夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

係E幾年我發現佢對我冷淡,不像拍拖前千就,像上星期我自己買了一部IPHONE,要求他幫忙過機,結果係新電話冇相,電話號碼只有sim card內的電話係這幾年加的電話原全冇,行程曆當然也是空空的,由上星期我要求過返相到今日忍氣吞聲只要求加返行程曆和電話號碼,佢話我態度差講到我唔幫你咁,然後又話少嘅自己打返落去。
如果係拍拖時佢唔識會想網學來幫我,絕對不會這樣對我,好多事情佢都係這樣對我,拎我好難受,成日講(悔谷)我的說話,當我嬲就說講笑。
愛係比時間沖淡,佢對我只有次莫,不論性同感情一樣咁冷莫。

伯爵府

正常啦
我老公以前乜都幫我整好晒
上次換電話叫我自己學下
都老夫老妻得鬼閑成日氹你咩

大宅

結左婚我覺得相處上應該要變一變, 係應該互相幫忙扶持,
唔係將所有野卸晒比對方, 手機過資料自己學+做都好簡單,
點解一定要佢做呢? 有時呢d小事下下要佢做會令人覺得反感

男爵府

你老公只係賴啫,吾至於吾愛,可能佢返工已經好攰
下次買電話搵有手機過資料服務先好買
拍拖果陣甘甜蜜,當然乜都得
我現在去shopping 都吾敢比曬老公拎,2公婆吾好乜都老馮,都要錫下老公

大宅

MoonT 發表於 19-10-29 02:22
拍拖果陣甘甜蜜,當 ...

愛係會隋時間一日一日消逝變淡?姊妹們不要再活在童話世界裹醒來吧?婚前婚後2個樣嗎?

公爵府

回覆樓主:

好多男人耐左係咁,好似我老公咁,以前會好細心,成日買嘢俾我食,又會特登早D起身煮早餐我食,會幫我切生果批皮去核,依家乜都唔會了,間中我會話下佢以前對我好好多,呃左我返黎之後就打回原形

翡翠宮

回覆樓主:

身/心都冷漠的確令人頹喪

子爵府

呢個例子未至於唔愛
反而我覺得你好依賴
其實小小嘢自己搞掂就可以啦

大宅

stella^^ 發表於 19-10-29 03:23
愛係會隋時間一日一日消逝變淡?姊妹們不要再活在童話世界裹醒來吧?婚前婚後2個樣嗎?
...

其實佢只係做吾到你吩咐的,咁就算吾愛你嗎?
我係女人,但可以好肯定話你知男人有兩件事好易跳制,一係女人黑面,二係比人點去做野!電話係你買野,佢做係人情吾做係道理,佢吾願做而你批評佢吾愛你對佢都吾公平。
記住,每段婚姻都要雙方去經營。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

tyn904 發表於 19-10-28 22:59
係E幾年我發現佢對我冷淡,不像拍拖前千就,像上星期我自己買了一部IPHONE,要求他幫忙過機,結果係新電話冇 ...
其實iphone過資料已經好方便,
好似我懶既就係買個陣順便係apple store過埋, 唔使一個鐘就拎返部有哂舊資料既新機走,
呢D小事下下都要係咁叫老公整, 叫得佢黎自己都搞好了, 佢又會覺得你煩

大宅

豬吉 發表於 19-10-29 00:59
正常啦
我老公以前乜都幫我整好晒
上次換電話叫我自己學下

佢冇親口講要我只己攪但就hea我會做,一星期都攪唔到電話的話,正明幾有心做好件事。佢重講到我屈佢咁,求人唔緊要但求完唔做先係問題,一係直接講唔幫我攪冇咁嬲。

大宅

vdici 發表於 19-10-29 01:49
結左婚我覺得相處上應該要變一變, 係應該互相幫忙扶持,
唔係將所有野卸晒比對方, 手機過資料自己學+做都好 ...

電子,水電 的嘢我一向比佢攪。兩個女大多數都係我攪,咁咩叫缷呢?佢唔整冇問題,但佢唔認冇幫我整,先係問題,一叫佢整就好似我搶走佢私人時間。

大宅

MoonT 發表於 19-10-29 02:22
拍拖果陣甘甜蜜,當 ...

屋企部DVD我叫大佢插返條線起碼有一年,之前佢唔知整咩除左個插,叫佢整返我話比細女睇考虎到而家一年都冇整。佢解釋話要搬開d嘢先整到,咁當初佢有除左佢。

大宅

kikocow 發表於 19-10-29 08:36
請問jm係家庭主婦嗎?
我覺得佢係懶,然後覺得你又咩都唔識掛

要返工,佢冇比家用我,電話都係自己比錢買
如果我要問佢拎錢,我應該更加受氣

大宅

kikocow 發表於 19-10-29 08:38
不過其實個資料嗰啲真係好簡單
花少少時間就做到
可能覺得你少少野都唔肯去學同做

係簡單,但佢話佢冇用所以唔識,咁咪就係知佢對我幾有心,要知一上網就知點整,我而家都自己攪緊唔求人。

大宅

Anbelle 發表於 19-10-29 09:56
其實iphone過資料已經好方便,
好似我懶既就係買個陣順便係apple store過埋, 唔使一個鐘就拎返部有哂舊資料 ...

我知佢咁對我,我不求佢

男爵府

回覆樓主:

男人係咁,日子一耐情人就變家人,好多本身懶底,下次比賣手機個sales幫你搞好過搞d唔搞d,好似有時屋企有野壞,叫佢整有排比錢叫師傅整比張單佢重快

大宅

Yee_ng 發表於 19-10-29 10:55
男人係咁,日子一耐情人就變家人,好多本身懶底,下次比賣手機個sales幫你搞好過搞d唔搞d,好似有時屋企有野 ...

屋企嘢都係拖,之前間屋經常跳制,佢都唔理,到有日跳到一用電立即跳,要管理處的人開返,佢先搵人攪,最後原來係主人房厠所漏電,人地切左電就冇跳,但個厠所起碼過左半年佢都冇諗住搵人整,應該佢就咁算數。
廳個厠所水箱係咁不停漏水,佢只係關細佢等冇咁大聲,但每次沖完要儲好耐水先再沖到,我估佢應該會等到壞到不能用先攪

首頁

尾頁

跳至