夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近和一個女性朋友傾談,她問情願要個有如同屋主嘅老公,相對無言沒有感情交流,但是沒有出軌,定要一個有出軌,但對你仍很好願意回歸家庭,決心悔改,平時又有生活情趣,週末會安排節目給你的老公?

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

兩個都難頂,但如果非要選一個,我寧願選無出軌的~

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都會選冇出軌的, 出過軌後點回頭, 變得幾好都會有條刺, 悶d好過成日自己亂諗野

珍珠宮

同屋住果個你又知佢冇出軌? 2個都唔要

大宅

MC2020 發表於 20-6-15 12:19
最近和一個女性朋友傾談,她問情願要個有如同屋主嘅老公,相對無言沒有感情交流,但是沒有出軌,定要一個有 ...

我寧願唔揀。
做同屋主相對無言咁意思何在。一世人流流長好難無溝通無交流。佢唔出軌都可能會迫到我出軌。

第二個,佢對你好但係出軌,咁佢個心都唔喺自己到,keep住佢個人都無意思。或者好睇自己咩性格。出軌嘅,我自問可以原諒但唔會再信,以後嘅路好難再行到落去,少少嘢都會懷疑一餐。然後個男人可能又會覺得個女人好煩,最後關係只會更差。

而家覺得其實做女人,單身都可以好快樂。兩個人相處,真係一個大難題。如果一段關係或男人令到自己唔開心,點解唔可以選擇單身過。

伯爵府

最近和一個女性朋友傾談,她問情願要個有如同屋主嘅老公,相對無言沒有感情交流,但是沒有出軌,定要一個有 ...

第二個一家唔揀,出得軌即係見到心頭好就會追,又或者去叫x,惹咗啲病返嚟就煩。至於第一個就要問返你自己當衫點解會開始,點解會一齊呢?只有解決呢個問題,你先可以有個合適嘅選擇。

子爵府

揀單身

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

邊度有呢的選擇

珍珠宮

兩個都唔揀,我情願單身

大宅

回覆 ddfannybb 的帖子

人與動物的分別是有感情, 而感情是靠雙方培養出來的, 希望你選同屋主同時再次培養感情最實際

大宅

同意,兩個都唔揀,兩個都好難有幸福安樂嘅生活,會寧願單身。

子爵府

回覆樓主:

又會咁樣問 第二選擇似乎說服自己接受出軌 將低線降低 但男人真係會定性?大概要7老80

伯爵府

Washita 發表於 20-6-15 17:22
回覆 ddfannybb 的帖子

人與動物的分別是有感情, 而感情是靠雙方培養出來的, 希望你選同屋主同時再次培養 ...

同意!點解會開始到而家又變得疏離,當中的確有問題,可能大家太忙,或者有其他事情要做?傾一傾先,真係解決唔到先再諗最後方案。

珍珠宮

20150618bb 發表於 20-6-15 15:28
邊度有呢的選擇

想了好幾分鐘,你這言下之意是甚麼?
最後這一句浮現在我腦海面:「有早知,就沒有當初的開始。」慨嘆!
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

伯爵府

bobo88hk 發表於 20-6-16 08:00
又會咁樣問 第二選擇似乎說服自己接受出軌 將低線降低 但男人真係會定性?大概要7老80
...

有啲男人7老80都仲好有活力唔定性,無論男女都說服唔到接受出軌嘅人,除非各有目的,例為子女所以忍受,又或各自出軌等原因

珍珠宮

syc7 發表於 20-6-15 19:16
同意,兩個都唔揀,兩個都好難有幸福安樂嘅生活,會寧願單身。

我係咁教我D女,要首先把自己的經濟能力搞得自立無求,感情獨立,生理需要自給自足,不要讓自己去到一個地步要為需要結婚而在沒有甚麼好揀的選擇下揀人來結婚。媽咪唔需要抱孫,佢哋就算過了生育年齡也不用急著搵老公。
另外就樓主的假設情況來分析,同屋住那位根本唔需要做選擇(不用去到揀的地步)都可以係同屋住。我有女性朋友自己一個人的經濟能力應付不起自己居住,她就搵呢個男人來將另外一個房分租出去。廚房,客廳共用。自由各自帶男女朋友翻來瞓。大家各自搵人有嫁有娶。我這女性朋友已經是高齡產婦的年齡,她還是不急,先把卵子凍了慢慢等。

Hail    發表於 20-6-16 09:16
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

複式洋房

兩個都唔揀,咁多男人點解要揀兩個甩皮甩骨爛橙

大宅

回覆樓主:

我經歷緊一已經好幾年,一點都不快樂,時光倒流寧可單身

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

858D 發表於 20-6-16 08:08
想了好幾分鐘,你這言下之意是甚麼?
最後這一句浮現在我腦海面:「有早知,就沒有當初的開始。」慨嘆!
...
二樣都死得,唔要

大宅

20150618bb 發表於 20-6-16 12:06
二樣都死得,唔要

我想要第三個?

首頁

尾頁

跳至