自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章

抱歉長文如下,請指教去處理,謝謝了:

11月1日 送機到家

11月3日 派2個師傅裝機 (外表20歲學徒?),其中一個見機款就話:原來係呢款好簡單啫。 完成裝嵌叫我試機,一開制機底大漏水,半個廚房地下濕晒,嚇到佢哋手腳停丶我同親人眼定定!
佢哋繼續做,話已經完成,但無再叫試機就急急離開,如有任何問題就電話客戶部!

11月5日 早上有空在家試機,機底依然大漏水。 即時連續2日致電客戶部要求換機,要我留住外盒及發泡膠在家中 (我說因疫情太危險,只會盡量留起), 一直無任何回覆!

11月11 致電再追,承諾2日內回覆,今日「鬼影」都未有。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好差喎!洗衣機佢哋都攪唔掂!

大宅

yokochiu 發表於 21-11-13 23:41

11月1日 送機到家

打去搵返個sales 叫佢幫下手

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁差

子爵府

natalieau 發表於 21-11-14 11:40
打去搵返個sales 叫佢幫下手

已經試過 = 門市電話一様無人聽!留言亦唔見鬼影!!

其實搵返個sales 作用唔大,佢負責前線銷售,唔理售後係正常。

最慘用「消費券」,不可退錢!
政府屎招惹的禍…

謝謝

男爵府

趁早寫電郵白紙黑字去風窄投訴,影埋流水片段,要求退款或換貨

大宅

yokochiu 發表於 21-11-15 11:02

其實搵返個sales 作用唔大,佢負責前線銷售,唔理售 ...

我樓下豐澤sales 會幫手緣

子爵府

irisf 發表於 21-11-15 11:02
趁早寫電郵白紙黑字去風窄投訴,影埋流水片段,要求退款或換貨

前日用電郵白紙黑字去投訴,
流水片段就無啦,實在嚇怕再開機,然後水災浸全屋!
因用消費券 = 講明不退款。 唯有換貨!

多謝建議。。。

瑪瑙宮

11月1日 送機到家

應該即時再試機,有問題,師傅都唔比走,叫佢打電話番公司,即換機黎,仲要佢地簽名係部機有問題。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

moonlight9198 發表於 21-11-15 15:04
應該即時再試機,有問題,師傅都唔比走,叫佢打電話番公司,即換機黎,仲要佢地簽名係部機有問題。
...

嗚嗚嗚… 當時被嚇十魂消失!

大宅

11月1日 送機到家
部洗衣機裝完漏水都可以走,好冇責任心

wcpcelia    發表於 21-11-18 11:01

子爵府

natalieau 發表於 21-11-15 11:03
我樓下豐澤sales 會幫手緣

門市電話一直無人聽,自動轉去秘書台,多次留言叫門市姓張職員回電,已經十日了丶同樣無鬼影!

子爵府

yokochiu 發表於 21-11-21 09:05
門市電話一直無人聽,自動轉去秘書台,多次留言叫門市姓張職員回電,已經十日了丶同樣無鬼影!
:laugh2cry ...

嗚嗚嗚…

男爵府

回覆 yokochiu 的帖子

星期一打電話去消費者委員會。佢地出信。

象牙宮

11月1日 送機到家

風窄牌洗衣機
無論如何, 要試机。
上門市, sales 直打去維修。 換貨。 最多人多時, 大大声。
天天打。別等人家找你。

基本上。不需要安裝。

喜歡它的蓋而买。價格不貴

排水, 插入高位排水處。 我是高位排水。
直插入 水龍头, 入水。
電插入電座位, 通電。

我还是用返舊的水喉,把新的保留。
SAMSUNG 三星電子 WA70M4400SS 7公斤 洗衣機(高水位)

風窄牌

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

yokochiu 發表於 21-11-21 09:05
:laugh2cry ...

落門市搵返佢, 叫佢即場打去

子爵府

arjarnbuddha 發表於 21-11-21 16:11

星期一打電話去消費者委員會。佢地出信。

上星期打咗電郵比消費者委員會。
佢地今日回覆已經出信,但話:呢間公司通常至少3星期先有回音,吩咐耐心等候。。。

謝謝…

男爵府

不用客氣,消委會跟進多數得,買先衣機真係一肚氣。我部p牌幾個月就short short 地。

男爵府

yokochiu 發表於 21-11-15 11:02

其實搵返個sales 作用唔大,佢負責前線銷售,唔理售 ...

佢哋門店電話永遠無人聽,你要上佢哋網頁用線上留言等佢哋自稱係經理覆你

子爵府

arjarnbuddha 發表於 21-11-26 21:59

不用客氣,消委會跟進多數得,買先衣機真係一肚氣。我部p牌幾個月就short short 地 ...

我跟消委會話:唔會再似巔婆去主動跟公司聯絡!
依家我企硬,除咗全程免收任何費用換另一牌子新機之外,亦包括所引起的費用:洗衣店開支及的士往返車費。

今日見有報章宣傳,希望無人再被騙及無視,謝謝。

首頁

尾頁

跳至