時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

警察查下黃埔邊個選到區議員,如果係黃的,唔該警察唔好理堵路。既然市民選擇了支持暴力的議員,就自己受翻。

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

CC1965 發表於 19-12-1 21:42
警察查下黃埔邊個選到區議員,如果係黃的,唔該警察唔好理堵路。既然市民選擇了支持暴力的議員,就自己受翻 ...

對,警察唔好理佢地,等區議員搞,區議員有糧出,唔洗做呀!

男爵府

既然是市民支持,就由得黑暴徒繼續攔路。警察不用理牠們,地鐵也不要整,反正整好了都冇人欣賞。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔理既話,D黃屍已完明天肯定又黎話係警察整成係路咁,騙徒既慣例技倆

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

淨係拉暴徒好啦,路障等其他部門清。

大宅

一瞓醒路面暢通,邊有堵路。黃絲感受唔到黑衣人暴力。大家仲意冇路行,順就民意。警察集中精力捉放火,裝修暴徒

珍珠宮

回覆樓主:

拉哂班死暴徒!

子爵府

但道路不只是該区人士用,尤其十字路口出公路位,倻老人個腦諗乜?好想知乜暴政?
我都不滿意政府,因從來只有交税乜都冇份!
咁又點?社會都做左好多……有好多人都得但未必公平因為要分配要等,咁米叫佢改善囉!你推番佢?仲話燒到亚爺份?有冇病呀?中國比左幾多憂惠香港連其它省都覺得偏心呀!要移民要走嘅!吾送!也請去中國藉,不要再說和寫中文了,放過大家!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

警察有自己的崗位,如果選擇黃議員地區唔做,這叫選擇性執法是不可行的,為啖氣失去理性分析不可取,不過清路障確可交給其他部門做,佢地點做就不關警察事了。

珍珠宮

警察查下黃埔邊個選到區議員,如果係黃的,唔該警察唔好理堵路。既然市民選擇了支持暴力的議員,就自己受翻 ...

堵完路都無警察黎班曱甴會破壞店舖,提議警察身軀敬完吾好清理,幾二朝找人call區議員攪

大宅

回覆樓主:

其實堵路咪堵路囉,做乜要打爛啲交通燈啫,好多老人家小朋友唔識過馬路嫁,放開啲交通燈喇

大宅

好建議,不過d犯民好賤,到時又話警察,咩都係佢地講曬,因為黑媒都係衰人。

男爵府

頭先好似見到個鄺寶X出過去趕防暴

別墅

ibe 發表於 19-12-1 22:58
其實堵路咪堵路囉,做乜要打爛啲交通燈啫,好多老人家小朋友唔識過馬路嫁,放開啲交通燈喇
...
呢班香港的大部分人重會用消防喉去淋溼港鐵(黄埔)站的升降機。
首先升降機是電器, 用水去淋除左會機件損壞, 還會引起漏電的危險。再想一想, 使用升降機的都會是行動不便的市民, 為什麼呢班大部份香港人要這樣缺德, 選擇以政治取態去埋葬自己的良知。
他們為了將這些缺德行為合理化, 就可惡地包裝成「沒有暴力, 只有暴政」, 把責任推到別人身上。
人之所以是人, 是因為有良知... 可惜這班大部份香港人選擇政治取態而捨棄人的品格。
可悲也痛心。

珍珠宮

虎到金來勳章

paper2019 發表於 19-12-1 23:31
呢班香港的大部分人重會用消防喉去淋溼港鐵(黄埔)站的升降機。
首先升降機是電器, 用水去淋除左會機件損壞, ...

因為無良知,所以先要守護良知

大宅

paper2019 發表於 19-12-1 23:31
首先升降機是電器, 用水去淋除左會機件損壞, ...

我在油麻地目睹過一次黑衣人打爛地鐵,甚恐怖,地鐵大堂的空氣好似窒息一樣,不斷廣播車站被破壞,要緊急關閉。路上黑衣人戴狗罩的幾個一群聚集,拉野出馬路(在果欄附近)。

paper2019    發表於 19-12-2 00:09

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢哋破壞店舖及港鐵,警察好難唔理。

男爵府

好主意。佢哋民意系甘,鐘意路被堵地鐵被燒,攞電話就打鑊金。警察由佢啦

男爵府

咪就係D已完支持暴徒!難為D商舖同正常市民!!警察去到係保護正常市民同商舖。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實冇野好講架喇
做又唔岩
唔做又唔岩
幾咁委屈無助
香港警察,加油!!!!!!

首頁

尾頁

跳至