自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢間網購出錯貨,正常就要換返俾我,問我攞工商地址,話搵速遞黎收返,咁我無工商地址,我係全職媽媽,跟住佢叫我去順豐寄返俾佢用到付,我話唔得出唔到去,又唔覆fb messenger 每日只答你一個問題,或者幾日都唔覆你

男爵府

回覆樓主:

呢間我都有買開,佢確實係幾日先覆下 fb message., 有次出貨問我拎完地址成個禮拜先寄出,但都唔太大問題嘅, 佢始終都有覆。

你個case 佢地係有做唔岩,但佢都叫你做到付寄番比佢啦,一人讓一步快手解決佢咪好囉。

男爵府

dice_hk 發表於 20-6-11 15:43
呢間我都有買開,佢確實係幾日先覆下 fb message., 有次出貨問我拎完地址成個禮拜先寄出,但都唔太大問題嘅 ...

問題係我附近無順豐店,我湊住小朋友又唔方便特登出去

別墅

pinkypangng 發表於 20-6-11 15:33
呢間網購出錯貨,正常就要換返俾我,問我攞工商地址,話搵速遞黎收返,咁我無工商地址,我係全職媽媽,跟住 ...

呢間我都有買開,每次inbox佢都會隔幾日先覆,都算好交帶嘅,可能佢多客多單所以慢啲囉

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我一直都有幫呢間買開野
但最近一次真心覺得差....
十問9唔覆﹐一拖再拖
直到我話要求退款就即刻啦啦聲寄貨 (即刻比到順豐NO.) (由收到佢既貨到通知﹐直到佢寄貨足足用左2個月)
我本人就BLACKLIST佢架啦
大把代購都係賣差唔多 / 甚至一樣既野........都係幫趁返D覆得快跟得好既SHOP好D

男爵府

SunshineIann 發表於 20-6-11 15:49
呢間我都有買開,每次inbox佢都會隔幾日先覆,都算好交帶嘅,可能佢多客多單所以慢啲囉
...

慢得好緊要,成個星期都仲未處理得到,每日答咗一個問題,我即刻回覆都係要等到第2日先再有答案

男爵府

wendyaupooh 發表於 20-6-11 15:52
我一直都有幫呢間買開野
但最近一次真心覺得差....
十問9唔覆﹐一拖再拖

係,我都係一直幫襯開佢,今次真心覺得差,佢又唔明我可以隨時行開既就出去行街買野啦,使咩網購佢啫,俾咗錢等成個月先收貨,收貨仲要唔係我買果樣野,都要處理架,問題就唔理,每日就不停出post賣野

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 pinkypangng 的帖子

我等足兩個月呀..直到有一次忍唔住真係係FB INBOX MSG佢叫佢退錢否則會公開所有對話.....(可能佢知自己理虧﹐佢話我寄貨資料唔齊﹐同佢有好多已讀不回MSG) 我一直幫佢買野都係用同一個順豐櫃NO.﹐從來無改變過...每次比完錢已經打晒落MSG度...
佢當晚啦啦聲即比順豐NO.我...
所以呢間唔會再有下次....FB真係大把舖賣一模一樣既野 (只係有時佢POST先我就會同佢落單)﹐而家會等其他舖出POST唔會再心急啦

伯爵府

我啱啱最近呢一次,5月22號齊貨,6月初fb問出貨未,到而家未覆

大宅

aprilabc 發表於 20-6-11 16:04
我啱啱最近呢一次,5月22號齊貨,6月初fb問出貨未,到而家未覆

我入左數上傳入數紙,無回覆係咪正常㗎?無聲無氣咁嘅?Fb messenger又無覆

男爵府

wendyaupooh 發表於 20-6-11 16:03

我等足兩個月呀..直到有一次忍唔住真係係FB INBOX MSG佢叫佢退錢否則會公開所有 ...

如果你資料唔齊佢做咩唔聯絡你?根本全部都係藉口

男爵府

aprilabc 發表於 20-6-11 16:04

佢呢排真係唔知做咩,係極度慢,又唔回覆,如果係多單要跟既,就請多2個人做野啦,你既公司架構唔關我地客人事架,以為唔係咁架,一直幫襯開都跟得好足先繼續幫襯,今次真係唔知佢係咩事喇

男爵府

queen180307 發表於 20-6-11 16:15
我入左數上傳入數紙,無回覆係咪正常㗎?無聲無氣咁嘅?Fb messenger又無覆

...

會有回覆既,慢慢等,只係唔知幾多日後先有人回覆你話收到錢

大宅

呢間我都blacklist 咗,每次等佢覆都要好多日

伯爵府

所以由第一次佢話我資料唔齊 (當時就係佢話貨到左﹐我資料唔齊佢寄唔到)我都即時回覆MSG話同之前一樣﹐再比一次櫃NO. 佢既
跟住等了又等﹐我又問佢寄左未啦﹐我既資料夠唔夠﹐重有無野要補充咁啦
多次MSG都已讀不回
最後等足2個月我頂佢唔順﹐先要求退錢

伯爵府

回覆 aprilabc 的帖子

等下啦..我等足2個月架啦..
(最後要出動要求退錢 & 公開MSG 先寄貨)

男爵府

Montreal 發表於 20-6-11 16:35
呢間我都blacklist 咗,每次等佢覆都要好多日

我6號收貨到而家,同佢講有問題,佢就每日回覆一次,到今日都仲未處理,我話出唔到去寄貨,佢都係無覆,應該要等聽日,聽日星期五,跟住佢地又會話星期六,日唔處理,我買既係蛋糕,都唔知個食用期到幾時,貨錢同運費都俾足,真係唔知要等到幾時

伯爵府

queen180307 發表於 20-6-11 16:15

...
入咗數,大約一星期內覆

伯爵府

其實你有無問過順豐可唔可以上住宅收貨?

男爵府

wendyaupooh 發表於 20-6-11 16:49

其實你有無問過順豐可唔可以上住宅收貨?

無問,但應該可以,但個價錢會貴啲

首頁

尾頁

跳至