時事熱話

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請大家用18分鐘聽一聽。因為一條政府解釋都唔清楚既例,又因為政黨既語言藝術,搞到香港四分五裂,又有年輕人因為咁而坐監,真係唔值得

https://youtu.be/h0t89Pyz4bk

「蘇穎智指反修例出於政黨。。」

侯爵府

回覆樓主:

唔係解釋唔清楚! 係佢地個腦已經聽唔明任何正常語言! 佢地淨係識聽喪屍語! 人類和喪屍係溝通唔到!

JD930    發表於 19-8-14 15:46

男爵府

jolps 發表於 19-8-14 15:35
唔係解釋唔清楚! 係佢地個腦已經聽唔明任何正常語言! 佢地淨係識聽喪屍語! 人類和喪屍係溝通唔到!
...

事情發展到都唔關條例事,回頭望原來因爲咁樣開始,真係低能到唔識講

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

是民主黨、公民黨、工黨、教協、街工等泛民議員送給選民的大禮,你們中間有否投他們一票。多麽神性的票、是一種報應、不幸的是全民受罰。

禁止訪問

男爵府

syyysc 發表於 19-8-14 16:31
是民主黨、公民黨、工黨、教協、街工等泛民議員送給選民的大禮,你們中間有否投他們一票。多麽神性的票、是 ...

教我今年投邊個好?

伯爵府

回覆樓主:

不投泛民等政黨!

男爵府

櫻花公主 發表於 19-8-14 16:52
教我今年投邊個好?

建制派,大勢所趨,香港係無可能獨立既,
做人,5好難为自己

大宅

回覆樓主:

我咁睇
一邊冇建樹
一邊冇建樹加搞破壞,大肆破壞
睇你想安穩?
定想革命?

複式洋房

櫻花公主 發表於 19-8-14 16:52
教我今年投邊個好?

全家第一次會全投建制,用來踼走泛民,呢兩個月精神折磨!夠啦...獨立?廢青預備左服兵役未?食水打算台灣寄過來? 冇外交去日本都要申請簽證!大陸可能永遠唔畀去.既然冇可能獨立, 搞咁多嘢玩自己做乜,不如就建制,至少安寧

wspencer    發表於 19-9-8 00:00

珍珠宮

回覆樓主:

nice talk

大宅

99kim 發表於 19-8-14 21:31
全家第一次會全投建制,用來踼走泛民,呢兩個月精神折磨!夠啦...獨立?廢青預備左服兵役未?食水打算台灣寄 ...

Same here!

翡翠宮

回覆樓主:

不是政府冇解释清楚, 連避免錯送無辜的三重機制的圖都畫埋,包括要經本地法院.

只係太多人信泛民的懶人包,相信會冇言論自由,被嚇到上街示威.泛民表面上是反送中,但勇武派的底牌是民主革命=流血政變.

情况已完全失控,班黑衣人仲天真到以為自己是民族英雄,可改一變香港的命運.

由原本仲有28年安定繁榮,乖乖地也許再續50年;變成反共基地, 只會令中央大怒,民主更少及經濟上被中央陰乾, 開發大灣區放棄香港.

泛民、黑衣人及其支持者, 求你們別再“救”香港了,香港就快给你們玩死了!

冷静地想,冇勝利的把握,暴力過晒界 .理智些吧, 不要做典地的孩子,一件新玩具也不能少,林鄭不是可話事的!

子爵府

想生BB熱投

翡翠宮

Jasmine-4711 發表於 19-8-14 22:14
不是政府冇解释清楚, 連避免錯送無辜的三重機制的圖都畫埋,包括要經本地法院.

只係太多人信泛民的懶人包, ...

事情弄上了國際舞台,林鄭仲可話事要徹回要調查政府及警察有不當行為?

因為相信阿爺冇法治而反送中,拆左立法局全世界都睇倒,仲向佢欽點的特首逼宮,叫阿爺點落台?

徹回等於承認中國的確冇法治.有獨立調查等於承認暴民也許是官逼民反,所以有可能作反有理,一切無罪?

如果泛民/黑衣人相信中央真的放手俾林鄭去做咁丢國家面的決定,中央不插手,他們真是三歲的孩子.

如果泛民/黑衣人明知中央不答應五大訴求都繼續逼林鄭作她冇權決定的決定,係咩玩法?

將香港拆毁燒成焦土仲未夠呀民族英雄?未夠可激解放軍或深圳公安出動,離目標不遠了!
市民亦忍無可忍, 對你們恨之入骨,投票趕黄C!

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-8-14 22:38
事情弄上了國際舞台,林鄭仲可話事要徹回要調查政府及警察有不當行為?

因為相信阿爺冇法治而反送中,拆左 ...

我真係唔明點解d人咁想香港獨立。
一間公司主席都要聽命於董事局,何況特首?可唔可以現實d, 大事梗係要聽阿爺頭啦。
話可守舊都好,好地地點解d人要搞到咁。 最心痛係我全部既fb post 都係撐黑衣人,搞到核爆都唔割。
好在我而家唔喺香港,唔係出黎食飯,實搞到大家嘈交都似

翡翠宮

回覆樓主:

在中國犯法先會被引導上去受審姐,咁有兩個好簡單的方法:

1)唔好在大6犯法,包括在大6唱衰大6

2)想唱衰大6就只可在香港唱,但以後不再踏足大6.唔入大6又點會被屈在大6犯法?冇出入境證明呀!

洗唔洗為咁打仗一樣?洗唔洗咁驚先?

定係大部份黑衣人被革命軍煽動被利用,情况失控犯左法,黑衣人及其父母為反送中的暴力下一代免罪才要死撐,選擇性盲目,搏有特赦,不用留案底?

孩子一錯就要錯到底, 已冇得回頭?為保護下一代不因暴亂而入罪,父母非盲撑不可?

子爵府

牧師講得啱!

但係逃犯條例只不過係其中一個藉口俾有心人搞亂香港。

即使冇逃犯條例,有心人亦都會利用其他藉口繼續去破壞我哋香港!

男爵府

黑衣曱甴係泛民調教出嚟的, 我唔會投票俾蓄生
wcpcelia 唔好點評我
24小時做阿4的C9

複式洋房

Jasmine-4711 發表於 19-8-14 22:14

只係太多人信泛民的懶人包, ...

咪係,你諗住多d自由?結果自己搞到仲少自由!你乖乖地,阿媽信你比你出夜街,你成日搞屎棍,阿媽鎖你係屋企.睇實你,係咪攞嚟衰?而家假文宣任你傳,傳媒大哂,仲未夠自由?

首頁

尾頁

跳至