懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我第一胎時只係著啲運動bra,嗰陣時個胸冇大好多,但而家有左第二胎,漲咗差唔多兩cup,著有wire嗰啲搞到好痛。唔知JM們去邊買內衣同托腹帶?
幫幫手

大宅

NancyChan_FB 發表於 20-7-1 15:26
我第一胎時只係著啲運動bra,嗰陣時個胸冇大好多,但而家有左第二胎,漲咗差唔多兩cup,著有wire嗰啲搞到好 ...

我係荃灣千色mother court,之前係吉之島買左兩個無鋼圈嘅戴但無咁舒服,後尾有次行千色經過睇到依個牌子,買左個 bra 戴都係無鋼圈但舒服好多,到第時生左之後仲可以方便喂奶,之後再去買埋個托腹帶承托力夠同埋唔焗,之前睇過其他牌子雖然話有冰涼面但係都有啲厚,我買果兩樣都唔貴$399@ 日本貨,一田睇過$500 起跳台灣貨

別墅

我買過六甲村無鐵線,覺得麻麻地,之後買OIO都係無鐵線,暫時覺得幾好

別墅

好,我再睇吓先,唔該JM

大宅

我第一胎時只係著啲運動bra,嗰陣時個胸冇大好多,但而家有左第二胎,漲咗差唔多兩cup,著有wire嗰啲搞到好 ...

Both都係一田特價買,之前淘寶買吾ok, 都係要有得試先好制

大宅

010同uniqlo都係差唔多唔好著,没有承托,著到胸扁,影響餵奶,買左超级後悔!

大宅

mother court係鬼婆size, 完全唔適合亞洲人著,著到個胸塌......

子爵府

試下mybra,台灣牌子,買過2轉,幾好著,無鋼圈但承托力夠,同時方便之後餵奶,唔係好貴,約百幾蚊港幣一個,而且好快速運到,唯一問題係你自己要度好size

大宅

檢查姑娘講大肚唔建議網購買貼身衣物,加上大肚皮膚變得薄同敏感。聽好多人講亦著where晒對胸,餵唔到奶,得不償失,風險好高

運動bra同孕婦bra根本兩樣野,同樣亦著錯,胸變型,變細,下垂或奶塞,在所難免

複式洋房

靠淘寶

複式洋房

我係satami買,無鋼線好舒服,不過佢做唔到餵奶bra

大宅

satami胸圍已大不如前, 而佢個D唔係專業比懷孕前後著既哺乳Bra.... 舒服唔代表著啱, 著唔啱產後胸有好多後遺症出現, 胸部外擴下垂萎縮, 餵奶後胸細個生之前, 冇餵就變咗阿婆波, 有D仲成日乳腺塞...我見好多group媽講著過satami, uniqlo, 六甲村, h&m, 010, 淘寶, 網購都係咁......

大宅

所以懷孕前後著錯胸圍好大鑊......

禁止訪問

大宅

faitha 發表於 20-7-2 19:25

Yes!!! 會塞奶乳腺炎同埋生完個人好易出汗,要找薄身透氣的胸圍,如果唔係真係熱到生熱痱

大宅

內衣買過幾款,我覺得最舒服係兩邊寬身的胸圍同埋胸部壓線無感硬的胸圍。同埋要透氣。我mother court 買犬印,aeon買六甲村我覺得都OK。淘寶/其他香港網購都有買過,不過我覺得質地太厚唔太舒服。反而托腹帶淘寶都OK。

大宅

faitha 發表於 20-7-2 19:25
Yes, Yes, Yes
010, 六甲村,犬印我都試過,承托差,產後冇晒對胸,成個鐘先喂完奶,BB成日食唔飽咁,D奶重要成日塞住未清晒,諗起都煩。

洋房

我有咗嘅時候去買UNIQLO,我覺得幾舒服,佢冇鋼線但又keep到個胸型好好,值得一試。
我妹妹餵人奶,帶唔到有鋼線,但又想keep住個形,唔想墜,我都介紹佢用呢一個,佢都激讚(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

faitha 發表於 20-7-2 19:17
satami胸圍已大不如前, 而佢個D唔係專業比懷孕前後著既哺乳Bra.... 舒服唔代表著啱, 著唔啱產後胸有好多後 ...
Uniqlo出晒名差!! 產前著過有扣無扣幾款, 到產後餵人奶好易塞, 胸都dum埋! 根本承托力不足, 嬲到掉左落垃圾桶!!!

洋房

LLemon 發表於 20-7-4 16:56
Uniqlo出晒名差!! 產前著過有扣無扣幾款, 到產後餵人奶好易塞, 胸都dum埋! 根本承托力不足, 嬲到掉左落垃圾 ...

(emoji)(emoji)(emoji)你買左邊款?
可能咁啱嗰款配合到我個胸型掛~

首頁

尾頁

跳至