時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://www.facebook.com/1649274265351150/posts/2412230832388819?s=100015056013161&v=e&sfns=mo

珍珠宮

吹太太 發表於 19-7-22 23:19
https://www.facebook.com/1649274265351150/posts/2412230832388819?s=100015056013161&v=e&sfns=mo

幸福肥師奶

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

總有離別的時候

珍珠宮

牛年勳章

暴徒唔想俾人影到其暴行,所以圍毆巿民,點解冇人譴責?(emoji)(emoji)

大宅

咁打人都得?

象牙宮

2024年龍年勳章

令人憤怒…

我唔可以再睇呢D。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黑青有咩唔得?人地白衣人都係被挑釁先還手(被人用滅火筒噴),算係自衛還手,但黑青打人只因佢想打你囉,仲有人支持黑青打人真係無恥。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

呢個幾月來,比班暴徒打既平民,毒媒隻字不提,元朗白衫暴徒打黑衫暴徒就天大事件,所有政棍舖天蓋地衝出來開記招,飛卜一個鐘內成千個舖,發動洗腦,何生中招,變成磨心,想乘機趕走佢。只聞白衫打人,不提黑衫挑釁,呢種種劇本,就來連小學生都預測到 。好多人只即時看圖作文,完全沒了解,就一面倒單一思想,到撞左車就無事發生,不了了之。 公平咩? 撐佢地班人真係禁鐘意呢一種方式生存?一唔妥就破壞、打人,連群結隊去批鬥人,咁樣真係佢地要既生活?好多人都無奈,心灰!

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Piaget 發表於 19-7-22 23:34
暴徒唔想俾人影到其暴行,所以圍毆巿民,點解冇人譴責?(emoji)(emoji)

佢哋條州官

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

我都唔明, 黑色暴徒周圍打人沖激破壞, 無人被譴責, 元朗班人互片就大做文章譴責, 林桌庭帶班人入元朗挑人機, 被人打 沖上列車, 拎其他市民做擋箭牌, 又無被譴責, 又不停loop 個唔係大肚既大肚女仕受傷, 到底香港發生乜事呢 ???

大宅

一罐可樂 發表於 19-7-22 23:45
我都唔明, 黑色暴徒周圍打人沖激破壞, 無人被譴責, 元朗班人互片就大做文章譴責, 林桌庭帶班人入元朗挑人機 ...

輸打贏要,尋曰唔夠人打咪又扮唒野煲大佢

大宅

點解無人話呢啲係黑社會, 把口唔識講第二句, 淨係識問候人娘親, 正讀屎片

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[quote]coffeejoeybb 發表於 19-7-22 23:43
呢個幾月來,比班暴徒打既平民,毒媒隻字不提,元朗白衫暴徒打黑衫暴徒就天大事件,所有政棍舖天蓋地衝出來 ...[/quote

有一班人係反中,唔係反送中;
有一班人係暴徒州官,所有逆我者……死,順我者一齊打、砸、燒;
有一班人話係中立、心痛香港,但反暴徒者被打就沉默,暴徒被拉被判刑就又心痛香港,指責政府、警察,最後話被迫出来撑暴徒……
有一班人話要保護青年,push佢哋犯法、打人、凶人、自製炸藥,将呢一代變成真正的罪犯,但自家嘅青年就去外留洋好好讀書、要孝順父母……

以上這些……都不應被稱為人

番薯仔媽媽    發表於 19-7-23 01:32
番薯仔媽媽    發表於 19-7-23 01:32
番薯仔媽媽    發表於 19-7-23 01:31

侯爵府

coffeejoeybb 發表於 19-7-22 23:43
呢個幾月來,比班暴徒打既平民,毒媒隻字不提,元朗白衫暴徒打黑衫暴徒就天大事件,所有政棍舖天蓋地衝出來 ...

大宅

same2 發表於 19-7-22 23:56
點解無人話呢啲係黑社會, 把口唔識講第二句, 淨係識問候人娘親, 正讀屎片
...

泛民話呢D係黑衫良民喎!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

香港人中晒計

水晶宮

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

別墅

回覆樓主:

毒媒控制咗好多香港市民嘅知情權!
暴徒打警察變義士!
暴徙去搞元朗人,畀人打返轉頭就係暴力!

大宅

回覆樓主:

多得d毒媒,記者,電台,議員不斷不持平的報導,鼓吹暴力,加深撕裂,香港玩完

首頁

尾頁

跳至