懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我係做ivf嘅. 放day5雪胎. 中咗又無咩反應. 係個胸漲漲.
請問有無jm 剛bingo時/ ivf bingo時
Hcg數值好似我咁低都成功懷孕生b ga? (多謝回覆.. 好擔心..)

大宅

Nicky1129 發表於 19-6-3 15:16
我係做ivf嘅. 放day5雪胎. 中咗又無咩反應. 係個胸漲漲.
請問有無jm 剛bingo時/ ivf bingo時
Hcg數值好似 ...

隔日驗翻倍啦, 祝福你

男爵府

黃家三少奶 發表於 19-6-3 17:42
隔日驗翻倍啦, 祝福你

多謝祝福 或者明天去驗一驗 安心d

大宅

Nicky1129 發表於 19-6-4 00:57
多謝祝福 或者明天去驗一驗 安心d

記得同一間lab驗先可以對比

大宅

回覆 Nicky1129 的帖子

大過10就係有Bingo la, 我仲低過你,等過幾日驗睇有冇上到個指數。我都係ivf.

大宅

懷孕判定
未懷孕 < 5.0

孕 > 10.0
懷孕週數之參考值
3 ~ 4 週 9 ~ 130
4 ~ 5 週 75 ~ 2600
5 ~ 6 週 850 ~ 20800
6 ~ 7 週 4000 ~ 100200
7 ~ 12 週 11500 ~ 289000
12 ~ 16 週 18300 ~ 137000
16 ~ 29 週 1400 ~ 53000
29 ~ 41 週 940 ~ 60000

男爵府

Rascalbaby 發表於 19-6-7 12:55

大過10就係有Bingo la, 我仲低過你,等過幾日驗睇有冇上到個指數。我都係ivf.

祝福妳成功BB加油 我上次放胎 化學咗 指數由廿幾 一路跌去 5 宣佈失敗咗
今次第一次中 見到指數唔高 有d擔心
不過睇番 有好多jm都係放胎黎14日先驗血 我11日 唔知係咪咁 所以指數小d

大宅

到時交流下。我係放day 5 胎第9日驗架,下星期再驗希望上到去。

男爵府

Rascalbaby 發表於 19-6-7 14:50

到時交流下。我係放day 5 胎第9日驗架,下星期再驗希望上到去。 ...

妳指數幾多
第9日都幾早wow 醫生叫咁早驗

子爵府

我放day 3, 放後11日剛剛4wks都係114,
有翻賠就ok

男爵府

laalalla 發表於 19-6-7 16:10
我放day 3, 放後11日剛剛4wks都係114,
有翻賠就ok

我放Day 5 應該早小小著床 但都係偏低
不過我呢幾日都有d d懷孕反應 感覺無咁驚
希望你成功照到閃閃呀

大宅

Rascalbaby 發表於 19-6-7 14:50

到時交流下。我係放day 5 胎第9日驗架,下星期再驗希望上到去。 ...
我明天都返去診所抽血驗。希望大家都上到去

大宅

Nicky1129 發表於 19-6-7 16:32
我放Day 5 應該早小小著床 但都係偏低
不過我呢幾日都有d d懷孕反應 感覺無咁驚
希望你成功 ...
咁就不用太擔心

大宅

其實指數個Unit 係咪度度都一樣架?醫院打黎淨係話35, 係有pregnant 架, 12/6 再返去驗血睇下有冇再上到個指數. 咁你11x 都話低咁我好驚wor ..

男爵府

Rascalbaby 發表於 19-6-7 18:54

其實指數個Unit 係咪度度都一樣架?醫院打黎淨係話35, 係有pregnant 架, 12/6 再返 ...

我係驗 hcg
我見有d jm講幾萬
我覺得佢地嘅unit 應該唔同
而我地應該係一樣
去到100就穩定d
不過我也見到 有媽媽 由40 都追得番
食蛋 飲奶 飲滴雞精 加油養胎

大宅

但係個姑娘打黎話10以上就係有左既,我問佢低唔低佢就話唔駛擔心, 因為我都唔算僅僅過 希望一齊過晒啲Test 到時傾。我地應該會差唔多時間生。

男爵府

Rascalbaby 發表於 19-6-7 19:55

但係個姑娘打黎話10以上就係有左既,我問佢低唔低佢就話唔駛擔心, 因為我都唔算僅 ...

妳幾時再番去照 我13號照 好漫長
我地都唔好諗咁多 一定得嘅
等妳報喜

大宅

我12/6 check呀。今次係第二次放胎,第一次連床都冇著,指數得1...

男爵府

Rascalbaby 發表於 19-6-7 20:03

我12/6 check呀。今次係第二次放胎,第一次連床都冇著,指數得1... ...

妳今次放Day 幾
我都係第2次放

大宅

Day 5. 27 號放既。我上個月失敗左一m 完再放. 今次無咩感覺,上次似有左多啲,本身今次打定輸數又竟然話有。真係除左肚有少少漲都無咩大感覺。今次冇戒口,上次跟足台灣啲ivf 戒口list...
我而家都無咩感覺架所以都好唔實在... 而且今次個胚胎Grade 係差過上次少少

首頁

尾頁

跳至