自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想生BB熱投

成五十幾歲人,成日發夢有d唔駛做又賺到錢的生意,一日到黑淨係話時不與我,又成日都話人哋賺到錢系有運,又話識得d人做生意系人哋送上來,唔係自己找生意,最慘係而家後生嗰啲親人都學埋佢,我個姪仔而家就係成日想辦法去識有錢人,希望去靠人哋介紹好路數比佢。

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

等運到可以等到幾時

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

My-jade 發表於 19-11-1 12:46
成五十幾歲人,成日發夢有d唔駛做又賺到錢的生意,一日到黑淨係話時不與我,又成日都話人哋賺到錢系有運, ...

同後生仔講,佢嗰套係work的話,佢就唔會咁。

APIGMA    發表於 19-11-2 18:12
greenpea    發表於 19-11-2 11:33

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實都多呢類人的

禁止訪問

別墅

成五十幾歲人,成日發夢有d唔駛做又賺到錢的生意,一日到黑淨係話時不與我,又成日都話人哋賺到錢系有運, ...
我老爺都係,仲要70歲都唔化,以前有錢,依家仲當自己有錢人,活係自己世界,全家人都好討厭佢

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

懷才不遇既機會好低
多數個案係春夢連連
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

我其中有份工個老細就係咁日日返工睇NBA,望我地班員工幫佢打天下,日日有客自己上門,d sales個個都幫佢搵生意。

重點係剛創業公司,挨唔到兩年執左了。

男爵府

想生BB熱投

MrsLee20171208 發表於 19-11-1 14:28
我老爺都係,仲要70歲都唔化,以前有錢,依家仲當自己有錢人,活係自己世界,全家人都好討厭佢
...
我佩服你奶奶點頂佢

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實都要付出,唔付出點會有收穫呢?

人地都唔知你係乜水點會就咁比人生意你做呢!

男爵府

想生BB熱投

littlestartar 發表於 19-11-1 13:56
同個後生講唔好學佢
講咗啦,但係個後生覺得個老嘅唔得係因為佢唔夠醒,個後生以為自己靚靚仔仔,加上香港男少女多,就以為自己可以識到有錢人,博人哋可以俾啲關係佢上位

男爵府

想生BB熱投

michelle071180 發表於 19-11-1 15:17
其實都要付出,唔付出點會有收穫呢?

人地都唔知你係乜水點會就咁比人生意你做呢! ...
個老嘅以為佢有付出,佢付出左時間成日走去幫啲所謂有錢人或者係幫到佢打關係嘅人,不過結果10居奇八其實都係俾人搵笨,佢俾人搵咗笨就會話都係幫人姐,做人冇乜所謂唔計較咁多,又話呢啲係要付出,佢唔幫人啲有錢人點知佢做到嘢,第日有生意都唔會搵你啦。但係佢做呢啲嘢就影響到屋企嘅老人家,因為到屋企老人家真係要搵佢幫手,佢就會話我要陪邊個邊個,又或者要幫邊個邊個,結果都係要老人家自己搞掂,又或者係搵我哋啲女人去做,都唔明佢50幾歲人都唔化,老婆都走咗佬10幾年,個人都唔醒覺一下

伯爵府

wcpcelia 發表於 19-11-1 14:07
其實都多呢類人的

x2

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

識人好過識字,佢又唔錯得晒. 當然佢都要有料去識到有錢人同埋可以好得好d 野至得. 似乎佢只係得個講字?!

侯爵府

我同妳親戚諗法都好似, 主動搵就係無乜好野, 反而唔緊唔要就有客搵,又做得成,又做得好. 命黎嘅, 因為主動積極都無用,所以唔會有咩成功感, 唔會發大達囉. 不過多年經營下來,現在都可夠錢退休. 我成日都覺得時不与我架, 但搵錢就唔算辛苦, 俾人覺得似半退休狀態. 有朋友話我講風涼話, 但長時間處于半紅不黑嘅狀態, 生活過得算唔錯, 但就係無突破, 未來人生就係咁多.

侯爵府

My-jade 發表於 19-11-1 22:47
個老嘅以為佢有付出,佢付出左時間成日走去幫啲所謂有錢人或者係幫到佢打關係嘅人,不過結果10居奇八其實都 ...

係咪你哥哥來呀?
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

男爵府

大把呢d 人, 男有女又有, 我扒王同學, 夠一日喉下有無啊婆, 老公有錢
一日幻想介入人婚姻, 掠奪人地啊婆大半生, 打落既光山
人地啊伯有錢,唔簡食咩?!

一般呢d 人比後生藐, 第2代都咁, 個家人條窮根都好粗,斷路免煩惱
呢d 人會覺得, 親屬有責任, 長其包養佢, 而佢0 付出, 當餘太公錢

wcpcelia    發表於 19-11-2 16:41

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

My-jade 發表於 19-11-1 22:47
個老嘅以為佢有付出,佢付出左時間成日走去幫啲所謂有錢人或者係幫到佢打關係嘅人,不過結果10居奇八其實都 ...
咁佢做左咁多年所謂既幫人.....最終所謂既有錢人都冇搵佢佢仲唔醒

首頁

尾頁

跳至