時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

為人父者,如果自己支持中國、警察,但個仔同新抱由2014年開始,身體力行支持佔中、反中、仇警,當時仲要高調唱反調,咁算唔算大巴摑咗自己父親?重重地落老豆面? 為父者,一定好難受!

如果堅持反中,就唔好删留言,返大陸賺人仔,要有骨氣!最近,被大陸揭穿,终止合作。。。。。

https://youtu.be/KMFH7UAd1Wk

大陸微博,吵到火熱!

唉,作為父親,點算?

比文一出,版主會快啲出現嗎?

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-12-15 23:54

男爵府

回覆樓主:

曾志偉個仔?

珍珠宮

回覆樓主:

阿? 志偉的仔做導演喎,如果佢的戲被內地人反,想賺大錢都好難了,仲有機會連累到其他主角無運行

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

當知道王小姐同佢老公都極黄時即時唔中意佢

水晶宮

2024勳章

樓主你D二次創作好快呀

珍珠宮

yuenloklok1 發表於 20-12-15 23:47
當知道王小姐同佢老公都極黄時即時唔中意佢
做戲來來去去都係果個樣,嘟起個咀,唔掂。。仲要黃~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

czl115 發表於 20-12-15 23:49
樓主你D二次創作好快呀

果然,咁樣版主真係好快就出現

珍珠宮

好媽媽勳章

生左黃仔女真係好痛苦, 唔可以絕交, 唔可以割席, 有朋友就係咁, 仔女都黃, 見佢非常無奈

侯爵府

echoo 發表於 20-12-16 00:09
生左黃仔女真係好痛苦, 唔可以絕交, 唔可以割席, 有朋友就係咁, 仔女都黃, 見佢非常無奈
...

呢樣都好同情,去年身邊都有見呢啲事發生,仔女離家出走,父母要報警尋人

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

典型香港家庭,最無恥係反中又要去搵人仔,滿口公義良知又為錢跪低,大陸咁恐怖又可以來去自如既

伯爵府

回覆:曾國祥掌摑父親?

曾有自由可以做黃人,但要有点腰骨不進大陸市場!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

D人成日中共乜乜物物
仲鼓勵D細路出來抗爭犯法,害死人
但自己就去"奶共"求名利
抵被人看不起同抵制

在BK也遇過有JM, 出帖唱衰中國
自己移民,兒子外國出世都去霸返個中國籍攞著數
好討厭

子爵府

echoo 發表於 20-12-16 00:09
...

我都是,只怪自己在佢年幼時,冇好好教佢認同中國人身份

男爵府

WB的解釋:

在這里和大家說一聲抱歉,因為工作原因要往返多地,考慮到目前的防疫情況,我的行程會與《我就是演員》的錄製需求有所衝突。由於本季節目賽制有所創新,缺席錄製會 造成內容割裂,為了保證本季節目整體的連貫性與賽制有效性,在與節目組共同共同溝通下還是決定對已錄製的內容進行刪除,後續也將不再參與節目...

公爵府

牛年勳章

ificould 發表於 20-12-16 00:19
呢樣都好同情,去年身邊都有見呢啲事發生,仔女離家出走,父母要報警尋人
...

身邊有老人家嘅黃仔女唔畀佢睇無線,搞到佢好慘

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

至憎呢啲冇骨氣嘅人!不停唱衰中國!叫人唔支持藍店!但自己又要去幫襯!又要搵人仔!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

侯爵府

ANGE_FB 發表於 20-12-16 14:20
WB的解釋:

在這里和大家說一聲抱歉,因為工作原因要往返多地,考慮到目前的防疫情況,我的行程會與《我就 ...

你講漏和唔够清晰,我帮你補返了:

1. 你所截錄的是曾大少在WB的個人解釋;

2. 根據中國文藝圈官方做法,如 觸犯原則性嘅大事,如反中反共,除终止未來合作,該藝人所有已拍好的作品,不論成品或半成品,均須删除、下架!曾大少不是第一人,之前巳有不少先例。

3. 根據WB網友提供曾少和妻子由2014至今自己親身曾發表的言論和照片,證實佢哋反中、仇警;

4. 根據WB網友推測,合作檔期是大家預了期的,非特發性!至於疫情影響,除非證實是确診者需接受治療或懷孕 ,否則好似郭少芸等人咁,上去等14日便可開工了。

男爵府

sandra28 發表於 20-12-16 14:59
至憎呢啲冇骨氣嘅人!不停唱衰中國!叫人唔支持藍店!但自己又要去幫襯!又要搵人仔!
...

呢D冇骨氣唔係靠老豆冇人識佢係嘜水

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至