自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

我同一個朋友差不多時間一起開始減肥,不過大家方法唔同。我就飲食埋手,用減醣方法,但就冇乜運動,而朋友就跟coffee做運動,但冇戒口。今日大家見面傾起減肥,佢總係覺得自己方法先work, 見我唔食殿粉質就話我係你就郁下好過,我話我買了體脂磅量體脂,佢一臉不屑,話買張yoga 毯做運動仲好。又問我咁你有冇瘦到?我話我減了7公斤,仲有大約7公斤就回到未生的體重,佢一句「得」過來話唔覺你瘦左。真係嬲嬲地,我心諗你做左三個月coffee操,我夠唔覺得你瘦左啦!

珍珠宮

回覆樓主:

唔駛嬲,做自己覺得舒服的事,聽完就笑笑口話咁我要更加努力些。

反問佢,又減咗幾多呢?別理他。

我也是不喜歡做運動的人,我用緊16:8的斷食法減肥,很適合我這個貪食的人,同時減到磅又有得食

珍珠宮

厚多士 發表於 20-9-17 01:04
我同一個朋友差不多時間一起開始減肥,不過大家方法唔同。我就飲食埋手,用減醣方法,但就冇乜運動,而朋友 ...

完全唔食澱粉質?真係唔係太好,會比較傷身體。
我最近都減緊肥,因為糖尿病,我選擇左16:8輕斷食法,加上只係日頭果餐先食澱粉質,夜晚只食菜同肉,然後每日15分鐘ringfit,再加醫生支針幫助令我感覺飽肚d,4個月減左3X磅 糖尿病都好返好多,醫生話我再努力d減多d,將來有機會完全停藥

esmehouse    發表於 20-9-17 16:00
maria2014    發表於 20-9-17 12:31
wcpcelia    發表於 20-9-17 11:24
fatmth    發表於 20-9-17 11:07
lojo11    發表於 20-9-17 09:41
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

mln 發表於 20-9-17 01:12
唔駛嬲,做自己覺得舒服的事,聽完就笑笑口話咁我要更加努力些。

反問佢,又減咗幾多呢?別理他。
係呀!我由細到大都不愛運動,之前都試過跑步同鄭多燕減肥,但總係冇乜恒心,通常兩個月左右減到幾公斤就放棄,一唔做又好快肥返。
反而減醣呢個方法我已經堅持左三個月,亦覺得唔難跟,要我長期咁食亦不難。
當然我知道如果飲食加運動就事半功倍,想個shape 靚D亦需要做D運動,但都唔洗一幅你的方法唔work咁的樣呀!
我都有168斷食,大家都加油吧!

水晶宮

回覆 小寶貝兒 的帖子

醫生同你打咩針?會肚飽?

伯爵府

小寶貝兒 發表於 20-9-17 01:23
完全唔食澱粉質?真係唔係太好,會比較傷身體。
我最近都減緊肥,因為糖尿病,我選擇左16:8輕斷食法,加 ...
我唔食精緻澱粉,即粥粉麵飯麵包都唔食,但會食蕃薯南瓜之類的原型澱粉,一星期有一日放假就咩都可以食。
你好厲害哦!四個月減三十磅!其實我都覺得我係比較慢,三個月先減15磅,不過減肥是長期作戰,所以我冇用地獄方法減,目標係之後三個月可以減多15磅!
大家一起努力

男爵府

女人既比較心好可怕,我指你朋友

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

我都用168,但個半月只減到4磅!我已經好用心咁控制飲食,但結果都係咁差!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我同一個朋友差不多時間一起開始減肥,不過大家方法唔同。我就飲食埋手,用減醣方法,但就冇乜運動,而朋友 ...

減肥要睇系減左脂肪
磅數只系一個數字
落磅數而系減肌肉+身體水份冇意思
真正要減系脂肪
脂肪底先至成功減肥

伯爵府

好媽媽勳章

maymay220hk 發表於 20-9-17 07:10
減肥要睇系減左脂肪
磅數只系一個數字

請問如何減脂肪
求助

子爵府

食健康D減肥唔錯呀,如果可以加小小運動當然更好啦;朋友之間有唔同意見好少事,唔啱傾咪少D來往,正所謂,話不投機、半句多!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

佢想妳放棄妳個方法,陣間佢日日出汗但係見你無體力付出瘦左,覺得唔甘心

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

實在做運動減,無調節飲食減得咁快,不過身形會好啲。
用啱自己嘅方法就得啦,樓主朋友又太極端,亦唔需要走去話人哋,想操控別人有啲無品

珍珠宮

回覆樓主:

要減重係靠飲食, 但如果想toning有線條, 就要靠運動
2樣都重要

用戶要求終止服務

牛年勳章

我之前減肥,瘦咗成個碼,個個話我瘦咗,都有朋友講咗句:「唔覺你有瘦過」,人地講咩,有時真係唔重要!
未經許可,請勿轉載

伯爵府

maymay220hk 發表於 20-9-17 07:10
減肥要睇系減左脂肪
磅數只系一個數字
其實我體脂都有降低,我之前體脂接近40, 宜家33.5, 當然仲係高,不過已經減左幾個%
比較明顯係Bra size,之前要著80C,近日已經可以穿75B,衫都著細左一個碼。不過我承認仲未達標,仍需努力。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

時間証明一切
放下自在

水晶宮

7公斤都話唔覺瘦咗,如果對眼冇事,咁就應該係唔抵得你真係瘦咗

首頁
12345...9

尾頁

跳至