自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前日去果欄中段位置買車厘子,見到果牌寫明36+ $360 , 牌子唔係我地熟既TR 或43 度,我仲問果阿姐係咪真係lapin 品種,果阿姐話唔係,我指住果盒面"寫住34-36 lapin wo " , 果阿姐就話老細無講清楚係lapin . 

見朋友買左箱43 度唔甜唔脆,咁不如買箱返去試下啦,咁噚晚第二次開箱再食,睇到底果層有d 極細粒既,仲要已經爛既。

男爵府

回覆樓主:

呢水應該都係尾水塔斯車厘子,但如果再去買都係去番d 有鋪頭既,出名既鋪,因我果日去到,後面果鋪鋪面係無開既,果時大約5 點幾,唔敢肯定佢係咪果個檔口既人,定係擺係人地門口就咁賣。提提大家買完真係行埋一邊check check 果底部有無好多爛同會唔會面既貨同底既貨size 差好多。果日我想睇果底,一抽起果底,果阿姐已經好緊張,話咁大力會爛,佢慢慢抽起成袋,比我睇底果張紙,話如果爛既係有有紅色。

$360 就當買個教訓,唉

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

$360 就當買個教訓

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

擺明溝左貨...正貨係全盒都係同一LOT貨, 唔會有大有細, 呢盒仲要色澤都唔同

大型超市都有得買, Market plxxx都係咁上下價錢, 唔駛去果欄

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我想多口問句, 有無蟲.

男爵府

CYWS 發表於 20-2-13 10:04
其實我想多口問句, 有無蟲.

暫時未見,但好多都爛,所以掉左好多

wcpcelia    發表於 20-2-16 16:02

男爵府

stagea 發表於 20-2-13 09:29
擺明溝左貨...正貨係全盒都係同一LOT貨, 唔會有大有細, 呢盒仲要色澤都唔同

其實以前都聽過有溝貨,但沒試過買到,仲估唔到溝得咁嚴重,仲要大細差咁多,所以提提大家果欄買野都要小心。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mcchan2008 發表於 20-2-13 10:09

其實以前都聽過有溝貨,但沒試過買到,仲估唔到溝得咁嚴 ...

好誇張, 擺明...呃人

男爵府

stagea 發表於 20-2-13 10:13
好誇張, 擺明...呃人

揾日行開落去睇下班騙子仲係唔係到,影低比大家睇大約邊個位置。

琥珀宮

mcchan2008 發表於 20-2-13 10:18
揾日行開落去睇下班騙子仲係唔係到,影低比大家睇大約邊個位置。

真係要開名喎!!

禁止訪問

男爵府

stagea 發表於 20-2-13 10:25
真係要開名喎!!

佢後面唔係頭幾間咁有鋪面開著,我會去番果個位影,好希望如果唔係果間鋪頭可以澄清番,同埋打擊呢d PK,唔好整衰果欄果名

子爵府

擺明呃錢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好明顯係溝左貨呃人錢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

買個教訓

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

stagea 發表於 20-2-13 09:29

係,惠康新年賣$398,後尾淨返一盒清貨$199,冇爛,粒粒脆口,實的的,執到好貨

侯爵府

2024年龍年勳章

呃錢

琥珀宮

theclacheng 發表於 20-2-15 09:50
係,惠康新年賣$398,後尾淨返一盒清貨$199,冇爛,粒粒脆口,實的的,執到好貨
...

係架,超市仲平少少,我見折扣左都係$360一盒

大宅

起果欄買野真係要睇真。早前買左兩個攻瓏蜜瓜,囝囝試食完話好甜咪買2個,亞姐一路幫我揀瓜一路同我地傾偈,重好好人用筆起瓜面寫上數字,提我哩個要今日食,第2個瓜過兩日先好食。當晚食有半個熟到透明開始爛,但都食到照食。我又真係好聽話過兩日食第2個,點知一切開全個爛(似雪壞咗之後解凍攞出嚟賣)。下次真係要檢查下D生果唔好睇要落手摸清楚。間野叫做匯X(上下一個日字)果欄。
同祈福黨手法一樣,幫人祈完福,之後用報紙包住D錢或金器叫你返去唔好即刻打開佢,要過兩日先好開。

珍珠宮

好媽媽勳章

車厘子一二月才有,三月尾沒有了吧!

首頁

尾頁

跳至