自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

停1個月課,可能很多學生會覺得悶。

我識有d 中學生 都會戴口罩出街食飯,行街,或者打波, 甚至連補習社都會返。

你地既學生如果話想出去,你地會唔會比?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

s160656 發表於 20-2-9 15:36

我識有d 中學生 都會戴口罩出街食飯,行街,或者打波, 甚至連補習社 ...

1星期1次去玩可以,繼續困屋企人都癲。補習和畫班各1次

伯爵府

我識有d 中學生 都會戴口罩出街食飯,行街,或者打波, 甚至連補習社 ...

小朋友無出過街

伯爵府

無可能唔出街,有去打波

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

大仔中學生都有去打波, 細佬小學生就冇出過門口

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會日日出....

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

小朋友無出過,有電腦手機打發時間先都無計,大人除左番工買糧,咩場合都唔會出現

男爵府

阿女去過1 次街
之後至今已經10 日冇出過門口
悶就一定悶,唯有:做下功課、任用電話、同朋友face time、1 日瞓12hrs

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

將軍澳很多學生出街啊

伯爵府

我個女都無出過街,但我見有人(唔熟)自己啱由日本返嚟都唔知有冇2星期前日已同埋個女同老公又飛去日本。

侯爵府

我女好乖
連男朋友屋企都唔去
平時一星期去4日

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有出街,例如外出食早餐,早前上補習社(現改睇video ),早前約同學食lunch(現在冇),跑步等。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

有出

公爵府

回覆樓主:

我唔想俾架!鬧極唔聽,真係好忟

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我仔未出過門口

女就出去食過一次飯(上星期),今個星期都未出過門口

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我哋有去行山

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我家中學生十幾日冇出門口,我講啲好清晰,教育局停課喺為咗控制疫情,如果照出街食嘢、打波,咁就唔需要停課喇。

珍珠宮

回覆樓主:

小學還控制到, 中學就

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係咁比新增個案阿仔知,尤其打邊爐嗰單,所以佢自己都唔敢出,但前排屋企有長輩,死都要攪團拜,仲要食雞煲同打邊爐(成班都幾十歲人,政府停工停學都知嚴重性,真係大教壞細)

今日見到打邊爐單新聞,阿仔話唔會再去住,話知比屋企長輩話不孝,都唔會出。

伯爵府

平日無比佢出街同同學見面玩
星期六日就會出去下食野咁囉

首頁

尾頁

跳至