自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

電視截圖是14個州,網上新聞又增加一個州

男爵府

+3金熱血

冇錯、不過由現在到6月學生們要做distance learning.每天老師凖備Zoom跟住google classroom assignments.剛開始了4天、我幾乎每天9點至2點看管他。我一走開他就看YouTube.他小四、冇心機返學。重要煮早午晚餐,辛苦了。

wcpcelia    發表於 20-4-10 15:29

珍珠宮

又會唔會留美學生返港潮。。

cattz288    發表於 20-4-10 11:47

珍珠宮

onebadfish 發表於 20-4-10 11:40
冇錯、不過由現在到6月學生們要做distance learning.每天老師凖備Zoom跟住google classroom assignments.剛 ...

唉,明白。 加油。
唯有調整下心情,大家的生活(學習、家務)都湊合著,不要有要求了。
否則,大家24 小時困在狹小空間,吵吵鬧鬧破壞關係就唔好 。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

TingTing 發表於 20-4-10 11:46
吾好掛,呢批極高危

男爵府

+3金熱血

TingTing 發表於 20-4-9 19:46

未必,要走3月初巳經走了。留在家(美國)好過周處走

珍珠宮

TingTing 發表於 20-4-10 11:46

嘩,唔係嘛 我心血少接受唔到咁極高危人士回港

男爵府

+3金熱血

貓頭雀 發表於 20-4-9 19:51
唉,明白。 加油。
唯有調整下心情,大家的生活(學習、家務)都湊合著,不要有要求了。
否則,大家24 小 ...

❤️(emoji)謝謝。

男爵府

+3金熱血

hellomiki 發表於 20-4-9 20:01
...

點解HK冇管制入境?

珍珠宮

onebadfish 發表於 20-4-10 12:04
點解HK冇管制入境?

香港政府
我都想問
內地都會管制飛機數量去減低入境,香港就大開中門,自由經濟呱,可能又要到美國留學生回港再爆多鑊先做嘢啦

男爵府

+3金熱血

Bbpig2014 發表於 20-4-9 19:53
吾好掛,呢批極高危

末來兩星期、加州governor 要求市民如無必要、連超市藥房都不要去,出街剛開始要用Mask。唔知會不會爆。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

onebadfish 發表於 20-4-10 12:13
末來兩星期、加州governor 要求市民如無必要、連超市藥房都不要去,出街剛開始要用Mask。唔知會不會爆。
...

市民買唔買到口罩?

男爵府

+3金熱血

lina9316 發表於 20-4-9 20:18
市民買唔買到口罩?

不夠。N95去了醫戶人員,很多人DlY或bandana.市面有很多普通口罩但很貴。加州好在人人有楂車,小D出街,我自己都冇N95。

伯爵府

hellomiki 發表於 20-4-10 12:09
香港政府
我都想問
內地都會管制飛機數量去減低入境,香港就大開中門,自由經濟呱 ...

如果封晒,連一d收入都無,更快玩完掛。
唔封都仲有d人來港,消費又好食野又好。
因為香港本身要靠其他國家維持

子爵府

hellomiki 發表於 20-4-10 12:01
...
係,呢批真係唔講得笑。。。。。

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

會繼續online learning,同埋,本身加州個學期五月尾就完,所以其實都唔算停好耐。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hellomiki 發表於 20-4-10 12:09
香港政府
我都想問
內地都會管制飛機數量去減低入境,香港就大開中門,自由經濟呱 ...

喺亞博館加埋美國入境者, 留到有檢測結果先放走!

ginevra    發表於 20-4-10 17:04
放下自在

大宅

回覆樓主:

如果係自己人,返黎都無可厚非,但一定要配合防疫工作

水晶宮

冇錯、不過由現在到6月學生們要做distance learning.每天老師凖備Zoom跟住google classroom assignments.剛 ...

上足全日嗎

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我好彩d, 兩個仔女都中學啦,佢地自己搞掂,我要work from home, 真係唔得閒看實,不過佢地spring break之前都一直有google class上堂俾功課,老師每日定時上網答問題,早兩個星期已經玩過吓zoom, 今個星期多功課到佢地叫救命,因為唔識都好難問,send完email俾老師要等老師續個答,唯有叫哥哥教妹妹,哥哥唔識就問我同爸爸,今日兩個做功課到10點半都未做完。distance learning真係唔容易,係好在唔駛換衫出門口,我自己都一日兩三個conference calls
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至