夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

面對一個不斷想把你的性格,打扮改變來迎合佢的人,真係好攰,佢什至將街上偷影其他女仔既相俾我睇,話俾我參考下點打扮,呢一刻, 我覺得自己真係連垃圾都不如。

本身同佢訂左婚,影埋pre wedding, 但我無信心可以對住佢十幾廿年,我想離開,但又唔夠膽,各位jm請罵醒我

子爵府

snowgirl927 發表於 20-4-19 19:21
面對一個不斷想把你的性格,打扮改變來迎合佢的人,真係好攰,佢什至將街上偷影其他女仔既相俾我睇,話俾我 ...

未結梗係走啦

水晶宮

回覆樓主:

以前有個男朋友,好緊張女仔外表,我要時刻保持最top狀態。同咗佢兩年,令到我時刻都好緊張,做乜都諗下佢鍾唔鍾意靚唔靚啱唔啱佢心水,冇曬自己。
後來分手,認識而家老公,相處非常舒服。老公直頭話我唔化妝個樣最靚。喺佢面前我可以完全做返自己,病/唔舒服/狀態唔好嘅日子都唔晒諗靚唔靚,唔使再日日提心吊膽驚佢唔歡喜。老實生完bb 我肥咗廿磅,老公都無介意。比着係之前嗰個,肯定有嘢會發生 (迫我減肥/打擊自信/抑鬱等)
一世人慢慢長路,你諗清楚。

sunalwaysshine    發表於 20-5-4 12:23

大宅

BK Milk勳章

面對一個不斷想把你的性格,打扮改變來迎合佢的人,真係好攰,佢什至將街上偷影其他女仔既相俾我睇,話俾我 ...

嘩,你同佢一齊幾耐呀?佢居然咁都忍到?我覺得太侮辱,不如叫佢搵過個啦,佢仲要隨街偷影女仔?我覺得呢d男人真係比都唔要呀,
比d勇氣,走左一定冇後悔呀!

大宅

我係你我會分開,佢係咪當你係愛的替身,點解要將你改頭換面,你就係你嘛,咁樣不如唔好一齊

大宅

victoriaicc 發表於 20-4-19 20:32
嘩,你同佢一齊幾耐呀?佢居然咁都忍到?我覺得太侮辱,不如叫佢搵過個啦,佢仲要隨街偷影女仔?我覺得呢d ...

一齊左8年,係呢一兩年應該佢淡左,成日話嫌我打扮,又話我著得太保守,依家我自我形象十分低落,覺得自己咩都比唔上其他女仔

之前唔走係怕自己會孤獨終老,不過或者孤獨終老會遠比同佢結婚幸福....

大宅

我試過,果時大家傾到結婚咁制,結果我走左佬,分手。我係男仔頭,佢要我做好仔,打扮要著裙,仲要指定顏色,鞋,香水。如果你順佢意,就愈來愈過分。之後連點結,結婚後生活都「安排」好。 我自由慣,結果雖然佢條件好好,但我在三十歲揀同佢分手。我絕對無後悔,否則一定離婚。

子爵府

咁佢呢?佢好靚仔咩?你試下搵個你心中男神,叫佢學足男神黎打扮。睇下佢點 !某程度上呢D 要求係一種侮辱 !

仲有,幾靚既女人都無可能時刻保持到最佳狀態,會病會老,咁到時佢又唔鐘意?你就係你,唔係人地既影子,

親未結婚斬攬啦,咪第時後悔

大宅

snowgirl927 發表於 20-4-19 20:53
一齊左8年,係呢一兩年應該佢淡左,成日話嫌我打扮,又話我著得太保守,依家我自我形象十分低落,覺得自己 ...

可能佢叫你行性感路線

大宅

snowgirl927 發表於 20-4-19 20:53
一齊左8年,係呢一兩年應該佢淡左,成日話嫌我打扮,又話我著得太保守,依家我自我形象十分低落,覺得自己 ...

我有時都會覺得比唔上其他女仔,不過做人要有自信先會有人鍾意,樓主加油呀
嫁錯郎仲衰過單身呀....

大宅

放低一個錯嘅人,先有機會遇到啱嘅人㗎,當年我都放棄咗一個一齊好多年嘅同居男友,我都係有行唔到落去,唔想同呢個人一世嘅感覺,如果未結婚已經咁唔開心,何必自掘墳墓,千祈唔好為結而結。

大宅

唔好留戀快啲走。佢喺街影完其他女仔仲叫你學下人,咁做已經係好唔尊重你。佢靠外表係唔會長久。如果你仲想生b嘅話就仲危險,女人生完點都會有少少走樣左,行為又會師奶左,會有一個媽咪格,到時佢又會嫌你呢樣嗰樣。

我係你會走人,然後keep好自己,始終女人都係要keep好自己,對自己好啲先有價值。到時唔怕無男人。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

走啦
其他人已有解釋
未結婚已經係咁
不敢想像結婚之後可以點
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

未結婚就咁,點行落去

大宅

AudiQ7 發表於 20-4-19 21:16
我試過,果時大家傾到結婚咁制,結果我走左佬,分手。我係男仔頭,佢要我做好仔,打扮要著裙,仲要指定顏 ...

我都有類似經歷。我讀理科,大學讀工程。由細到大成長環境都係男性多。我有5係叔叔,2個舅父,1個哥哥,無姨媽姑姐。加上我哥體弱多病,我媽成日要同我哥去睇醫生,照顧我哥,所以我好細個就好獨立。

我個前男友又係話我粗“老”,講個頂字都唔得。要我成日著裙要lady啲。將來結咗婚最好唔好做野,開間花店之類果啲。拍左10年拖,我真係頂唔順分左手。係人地眼中覺得我好儍,個男又乖仔又專一又叻仔(讀大學有獎學金去外國讀MPhil, PHD,係外國做professor). 但係我只希望做返自己

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

未結就快走啦,乾脆狠d放手。每個人都係獨立個體嚟,你亦唔係公仔,唔係佢嘅玩具...

大宅

多謝大家意見,我會放手,自己一個自在生活應該比同佢一齊舒服得多

子爵府

回覆樓主:

未結婚已嫌棄分手唔好浪費時間

伯爵府

回覆 snowgirl927 的帖子

我係你即退婚!!!

侯爵府

snowgirl927 發表於 20-4-20 08:54
多謝大家意見,我會放手,自己一個自在生活應該比同佢一齊舒服得多

真係走啦,點對成世

首頁

尾頁

跳至