自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我:

London: natural history museum
唔知點解自己由非正門入去, 好快去左睇人猿嗰度, 覺得好悶走左 個trip完左返到嚟突然間醒起個museum好大, 好多地方未去

Regent's park: 無帶遮, 突然好大雨

秋葉原電器舖, 出左個站四圍行都唔覺有

別墅

回覆樓主:

試上年4月去神戶一遊, plan在去麵包超人館同食神戶牛,點知個女唔舒服,要留係酒店。

1月去曼谷,想睇皇宮,但家人都係prefer行街,無去到。

還有好多,仲之帶住小朋友唔可以plan咁多嘢。。。

大宅

KTKTKT5 發表於 19-4-29 14:50
我:

London: natural history museum

有時要睇時間安排 因為有突發情況 其他景點留耐左 咪cut之後安排 旅行最緊要開心吾趕嘛

珍珠宮

十三陵。。
因為好疲倦返左酒店hea....

大宅

搭車去緊鎌倉,差唔多就到個陣同行親戚突然唔舒服,最後變左日本醫院一天遊

男爵府

十份放天燈, BOOK 咗全日車以為夠時間, 司機又唔提醒我地之前D景點不要停太耐, 到我地上返車叫佢可以開車去十份, 當時係九份, 佢話太夜!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

KTKTKT5 發表於 19-4-29 14:50
我:

秋葉原電器舖你講緊邊間呀? 上星期去完, Yodabashi就在JR站出面, Bic cam在大街, 都好易搵.

我:
長島樂園, 上年暑假去想入樂園玩, 但實在熱到頂唔順, 結果去左行outlet無入樂園.
去松阪著木棉和服, 又係熱到取消左齋行街算數.
聖母院, 讀完書時同同學去背包遊, 可惜只係到此一遊打卡, 無入去, 依家都唔知有無機會再遊了.

男爵府

有一年去咗奧蘭多迪士尼、環球影城,想join local tour去太空總署,唔夠人數,唔成團,覺得好可惜

象牙宮

回覆樓主:

有,舊年去沖繩落大雨,有d戶外地方去唔到

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

上年6月去首爾著韓服, 太熱放棄

上年暑假京都想安排兩個囡著浴衣搵專業攝影師影相, 又係太熱放棄

珍珠宮

回覆樓主:

鎌倉報國寺,唔夠時間
六本觀景台,因為夜晚太累無去到
阿倍野觀景台,因為落雨去唔到
高原教堂,唔夠時間

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

去土耳其
-想坐熱氣球,天氣唔好無得坐;
-想睇旋轉舞,話係宗教活動所以禁左表演無得睇;
-想參觀清真寺,撞正節日好多人非隊無得入......

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

法國d 舊式酒莊,波爾多。

新加坡d 熟食中心,澳門d 特色餐廳。

荷蘭d 花田。

列支敦斯登。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Koala_Chu 發表於 19-4-29 16:35
上年6月去首爾著韓服, 太熱放棄

上年暑假京都想安排兩個囡著浴衣搵專業攝影師影相, 又係太熱放棄

我試過4月尾著韓服都熱, 唔敢想像到暑假點著.
和服浴衣都係, 除非室內有冷氣. 上星期去完淺草著和服, 天氣剛好.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

goo_littlebb 發表於 19-4-29 16:46
我試過4月尾著韓服都熱, 唔敢想像到暑假點著.
和服浴衣都係, 除非室內有冷氣. 上星期去完淺草著和服, 天氣 ...

係靚, 但我驚中暑多d

珍珠宮

復活節塔斯plan 佐去Mona museum, 點知個囡沒有興趣,改去 botanic garden

馬代plan 佐去馬累市區玩,又是個囡要留在resort 繼續游水, 坐最後班機去機場

紐約plan 佐夜晚睇opera, 點知C6怕治安吾好, 帶住個囡沒有睇到

珍珠宮

keikeicat 發表於 19-4-29 16:13
有一年去咗奧蘭多迪士尼、環球影城,想join local tour去太空總署,唔夠人數,唔成團,覺得好可惜
...

你是否淡季去? 我3年前暑假末出發已join local tour, 大車都full.

子爵府

回覆樓主:

北海道 美瑛

大宅

太魯閣
落雨又凍

首頁

尾頁

跳至