自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日滿心歡喜去睇復仇者,我左邊坐了一對兄妹約8-9歲和6-7歲。佢媽坐最左...
由開場講到散場,蟻俠出場又大叫「係咪蟻俠?」黑豹出場又話:黑豹呀...
個囡全程問野,個囝雙腳棟起在鄧上搖住睇...一邊搖一邊睇。連我地既鄧都搖到會郁。
如果兩個細路控制唔到自己,家長有嘗試叫佢地安靜,我還可以接受。但連個阿媽都一齊講劇情,中間仲要不停問兩個細路,食唔食燒賣?飲唔飲野?我坐隔離都難頂。難為坐前面果行... 默默忍受。
大家都係比錢睇戲,應該有權利好好享受。唔該d家長唔好咁自私... 管束下自己子女,明知佢地坐唔到3個鐘。等出碟自己在家睇飽佢。

男爵府

真係好自私,座三粒鐘,小朋友會頂唔順

禁止訪問

男爵府

最憎人一路睇戲一路傾

瑪瑙宮

凌太 發表於 19-4-24 19:47
今日滿心歡喜去睇復仇者,我左邊坐了一對兄妹約8-9歲和6-7歲。佢媽坐最左...
由開場講到散場,蟻俠出場又 ...

係咪3d

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我會禮貌地開聲提提佢,我唸佢會控制下掛
我唔可以比人破壞我睇戲既樂趣架⋯⋯

大宅

我都遇到過,係睇上一集既時候
又係一個阿媽帶兩兄妹
坐又坐唔定,不停郁黎郁去,又係咁講野
個阿媽完全唔覺佢地有問題

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

問嘢又好、講嘢又好、講電話都好……
我忍唔到,首先出眼神,然後我會出聲
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

遇過幾次呢類人,連爸爸都係咁...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

明,唔係話歧視,我贊成戲院播成人場,貴d都唔緊要,起碼有得揀

小朋友嘈冇得出聲,佢自己父母要教唔輪到我,但大人可以shuh吓

子爵府

So sad for you
仲要係部我咁期待嘅戲、一定炆死

大宅

tester5 發表於 19-4-24 19:57
我會禮貌地開聲提提佢,我唸佢會控制下掛
我唔可以比人破壞我睇戲既樂趣架⋯⋯
...

其實我已經好細聲咁0殊左一下個男仔。佢當我無到... 真係好想大聲話佢地一家三口:「傾計落Starbucks 啦~」咁鐘意用把咀來睇戲...

伯爵府

MM2H 發表於 19-4-24 19:59
明,唔係話歧視,我贊成戲院播成人場,貴d都唔緊要,起碼有得揀

小朋友嘈冇得出聲,佢自己父母要教唔輪到 ...

計漏咗d會講嘢嘅大人,可能比細路更煩厭
Praise the Lord!  

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

凌太 發表於 19-4-24 20:01
其實我已經好細聲咁0殊左一下個男仔。佢當我無到... 真係好想大聲話佢地一家三口:「傾計落Starbucks 啦~ ...
又唔洗大聲,細細聲講一次,點都明啦掛。
鬧佢,都會破壞左自己睇戲既心情,不值得。

公爵府

回覆樓主:

好慘

大宅

MM2H 發表於 19-4-24 19:59

小朋友嘈冇得出聲,佢自己父母要教唔輪到 ...

我都好讚成。 要分場次...
我有帶子女 去睇卡通戲,好多小朋友講野,笑聲甚至扭計。講故事,睇英文版有家長翻釋中文比小朋友,我一點都不介意...
但你睇呢d 講劇情既戲... 你知復仇者都要消化下佢咩內容。發生咩事,前文後理... 有人不停在隔離嘈3個鐘。我真心包容唔到...

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我有一次睇變形金剛,有一家人抱住bb入場, 個bb又喺度喊, 跟住有工作人員行過我同佢投訴, 咁個爸爸抱咗個bb出去, 成場先静哂, 都唔明D人點解可以咁自私, 不但止嘈住人, 戲院環境咁大聲, 對bb都唔好
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

公爵府

2024年龍年勳章

今朝一樣
對父母帶個K3左右男仔入場,
細路全程問,個老豆全部答,
有人叫shut up,有人schhhhh佢地都唔理

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

mydearson 發表於 19-4-24 20:04
計漏咗d會講嘢嘅大人,可能比細路更煩厭

千奇百怪嘅人都有,大人我會出聲,通常都可以阻止到,但小朋友如大人冇教,佢唔識亦唔明白會影響人

話個小朋友冇用,話個大人更晒氣,佢根本唔覺係問題,否則都唔會一唱一和

大宅

loveclementine 發表於 19-4-24 20:16
今朝一樣
對父母帶個K3左右男仔入場,
細路全程問,個老豆全部答,

K3 我覺得跟本唔應該睇復仇者。你知有幕係好殘酷。劈甩左個頭... 點比佢睇?
點教育子女我唔理,但唔好騷擾人地嘛...有d 家長好自私唔會諗下人地。
有些人期待好耐今日特登拎假去享受... 換來勁掃興。

首頁

尾頁

跳至