朋友咁! 傾傾吓佢話一齊selfie, 我都唔係好想, 不過唔好意思拒絕, 咁佢又有用美顏嗰d app, 因為我本身唔影相(但我鍾意影境), 咁由得佢自己揸電話 (無自拍神棍), 因為佢揸電話, 影佢會影得近d, 我坐得遠d, 所以影出來效果好過佢, 影左幾次佢不停話要再影, 終於影到一有張佢效果好好 (因為佢揸機所以比較難影得好), 佢馬上post上social mrdia話識左個新friend 搞咁多嘢原來扮多fd, 相識滿天下

子爵府

虎到金來勳章

我係你即場講我影相出名又濛又鬆,手震。叫佢自拍。由佢拍一千張相,行住/食住等。

叫人幫手影相,我只希望影到我個人對眼係打開同埋影到d景。求人不如求已。

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

我反而係去旅行時比個當地人叫我幫佢影相(佢得一個人),大家言語不通, 佢又要咁又要咁,影極都唔滿意,最後影了我成10分鐘佢先勉強收貨
大家好,我是子悠~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

要求高但自己夠吾夠靚先得㗎
係掂吾使攪咁多
我都好怕

男爵府

應該平時都睇得出?
好彩我無同過呢d朋友去旅行旅行真係唔好隨便同人去~

公爵府

2024勳章

呢啲人好麻煩

公爵府

我都有個咁既朋友, 去旅行不停要幫佢影相, 又要作晒狀扮q, 其實都就黎50, 總之我就好似攝影師咁, 我自己就只鍾意影下風景同周圍欣賞吓! 所以真係煩爆, 最最最慘係佢幫妳影時就求其, 完全妳個人可以吾係張相中間。 之後這兩年我都一直推佢吾去旅行。

wcpcelia    發表於 19-4-8 16:01

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

聽下都覺煩

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我家姐都係咁

珍珠宮

回覆樓主:

同朋友唔可以咁要求喎
搵男友或老公啦叫佢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

睇人啦!我同個fd都想影靚啲,大家真係會影到ok為止,上次去日本影櫻花,每人影幾次。大家都ok.
如果同一大班人,或同無咁高要求嘅,咪隨便影下囉!
唔同fd有唔同做法

珍珠宮

回覆樓主:

我諗起我99..
之前同佢去旅行幫佢影相...
影完我比佢睇..
佢會話影得幾好 wor.. 幫我再影..
跟住再影完再比佢睇又係講同一句.. 無限 loop...
同一個影點同一個 post 係不停咁影..
仲要係你唔知佢究竟想點..
我每次都要搵不同藉口去 stop 呢件事...
「架車來了」..「有位了」.. 之類..
佢先會話.. 「好啦.. 算啦.. 唔影了」

首頁

尾頁

跳至