夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

發覺同老公關係愈來愈生疏,我覺得我自己對佢已經冇晒感覺.. 有成1年幾冇掂過大家.. 因為奶奶老爺黎左同我哋一齊住,跟本冇機會有親密接觸,加上老公一返到屋企就訓,完全零交流,又夜返屋企,成日話返工好忙! 我每次聽到都好唔開心,不過又或者佢掛住搵錢,所以忽略左我。

但係我唔想再咁落去,同奶奶住已經好唔想,
日日係屋企對得最多就係奶奶,同老公見面係極少,
又冇同佢單獨食飯行街睇戲,好耐冇2人世界,
我非常介意呢個問題,有同老公傾過,佢有盡量就我,
不過最後都打回原形。

我只係想佢陪我多啲,不過佢放假時候,我feel到佢好唔想將d時間去陪晒我,佢實搵到d節目又去左約Fd,
我真係好傷心.. 佢都唔係咁想對住我...
其實大家都好似冇左愛,呢個地步仲可以再一齊到下半世?
我好矛盾..想離婚,不過而家有2個仔女,又好難離到..

大宅

TseU 發表於 20-6-26 17:05
發覺同老公關係愈來愈生疏,我覺得我自己對佢已經冇晒感覺.. 有成1年幾冇掂過大家.. 因為奶奶老爺黎左同我 ...

其實好多家庭都係咁。如果佢唔係有女人或對你太差,試吓多啲溝通修補

大宅

發覺同老公關係愈來愈生疏,我覺得我自己對佢已經冇晒感覺.. 有成1年幾冇掂過大家.. 因為奶奶老爺黎左同我 ...

假設無第三者仲可以有救的,你唔好咁快想放棄,始終破碎家庭成長的小孩有一定程度上的影響。自己想點辦法花點心思製造吓氣氛,唔好吓吓被動,自己主動點。男人返左成日工係會好攰,唔多想講野,加上又有老人家在,的確會避忌點,但唔等於他唔愛你的。

男爵府

好多時老夫老妻就會變左共同維繫一個家庭,中間可能無左愛情

複式洋房

加油呀,有無試過婚姻輔導?好多老夫老妻都有呢個問題。一係搵專業人士幫下手。

侯爵府

無神神做咩比6299黎住

大宅

回覆 AudiQ7 的帖子

不過我唔知佢出面有冇女人,可能有我五發覺,不過我內心已經唔在意呢個問題,
我對佢冇晒感覺.. 其實要點維繫落去..

大宅

回覆 mimi987 的帖子

因為最近生左第2件,需要奶奶老爺過嚟幫手湊B,其實我係好唔想.. 不過又冇辦法..

大宅

回覆 cometingliu 的帖子

其實同一個冇愛情冇感覺既人一齊生活,真係好辛苦.. 有諗過想返娘家,但係又唔想嚇親我媽..
其實我應該點做..

子爵府

TseU 發表於 20-6-26 22:49
回覆 cometingliu 的帖子

其實同一個冇愛情冇感覺既人一齊生活,真係好辛苦.. 有諗過想返娘家,但係又唔想 ...

咁又生第二個?

大宅

回覆 five555 的帖子

不過我平時已經冇點去關心佢,冇問佢返工啲野,大家好似各有各生活,因為我唔想格硬扮在乎佢.
事實我覺得係對佢冇左感覺,所以冇左佢係我身邊我會更開心! 我而家係同佢屋企人生活,並唔係同老公生活,
不過為咗2個仔女,五可以話走就走,

大宅

回覆 Rilakkuma312 的帖子

呢胎係意外有咗,不過個時大家個問題唔係咁嚴重

子爵府

TseU 發表於 20-6-26 23:05
回覆 five555 的帖子

不過我平時已經冇點去關心佢,冇問佢返工啲野,大家好似各有各生活,因為我唔想格硬 ...

可能誤解左你⋯⋯點解聽落似你變咗心多d,好似要砌條莫須有的罪名俾老公

一係請工人,叫6299返去自己屋企

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁既情況仲生第2件

留意下老公係咪出面食飽左
以前你地幾耐一次?
無地方唔係原因
家有大有細唔方便可以去酒店

大宅

回覆 cecelc 的帖子

以前一星期都有1次,不過自從我陀第2胎後就掂都冇掂過.. 佢都係自己解決,又冇要求我幫佢,到生完,其實已經可以有親密關係,不過佢連提都冇提過,已經好有問題!

我五想主動出聲要求,想睇下佢到底搞緊乜?
加上我對佢完全冇乜感覺,有同冇都五重要。

大宅

我老公一定唔會請工人,佢想畀返自己人湊,所以我尊重佢決定,佢同返自己屋企人住當然唔覺有問題,
不過我好頂五順佢屋企人,日日都對住,
係幾咁辛苦! 所以我非常難受!

子爵府

TseU 發表於 20-6-26 23:44

我老公一定唔會請工人,佢想畀返自己人湊,所以我尊重佢決定,佢同返自己屋企人 ...

橫掂同老公關係都不好,你又想分開⋯⋯不如坦誠同老公傾下,請工人,不想同6299住,否則就分開啦

不過要有心理準備wow

大宅

TseU 發表於 20-6-26 22:43
回覆 mimi987 的帖子

因為最近生左第2件,需要奶奶老爺過嚟幫手湊B,其實我係好唔想.. 不過又冇辦法..

其實我覺得你似有產後抑鬱,找健康院姑娘傾吓

男爵府

其實聽落冇乜大問題。咁就離婚,你嫁多十次都係一樣結局。愛情過後就係柴米油鹽,關係要靠大家維繫。婚姻誓言咁兒戲?

大宅

回覆樓主:

感覺係因為無獨處時間,不如用少少錢,週末訂酒店兩夫婦過下二人世界增進感情。

首頁

尾頁

跳至