時事熱話

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

政府一路唔回應,我諗啲示威一直都會繼續。究竟,政府要到什麼時候才會作出回應呢?要回應啫,唔喺要你乜都應承,起碼都回應一吓丫!今日記者會都完全冇回應過

侯爵府

patwong 發表於 19-8-5 17:19
政府一路唔回應,我諗啲示威一直都會繼續。究竟,政府要到什麼時候才會作出回應呢?要回應啫,唔喺要你乜都 ...

我唔喺話黑衣人做得啱

大宅

patwong 發表於 19-8-5 17:29
我唔喺話黑衣人做得啱

我明白,好似政府話回應咗,但係佢地要政府exactly 講徹回,咁都唔知可以點。

大宅

patwong 發表於 19-8-5 17:19
政府一路唔回應,我諗啲示威一直都會繼續。究竟,政府要到什麼時候才會作出回應呢?要回應啫,唔喺要你乜都 ...

政府一早回應左喇!
佢地依家玩字眼上既分別, 吹毛求疵!
到政府真係回應左撤回, 即係代表政府向佢地跪地!
然後佢地會更加囂張, 用更多既理由一直搞破壞落去, 直到解放軍入城!
就好似柴玲話齊, 血流成河係佢最期待既畫面!
https://www.youtube.com/watch?v=azP_gTPEL_Q&feature=youtu.be&t=405

SIRIABABY    發表於 19-8-6 11:54

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

政府一早回應左無限期閣置, 明年6月尾冇通過就自動取消, 係班黑衣人得吋進呎, 無限上崗,甚至要真普選同特赦暴徒, 缺一不可, 不肯同政府開會談判.

你米咁天真啦, 就算用“徹回”兩字, 班暴徒都唔會收貨, 因政府同市民都不願特赦暴徒.

至於真普選, 泛民真癫定假儍, 香港政府根本冇權決定, 有種就上北京示威啦, 中央先有這權力決定俾香港幾多民主.

要雙普選及特赦,泛民擺明目的係想冇得傾.

“ 反送中”只是個晃子,泛民其實要武力革命想港獨, 反中央,真係未死過. 黑衣人夠解放軍打咩!?累死全城呀!

五大訴求缺一不可根本是個局!用反送中引人入局, 其實係要反共武力革命, 令香港萬劫不復!

RamboJohn    發表於 19-8-9 03:35
csor23    發表於 19-8-7 16:41
gretagugu    發表於 19-8-7 14:59
wongcy    發表於 19-8-6 11:56
YouNeverKnow    發表於 19-8-5 19:28

侯爵府

我自己立場,唔係要佢撒回,因為搞到宜家已經唔係條條例嘅問題,我最嬲係721之後嘅事,單單只係成立獨立委員會去調查都做唔到,究竟有冇聽過市民嘅訴求

我強烈要求成立獨立調查委員會,去查有冇警黑勾結,有冇議員去參與成件事,鄉黑勾結,警察有冇攬權,亂咁拉人,有冇性暴力對待市民
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

patwong 發表於 19-8-5 17:29
我唔喺話黑衣人做得啱

今日在街上見到黑衣人年紀越來越細,由最初大學生,直到現在見到好多中學生13,14歲左右

侯爵府

moremoremimi 發表於 19-8-5 19:00
今日在街上見到黑衣人年紀越來越細,由最初大學生,直到現在見到好多中學生13,14歲左右
...

我相反,今日見到好多老人家
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

翡翠宮

lovececing 發表於 19-8-5 18:48
我自己立場,唔係要佢撒回,因為搞到宜家已經唔係條條例嘅問題,我最嬲係721之後嘅事,單單只係成立獨立委 ...

成立獨立調查委員會, 咁成員由誰揀? 有幾多人真係中立, 很多法官同議員都係黄的.

如政府揀得藍成員多過黄的, 又俾人話唔公平唔公正.如黄的多過藍的, 是找石頭砸自己的腳.

點揀委員都唔掂, 如應承左要成立委員會, 政府自己捉蟲.

lypoon    發表於 19-8-6 15:34
pinkyvicky    發表於 19-8-6 15:27

侯爵府

Jasmine-4711 發表於 19-8-5 19:15
成立獨立調查委員會, 咁成員由誰揀? 有幾多人真係中立, 很多法官同議員都係黄的.

如政府揀得藍成員多過 ...

咁所以成件事就唔洗理喇,慢慢令人淡忘就算

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

咪係囉,自21/7開始已經亂上加亂,又唔成立獨立調查委員會處理21/7,
無做過咪還警察一個清白囉,本身係圍港島區,而家係日日圍警署,已經知道21/7件事影響幾大。

大宅

longsky 發表於 19-8-5 20:10
咪係囉,自21/7開始已經亂上加亂,又唔成立獨立調查委員會處理21/7,
無做過咪還警察一個清白囉,本身係圍港 ...

係啦。撤回真的很難嗎?係咪有隱憂?成立獨立調查委員會對任何一方都好

複式洋房

Jasmine-4711 發表於 19-8-5 18:42
政府一早回應左無限期閣置, 明年6月尾冇通過就自動取消, 係班黑衣人得吋進呎, 無限上崗,甚至要真普選同特赦 ...

完全讚同, 畀班有心搞亂香港嘅人騎劫咗。

複式洋房

其實都回應左啦,係啲人唔接受,係都要政府跟佢地嗰套先叫回應,咁冇得傾咖喎,即係小朋友扭要糖,老師話左唔比,問家長都話唔比,你點扭都冇用,回應咪就係唔比囉,就算你攞其他小朋友黎出氣都冇用,只會令其他人更唔鍾意你

男爵府

回覆 Jasmine-4711 的帖子

全部說中晒

翡翠宮

lovececing 發表於 19-8-5 19:16
咁所以成件事就唔洗理喇,慢慢令人淡忘就算

有警監署及ICAC 呀

侯爵府

Jasmine-4711 發表於 19-8-5 21:59
有警監署及ICAC 呀

林鄭今日先講,警監會最大果個唔係香港,要等佢返黎先處理到,但幾時返黎就冇講,真係笑大人個口

翡翠宮

lovececing 發表於 19-8-5 22:03
林鄭今日先講,警監會最大果個唔係香港,要等佢返黎先處理到,但幾時返黎就冇講,真係笑大人個口:sweating ...

警監會最大個位回來處理已經係答應左查啦.

要知佢幾時返香港? 你怕佢一年半載不回來定着左草去歐美做政治難民, 永遠都唔回來?

侯爵府

Jasmine-4711 發表於 19-8-5 22:14
警監會最大個位回來處理已經係答應左查啦.

要知佢幾時返香港? 你怕佢一年半載不回來定着左草去歐美做政 ...

有冇查都未必會知,查左又唔一定會公開,咁有邊個知?

大宅

回覆樓主:

不知他們想政府回應甚麼?其實他們是不滿意政府的回應而已。

首頁
12345...8

尾頁

跳至