夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

結左婚快7年了, 生了囡囡2年多, 跟c6好耐無拖過手, 上星期有次出街過馬路, c6主動拖我, 但我知大家都拖得好吾自在, 最後不到10mins便放手
甘有係, 大家已是同屋住/親友般, 點會拖得自然呀.
(呻完)

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jadepearl 於 09-6-8 14:43 發表
結左婚快7年了, 生了囡囡2年多, 跟c6好耐無拖過手, 上星期有次出街過馬路, c6主動拖我, 但我知大家都拖得好吾自在, 最後不到10mins便放手
(呻 ...

應該拖手呀!
我結婚都差不多10年啦!出街都拖手,就算C6唔拖我,我都會主動拖佢嫁,我覺得這是一種身體語言.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同我老公都就快10年喇, 仔都兩個, 細仔都就嚟7歲喇..但次次出街, 不論行街 / 去玩 定係買餸, 老公都一定拖實我, 好似驚我會盪失路唔識返屋企咁

複式洋房

拖手都唔代表咩野既
不必太在意這些

侯爵府

2024年龍年勳章

AGREED

原帖由 小紅 於 09-6-8 14:53 發表

應該拖手呀!
我結婚都差不多10年啦!出街都拖手,就算C6唔拖我,我都會主動拖佢嫁,我覺得這是一種身體語言.

侯爵府

2024年龍年勳章

咕b

妳身體好嗎 ?
08年鬼節時有個topic講d靈異野, 我有睇架. 你話08年11月做手術(吾知有無記錯), 現在好番曬嗎 ?

原帖由 咕b 於 09-6-8 15:01 發表
我同我老公都就快10年喇, 仔都兩個, 細仔都就嚟7歲喇..但次次出街, 不論行街 / 去玩 定係買餸, 老公都一定拖實我, 好似驚我會盪失路唔識返屋企咁 ...

男爵府

點解會唔自然呀?係咪平時感情都麻麻?
既然你c6主動拖你,你咪好似拍拖時咁拖實佢唔放囉!
我自己:只要唔係帶住兩隻怪獸,就會好自然咁Q住我c6的手/拖住佢隻手。
原帖由 jadepearl 於 09-6-8 14:43 發表
(呻 ...

大宅

佢肯拖你就唔好亂諗嘢啦!佢唔拖你,你可以拖佢架.
我都係咁架.
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪警惡懲奸~伸張正義~維護法紀一齊對付馬騮呀袓

侯爵府

2024年龍年勳章

我們感情如水般啦

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我地由拍拖到而家共20年(亞仔10歲),出街都會拖住就算喺屋企一齊坐喺度睇電視都好自然會拖住ga
(呻 ...

別墅

我地由拍拖到而家共21年,出街一定會拖住,就算喺屋企睇電視和訓都好自然會拖住

大宅

陪月勳章

我老爺同奶奶出街仲會拖手喎.....佢地連孫都抱左啦....

侯爵府

2024年龍年勳章

你們真幸福, so sweet

大宅

不過講真, 拖唔拖手真係睇習慣, 諗番自己父母, 其實好似自我懂性以嚟都無見過佢哋拖手, 咪又係咁恩愛, 如果你真係想佢拖, 一係直接話佢知, 一係自己主動拖佢咪得囉, 至於自然呢樣嘢, 都係習慣啫, 拖拖下就慣

男爵府

咁又係,係唔同的表達方式姐。只要兩人相愛,生活和諧,唔拖手都無咩問題。
即係好似d鬼佬咁,好鐘意當街當巷激咀,俾我都接受唔到!
原帖由 廿廿 於 09-6-8 17:25 發表
不過講真, 拖唔拖手真係睇習慣, 諗番自己父母, 其實好似自我懂性以嚟都無見過佢哋拖手, 咪又係咁恩愛, 如果你真係想佢拖, 一係直接話佢知, 一係自己主動拖佢咪得囉, 至於自然呢樣嘢, 都係習慣啫, 拖拖下就慣 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你真有心喇 我冇事喇, 做完手術第二日就嗌救命要出院, 醫生都冇我符 始終得我老公睇住兩隻仔唔放心, 拿拿聲走人返屋企睇住安心好多

原帖由 jadepearl 於 09-6-8 15:24 發表
咕b

妳身體好嗎 ?
08年鬼節時有個topic講d靈異野, 我有睇架. 你話08年11月做手術(吾知有無記錯), 現在好番曬嗎 ?

洋房

應該,one day在街上有對老公公,老婆婆is that

別墅

原帖由 廿廿 於 8-6-2009 17:25 發表
不過講真, 拖唔拖手真係睇習慣, 諗番自己父母, 其實好似自我懂性以嚟都無見過佢哋拖手, 咪又係咁恩愛, 如果你真係想佢拖, 一係直接話佢知, 一係自己主動拖佢咪得囉, 至於自然呢樣嘢, 都係習慣啫, 拖拖下就慣 ...

拖拖下就慣<---yes,yes,yes!!
你唔介意米要主動嗲o下佢囉

我同c6連o係屋企/出外食飯同訓覺前都會拖!
除左佢激嬲我,咁我就會搵個手袋頂住唔比佢拖囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

感情如水般?咁平淡..唔等於冇愛喎...

我同老公拍拖連結婚都13年架啦...仔仔都6歲半...但係我同老公一齊出街..就會拖手架啦 仔仔細個要抱...我就q老公手囉..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至