夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公决意離婚,我地並不是為了第三者,而係無法和平溝通三句晤埋兩句又曹,但女女才三歲,老公不停叫我接受勇敢生活,日常開支住屋養女費用不變,但現在係同屋分房訓,我可以怎樣?我以認錯叫佢比時間我改佢又說不用,要大家冷靜?要如何有過來人可分享嘛?

男爵府

wendy117318 發表於 21-5-21 08:27
老公决意離婚,我地並不是為了第三者,而係無法和平溝通三句晤埋兩句又曹,但女女才三歲,老公不停叫我接受 ...

佢認為你有嘜問題先?

大宅

老公决意離婚,我地並不是為了第三者,而係無法和平溝通三句晤埋兩句又曹,但女女才三歲,老公不停叫我接受 ...

你有提過認錯,其實係認什麼錯?看你的舊post, 個女係ivf 的,來得不容易,上年又想生第二個,為什麼突然之間決意離婚?

大宅

算啦,留返啲尊嚴比自己!

男爵府

因乜事成日嘈? 點解唔可以好好溝通?
但其實無論男定女都好, 決定左應該無咁容易改變吧?
比D時間大家, 男人應該好怕人地係咁CHUR住自己, 所以比D空間各自諗清楚係咪真係要行到離婚個步...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢肯同你共同撫養
同屋一齊住
唔好咁快就簽字離婚
但係要搞清楚佢對你有咩唔滿意先
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

發生咩事先,你有咩問題引致佢唔滿意,要你去改?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 wendy117318 的帖子

唔需要急於離婚,為個女先掌握左資產,再慢慢觀察下,可能你老公已經有小三或有新目標,離婚咁麻煩,男人冇「動力」係唔會搞。

水晶宮

咁決意,有無第三者已無分別,佢已經唔愛你了。。。
留返d 尊嚴比自己,無佢都可以生活得好好的

大宅

男人就算唔愛個女人都未必開到口講離婚
如果開得口,就真係心淡到絕望
樓主都應該好好為自己打算下

大宅

其實要改正係唔使作出承諾,直接改正就得,分居一年期間表現番好啲,紙照簽,等佢放低戒心,分居期係可以撤銷呈請的。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

難得「日常開支住屋養女費用不變」既, 樓主唔好客氣,cap 左水先
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

肯定有新target

大宅

可能有第三者出現,先令佢成日覺得同你溝通唔到。你哋之前都係咁?

大宅

lneedlove 發表於 21-5-21 08:48
你有提過認錯,其實係認什麼錯?看你的舊post, 個女係ivf 的,來得不容易,上年又想生第二個,為什麼突然 ...

其實佢話問題存在好耐,同我溝通唔到,勸我改下D脾氣我自己又晤理,呢排曹到離婚我個人先醒,原來佢一直都因為錦而考慮說出離婚昵2個字,而佢現在仍然同屋分房訓,所有野冇變大家呢星期溝到通冇嗌交,我叫佢不如和好如初,佢話timing 晤arm,如果我係早D錦唸,佢未,必行到呢步(emoji)但我不想離婚我還好愛我老公,為何佢不明白

大宅

mayce860914 發表於 21-5-21 09:00
算啦,留返啲尊嚴比自己!

我不想放棄這婚姻(emoji)

大宅

soso1227 發表於 21-5-21 11:07
回覆 wendy117318 的帖子

唔需要急於離婚,為個女先掌握左資產,再慢慢觀察下,可能你老公已經有小三或有 ...

佢冇小三我肯定,係我一直處於鬧佢的態度同佢相處,而自己覺得冇問題,到現在說離婚我先知衰,所以(emoji)我係抵死,但我女三歲我不想頭家散,往後日子還很多我甚麼過,我一直係依賴型,由結婚到生小朋友都係full time mum(emoji)我該如何(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

從新出發 發表於 21-5-21 11:06
發生咩事先,你有咩問題引致佢唔滿意,要你去改?

係我脾氣日閙夜鬧佢,小小事也鬧,佢話就係因為錦鬧到咩都感覺感情也冇(emoji)(emoji)最慘係不是第三者(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

opclk99 發表於 21-5-21 22:31
非常同意,
在下係佬,
直覺有小小古怪,

明白了,可能我鬧到佢失咗感情,而佢勸我改呢2,3年我又冇改,到現在嚴重了先知錯,所以係我錯令有這結果(emoji)

首頁

尾頁

跳至